07 July 2023 @ 08:18 am
Par Jessie Lee Ward un manu ētiku.  
Es esmu pietiekami ļoti ļoti daudz skatījusies dokumentāļus par katastrofām, lai zinātu, ka kāds miljonārs ir ne tikai nopelnījis no tā, bet, ja mēs pietiekami tālu rokamies, lai atrastu vainīgo - kāds miljonārs ir arī apzināti izsvēris savas izvēles un izvēlējies riskēt ar dzīvībām nevis savu naudu un doto katastrofu izraisījis, un pat kad citiem šķiet, ka arguments "bet viņš/a taču tik daudz naudas ziedo labdarībai" ir labs gana, lai šādu tādu uzvedību piedotu, man nešķiet. Lielākā daļa to labdarību ir vai nu veids kā izvairīties no nodokļiem vai vispār tīrs skams. Kas nozīmē, ka, nē - man nav žēl "titāna" pasažieru. Jo tie ir miljonāri. Un, manuprāt, nav ētiska veida, kā kļūt par miljonāru.

Bet tas nav tas par ko es gribēju ar sevi parunāt.

Jessie Lee Ward (turpmāk bosslee) ir MLM skamere. No amerikas. Darbojas šobrīd MLM Pruvit. Garš stāsts, bet, ja gūglēt viņu internetā, lielākā daļa no visas informācijas ir viņas pašas izplatītie meli, jo nav viņa tik slavena, lai kāds pārbaudītu, ko gūgle met ārā. "a heart-driven, culture-driven, influencer-building multiple 7-figure annual earner, as verified by Network Marketing Pros' Hall of Fame. She is currently the number one female network marketer in the world." mana dirsa. Tie visi ir viņas pašas izplatīti mīti un meli. Number one... more like number 187 at best. Kā cilvēks viņa ir sapuvusi līdz serdej. Visa viņas ģimene pat īsti neinteresējoties, kā viņai iet. Viņas šī brīža mīļotais grib ielikt cietumā savu sievu, kuru pameta ar 3 bērniem, jo viņa uzdrošinās prasīt šķiršanos. Antivaxx, lizardpeople - tā tipa cilvēks.

Pagājušā gada vasarā, viņa stāstīja diezgan dusmīgi, ka viss šis pēkšņais svara zudums ir pateicoties viņas lieliskajai veselībai un Pruvit ketoniem. Izrādās tomēr, ka viss viņas pēkšņais svara zudums ir pateicoties - 4. stadijas vēzim. Kur tajā visā MAN ar to visu ir sakars ir tur, ka viņa publicē internetā katru savu pirdienu, katru savu pārdomu par to, kā Aušvica ir tieši tas pats kas kovid vakcīna, ka pret vēzi viņai palīdzēs kafijas enemas un ārstus viņa vairs neapmeklēs, jo tas viņai bojā garastāvokli. Nav skaidrs, vai viņa atteicās no ķīmterapijas, jo jūt, ka nav jēgas, vai tiešām tic, ka no vēža viņu izglābs šaubīga klīnika Meksikā. Viņa nenodzīvos līdz gada beigām - tas ir fakts. Bet pat ja izdzīvos - cik daudz cilvēku, tas netieši nogalinās, ja viņa izplatīs tālāk savu dezinformāciju par to, kā vēzi ārstē labas domas, ēteriskās eļļas un kafijas enemas un "sausā badošanās"?
Pateicoties internetam visu to stāstu var skatīties "dzīvajā" un es nekad neesmu jutusies tik pretrunīgi - es negribu gribēt, lai cilvēks mirst, bet tomēr gribu....?
 
 
( Post a new comment )
ctulhu[info]ctulhu on July 7th, 2023 - 10:11 am
/Un, manuprāt, nav ētiska veida, kā kļūt par miljonāru./

Būt par plukatu ir tipa šausmīgi ētiski?

Es domāju ka tāds cilvēks kā piemēram Masks vai tie paši Titānā bojā gājušie pakistāniešu industriālisti ir cilvēcei daudz vērtīgāki par miljons ētiskām plukatām kuri neko nav izgudrojuši, atklājuši un noorganizējuši.

Par miljonāru cilvēks kļūst ja dara kaut ko citiem vajadzīgu par ko citi atiecīgi maksā.
(Reply) (Thread) (Link)
De contemptu omnium vanitatum mundi[info]hurt on July 7th, 2023 - 10:12 am
Kategoriski nepiekrītu. Vienīgais, ko viņi ir "izgudrojuši un atklājuši" ir jauni un radoši veidi kā ekspluatēt citus.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
ctulhu[info]ctulhu on July 7th, 2023 - 10:16 am
Nu pag, šitas mazliet strīdas ar faktiem. Uz pašreizējo momentu Space X kurš kļuva iespējams tikai Maska sakoncentrēto līdzekļu dēļ ir izdarījis nupat salīdzino;si daudz ar visas pasaules valstu kosmosa aģentūrām, NASA ieskaitot.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
De contemptu omnium vanitatum mundi[info]hurt on July 7th, 2023 - 10:17 am
Un Masks is tavuprāt labs cilvēks, kurš nevienam nav rīkli pārgrauzis, lai tiktu tur, kur viņš ir?
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
ctulhu[info]ctulhu on July 7th, 2023 - 10:23 am
Tas pat nav svarīgi. Mani maz interesē Maska raksturs un personas kvalitātes, bet es redzu spējas un rezultātus. Mums vajag raķetes, mums vajag bāzes uz Mēness, Marsa ekspedīcijas. Tā ir patiesā un svarīgā ētika. Tas ir labums visiem, man un tev arī.

Tas ir līdzīgi kā piekasīties piemēram Verneram fon Braunam par to ka viņš strādāja Hitleram. Jā strādāja un pēc tam aizveda mūs līdz Mēnesim. Tas ir svarīgāk.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
De contemptu omnium vanitatum mundi[info]hurt on July 7th, 2023 - 10:25 am
Mēness ir svarīgāks, par "varbūt nevajag nogalināt jūsu indonēzijas fabrikās cilvēkus kriminālas nolaidības dēļ"?
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
ctulhu[info]ctulhu on July 7th, 2023 - 10:31 am
No vispārības skatupunkta, jā Mēness ir svarīgāks. Vienkārši tāpēc ka stabilas ārpus Zemes bāzes būtu mūsu rezerve gadījumam ja ar Zemi kaut kas notiek. Nu un vēl šādas bāzes un kosmiskās stacijas ļauj samazināt varbūtību ka ar Zemi kaut kas slikts notiks. Nolaidība Indonēzija salīdzinot ar to ir sīkums, tas gan nenozīmē ka šādas nolaidības vajadzētu pieciest. Starp citu normāli magnāti - industriālisti labi zina ka šāda nerūpēšanās par cilvēkiem dod attālas sliktas sekas, arī naudas izteiksmē. Protams, kropļi gadās, atkal - šādus kropļus vajag saukt pie atbildības un mest ārā no amatiem.
(Reply) (Parent) (Link)
302cc9b4780f8cbef6f70c3a8417913050b6aafb[info]mindbound on July 7th, 2023 - 05:48 pm
Ilgtermiņā — pilnīgi noteikti.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
De contemptu omnium vanitatum mundi[info]hurt on July 7th, 2023 - 05:50 pm
redzi, tas ir vēl lielāks cinisms nekā taisīt smieklīgas bildītes internetā par "titan" tragjēdiju. Tas "for greater good" mīts.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
302cc9b4780f8cbef6f70c3a8417913050b6aafb[info]mindbound on July 7th, 2023 - 05:50 pm
Manā grāmatā vienīgā morāle ir civilizācija.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
De contemptu omnium vanitatum mundi[info]hurt on July 7th, 2023 - 05:53 pm
Nekas no tā man nešķiet citādāk kā televandželistu naudas vākšana jaunai privātajai lidmašīnai.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
302cc9b4780f8cbef6f70c3a8417913050b6aafb[info]mindbound on July 7th, 2023 - 05:53 pm
Tavs tuvredzīgums nav mana vaina vai problēma.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
De contemptu omnium vanitatum mundi[info]hurt on July 7th, 2023 - 05:54 pm
Tavs naivums nav manējā. Un šī nav tava ciba.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
302cc9b4780f8cbef6f70c3a8417913050b6aafb[info]mindbound on July 7th, 2023 - 05:56 pm
Fair enough, ieliec diskleimeri, ka nevēlies, lai tavā cibā tev tiktu oponēts. Pēc noklusējuma tas nav tas, kā darbojas publiski redzami ieraksti, līdz ar to skaidrības labad to vajadzētu norādīt eksplicīti.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
De contemptu omnium vanitatum mundi[info]hurt on July 7th, 2023 - 06:02 pm
Oh the "free speech" argument. Mana ciba nav diskusiju dēlis, nē. Tava nepārvaramā vēlme oponēt - to gan vajadzētu pārbaudīt pie ārsta. Kāpēc Tev nav pohuj, ko es domāju par miljonāriem un nosēšanos uz mēness?
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
ctulhu[info]ctulhu on July 8th, 2023 - 11:22 am
Tur ir problēma: Ja ļoti daudziem liksies ka miljonāru nauda ir jāpieieto nevis kosmiskajām programmām un citiem izpētes un industrijas pasākumiem bet jāizdala trūkumcietējiem, tad civilizācijas līmenis no tā pazemināsies un tā var iet bojā.

(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
De contemptu omnium vanitatum mundi[info]hurt on July 8th, 2023 - 11:23 am
Es neesmu pārliecināta par to, ka civilizācija ir tā vērta.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
ctulhu[info]ctulhu on July 8th, 2023 - 11:29 am
Ko Tu piedāvā kā vērtīgāku?

Es neizsmeju tevi, es mēģinu saprast tavu domu gaitu.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
De contemptu omnium vanitatum mundi[info]hurt on July 8th, 2023 - 11:35 am
Indivīda cilvēcīgo attieksmi vienam pret otru, ko "civilizācijas vārdā" pilnīgi izdzēš, jo that's the point of it - ignorē savas vajadzības, ciet civilizācijas vārdā. Tā ir manipulācija jebkurā gadījumā. Kaut kādi civilizācijas panākumi, kad personīgi es, piemēram, tāpat turpinu ciest un kāds miljonārs tikmēr dabū aizbraukt uz mēnesi for clout - tas ir tas milzīgais ieguvums? Pati cīņa par to pašu atkritumu problēmu ir tikai PR, realitātē sweatshops turpina darboties, raktuvēs izmanto bērnus, kad miljonāri piecūkos šo planētu, viņi pārvāksies uz marsu cūkot tālāk un Tu tam būsi upurējis savu dzīvi, savas finanses, savu labsajūtu. Un priekš kam Tev jāsaprot mana domu gaita? Ciba ir mana dienasgrāmata, es to rakstu priekš sevis, man tava validācija nav būtiska.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
ctulhu[info]ctulhu on July 8th, 2023 - 11:45 am
Mēģināšu paskaidrot kā lietas darbojas.

Teiksim tev ir 10 miljoni $. Ko tu vari darīt?

1) Izdalīt viņus. Trūkumcietējiem. Piemēram ņemam miljonu trūkumcietēju, katrs dabū 10$. Kas notika? Viņi vienu dienu labi paēda un nākamajā dienā atkal ir trūkumcietēji. Rezultātā 10 miljoni ir izniekoti, trūkumcietēju mazāk nepalika. Čušš.

2) Uzbūvēt kaut ko - kādu eksperimentālu iekārtu, paātrinātāju piemēram vai onkoloģijas klīniku vai viesnīcu, vai kruīza kuģi vai skaitļošanas centru. Tas būs un darbosies un dos labumu visiem. Novērsīs ciešanas. Ilgu laiku.

Tas ir kā strādā resursu koncentrācija un kāpēc vienlīdzība ir slikti, naidīga ideja.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
De contemptu omnium vanitatum mundi[info]hurt on July 8th, 2023 - 11:49 am
Tu vari atpisties? Izmest 250k par braucienu uz titāniku nav uzbūvēt onkoloģijas klīniku. How about - ja tev ir 10 miljoni Tu vari pacelt saviem darbiniem algu un tas sildīs ekonomiku un palīdzēs cilvēkiem pirkt pārtiku? No kurienes Tev tie 10 miljoni? Tā ir nauda, ko Tu neesi izmaksājis saviem goddamn darbiniekiem, jo nav jau tādas vajadzības, ja tirgus neprasa ko hahaaa. Labdari.... Cik Tev gadu, ka Tu tik naivs esi?
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
ctulhu[info]ctulhu on July 8th, 2023 - 11:54 am
Es pārliku šos tekstus pie sevis, kas vēlēsies varēs apspriest tur.
(Reply) (Parent) (Link)
ctulhu[info]ctulhu on July 8th, 2023 - 12:01 pm
Nu, par darbiniekiem zināma taisnība tev ir. Izvēlēties vienu, pašu talantīgāko un izmaksāt viņam 10 miljonus viņa ideju īstenošanai. Dot vienam nevis visiem.
(Reply) (Parent) (Link)
Skabičevskis[info]begemots on July 16th, 2023 - 10:52 am
> Tu vari pacelt saviem darbiniekiem algu

Tu noteikti vari to darīt, bet tikai tad, ja tev ne vien ir 10 miljoni, bet tu zini, ka tev būs arī nākošie, par ko šo pašu algu turpināt izmaksāt pēc mēneša, diviem un pēc gada.

(Reply) (Parent) (Link)
ctulhu[info]ctulhu on July 8th, 2023 - 11:20 am
Atšķirība: Kosmiskās bāzes dod zināšanas, drošību , iespējas. Pilnīgi visiem. Kaut kādu evaņģēlistu privātais bizness nevienam neko nedod, tikai viņiem pašiem.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
De contemptu omnium vanitatum mundi[info]hurt on July 8th, 2023 - 11:21 am
Oh does it? Vai tikai bagātiem cilvēkiem? Tu mani nepārliecināsi, liecies mierā.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
ctulhu[info]ctulhu on July 8th, 2023 - 11:23 am
Bet bagāti cilvēki - tas ir labi. Jo vairāk bagātu cilvēku jo labāk. Ja vien tu cilvēci negribi redzēt kā bezgalīgas favellas, toties visi vienlīdzīgi.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
De contemptu omnium vanitatum mundi[info]hurt on July 8th, 2023 - 11:24 am
Ir "bagāti" un ir "man ir 250k ko izmest, lai paskatītos uz vecu kuģi" bagāti.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
ctulhu[info]ctulhu on July 8th, 2023 - 11:27 am
Tas ir pilnīgi normāls veids kā izlietot 250k$. OK, piekrītu ne pats gudrākais bet normāls.

Labi, jautāsim tā. Tev ir lieki 250k. Ko Tu dari? Lieki tas nozīmē ka māja ir transports ir, nodrošinājums ir, problēmu tādā līmenī nav.

Es pieņemu ka tu tos izlieto savām interesēm. Tam kas tev patīk. Tas ir OK?
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
De contemptu omnium vanitatum mundi[info]hurt on July 8th, 2023 - 11:28 am
Pati iekšējā nepieciešamība uzkrāt tādu naudu priekš nekā, ko tērēt sūdiem, jau ir problēma. Tā naudas raušana raušanas pēc.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
ctulhu[info]ctulhu on July 8th, 2023 - 11:30 am
Tu saki ka uzkrāt naudu ir slikti?

Bet kā bez daudz naudas var izdarīt lielas lietas? Nu piemēram palaist kosmisko staciju?
(Reply) (Parent) (Link)
ctulhu[info]ctulhu on July 8th, 2023 - 11:25 am
Otrkārt: Zināšanas ir universālas un tas ir līdzeklis kā nabadzīgus cilvēkus pēc iespējas padarīt bagātus. Līdz ar to tas ir vispārīgi labi. Tāpēc pētniecība un tāda industrija kas ir nepieciešama pētniecībai ir primāra, tas ir pamats.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
De contemptu omnium vanitatum mundi[info]hurt on July 8th, 2023 - 11:26 am
Paklau, šīs bezjēdzīgās diskusijas ir kaut kas, kas Tevi neizmērojami izklaidē? Jo mani garlaiko. Ej prom.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
ctulhu[info]ctulhu on July 8th, 2023 - 11:52 am
Labi, es tevi vairs netraucēšu, es paņēmu tavu vīziju, iekopēju savā žurnālā, tur kas vēlas varēs apspriest. Atklanoties es tikai piebildīšu ka tavas idejas ir nesavietojamas ar civilizāciju un tāpēc noraidāmas.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
De contemptu omnium vanitatum mundi[info]hurt on July 8th, 2023 - 11:53 am
hahahahahahaha omg... kā mani pis tava noraidīšana es pilnīgi nevaru...
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
ctulhu[info]ctulhu on July 8th, 2023 - 11:54 am
Netaisi drāmu.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
De contemptu omnium vanitatum mundi[info]hurt on July 8th, 2023 - 11:56 am
HAHAHAHHAAHAH tikai ne cibas drāma omg nē....
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
ctulhu[info]ctulhu on July 8th, 2023 - 11:57 am
:) peace, drāmu tiešām nevajag
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
De contemptu omnium vanitatum mundi[info]hurt on July 8th, 2023 - 11:58 am
uztaisi no šitā bulšita drāmu, I dare you. See if someone cares.
(Reply) (Parent) (Link)
extranjero[info]extranjero on July 8th, 2023 - 12:31 am
Nezinu par Indonēzijām, bet dzirdēju, ka litija rūdu rakšanā vislielākais posts ir tieši vietēju valdību nolaidība un vietējo uzņēmēju alkatība. Atšķirībā no rietumu uzņēmumiem, kuri daudz godīgāk ievēro drošības normas un vides aizsardzības pasākumus. Daudziem cilvēkiem vienkārši gribas celt paniku, īpaši neiedziļinoties detaļās.

Pilni rietumi ir ar neomarksistiem, zaļajiem, kas ir pret jebkādu progresu un nesaprot, ka patiesībā tas nodara vēl lielāku kaitējumu – kā, piemēram, AES slēgšana.
(Reply) (Parent) (Link)
extranjero[info]extranjero on July 8th, 2023 - 12:27 am
Domāju, ka Masks nevienam nav rīkli pārgrauzies.

Var nepiekrist viņa izteicieniem vai dažām biznesa praksēm, bet tas ir pavisam cita līmeņa kā rīkles pārgraušana vai cilvēku bendēšana. Kopumā viņš ievieš inovatīvas tehnoloģijas, kas bīda uz priekšu sabiedrības attīstību.

Mēs nedrīkstam arī padarīt viņu par elku, uz ko daudziem ir tendences. Bet varam novērtēt viņa sasniegumus, kur tie ir, un kritizēt lietās, kur tas ir pamatoti. Ir skaidri redzams, ka viņa sasniegumi ir ļoti nozīmīgi, un tie atsver daudzus viņa trūkumus.
(Reply) (Parent) (Link)
zazis[info]zazis on July 7th, 2023 - 01:43 pm
<3
(Reply) (Parent) (Link)
ctulhu[info]ctulhu on July 7th, 2023 - 10:14 am
Par to Jessie Lee Ward - stulbas spēles => stulbas balvas, ja neārstējas bet ākstās tad nomirst ar vēzi. Dabiskas likumsakarības.
(Reply) (Thread) (Link)
De contemptu omnium vanitatum mundi[info]hurt on July 7th, 2023 - 10:16 am
Jā, protams, bet man tas liek just nejaukas lietas.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
ctulhu[info]ctulhu on July 7th, 2023 - 10:20 am
Es zinu līdzīgu stāstu, anomimizētā veidā drīkstu padalīties, tātad LV, sieviete, atklāts neliels veidojums krūtī, piedāvāta operācija, kas būtu viegla un radikāla. Paciente atsakās jo lūk brauks uz indiju pie guru aizmeditēt to vēzi prom. Aizbrauca, meditēja, pēc 2.5 gadiem T4N3M1 ieaudzis sirdī un pleirā, mt aknās, inoperabls, uz paliatīvo, exitus letalis pēc 3 mēnešiem. Visus šos garīgos skolotājus vajadzētu saukt pie atbildības par krāpšanu un ietupināt.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Shelly[info]shelly on July 7th, 2023 - 10:22 am
Āmen.
(Reply) (Parent) (Link)
De contemptu omnium vanitatum mundi[info]hurt on July 7th, 2023 - 10:23 am
Jessie Lee šarātāniskajiem postiem anti-MLM komūna seko līdzi jau gadiem. Kad iznāca ziņa, ka viņai ir vēzis, tā bija ļoti dīvaina sajūta. Viņa pati ir vienmēr bijusi tāda "guru", un tagad man jājūtas vainīgai par to, ka nejūtos slikti, ka viņai ir vēzis.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
ctulhu[info]ctulhu on July 7th, 2023 - 10:26 am
Kāpēc Tev justies slikti ka viņai ir vēzis? Nu grib cilvēks jocīgā veidā taisīt pašnāvību, taisa. OK, var informēt, var provēt atturēt, tas ir pareizi, bet es pieņemu ka tai Lee ir daudzas reizes teikts kas notiks ja viņa šitā darīs.
(Reply) (Parent) (Link)
Shelly[info]shelly on July 7th, 2023 - 10:21 am
Diemžēl dabīgo atlasi neviens nav atcēlis. Pilni kapi ar šitādām kafijas klizmu mīļotājām.
// viens stāsts pirms pāris gadiem man likās vēl baisāks - vispirms influencerei, kas ārstēja savu vēzi "dabīgā ceļā", nomira māte - no krūts vēža - un tad arī viņa pati. Vai kāds no tā izdarīja kādus secinājumus? Nope.
https://www.theguardian.com/australia-news/2015/mar/01/jessica-ainscough-australia-wellness-warrior-dies-cancer-aged-30
(Reply) (Thread) (Link)
[info]divas_zosis on July 8th, 2023 - 07:29 pm
"Pilni kapi ar šitādām kafijas klizmu mīļotājām"

Pārējie kapos nenonāk? :P
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
indulgence[info]indulgence on July 9th, 2023 - 11:04 am
Nonāk, bet krietni vēlāk.
(Reply) (Parent) (Link)