Jūlijs 15., 2011
| 14:22 Es laikam plūstoši pāriešu uz Vidusjūras diētu (ja par diētu vispār var saukt kaut ko tādu, kur ēd viskautko drausmīgi garšīgu un vēl vīnu pa virsu). Tie, kas no diētām kaut ko saprot - no kuriem "pašsaprotamiem" produktiem man nāksies atteikties? Nu, vēl bez alus un šņabja?
("Moderate physical exercise" normatīvs tiks ievērots)
|
Comments:
hm, nevar vienkārši pāriet uz visa-kā-garšīga-ēšanu-un-vēl-vīnu-pa-virsu, vai to tomēr vajag formalizēt un nosaukt vārdā?
| From: | jim |
Date: | 15. Jūlijs 2011 - 14:52 |
---|
| | | (Link) |
|
un vienkārši mīlēties, nevis to apsaukāt par "moderate physical exercise"!
mīlēšanās nav nekāds eksersaizs, kamēr nav ierakstīts endomondo!
nu visa-kā-garšīga-ēšana-un-vēl-vīnu-pa-virsu ir deviņi vārdi, "vidusjūras diēta" ir divi, tā ka vārdā nosaukšana ir baigi okei.
nu un vēl stilīgi tā, citiem diēta ir "septiņas dienas ēdu kāpostu zupu, astotajā drīkstu vienu mazu vistas gabaliņu bez gaļas ādas", a man arī diēta, bet zato kāda :)
Jā, bet Tu no vienas puses saki, ka ar "vidusjūras diētu" apzīmēsi sev vien saprotamu kaut ko, no otras puses velc uz to, ka tas ir kaut kas universāli saprotams ("no kā nāksies atteikties") - taču opreģeļitesj! Ar šādiem jēdzieniem, par kuriem visiem parasti ir tikai miglaina nojausma, labāk uzmanīgi :) Un vai vispār eksistē kaut kas tāds kā "Vidusjūras diēta"?
nuja, ka eksistē Mediterranean diet, ask google
tipa graudaugi (maize, pilngraudi, kuskuss - daudzdaudz) + daudzdaudz augļu un dārzeņu un riekstu un pākšaugu + olīveļļa kā galvenais taukvielu avots, nekāda sviesta vai margarīna + siers un jogurts kā praktiski vienīgi piena produkti + glāze sarkanvīna dienā :) putna gaļa, zivis, olas un saldumi reizi nedēļā sarkanā gaļa reizi mēnesī
vārdsakot, drusku citādāka tā uztura piramīda plus tradicionālas receptes
Man vienkārši vārds "diēta" uzdzen šermuļus - parasti tie ir žurnālu izdomāti vienas sezonas/viena mēneša jēdzieni. Ja ar to tiek saprasts kaut kāds vispārizplatīts ēšanas/dzīvesveids, tad jā.
jā, šitais vairāk tā kā pavelk uz "diēta=ēdienkarte", nevis "diēta=trīs dienas pārtieku no kefīra, ceturtajā drīkst kefīram pievienot pētersīli". :)
diehta ir ehshana, nevis tahs neehshanas muljkjihbas, ko plahnprahtihgu bahbu zhurnahli publice.
franči taču sviestu smērē iekšā kā traki, ne?
šis ir tipa grieķi/itāļi, tas gals (oj, kā man kinskis šito izstāstīs, kad atbrauks no pozitīvā :D)
frančiem ir cita diēta (kas tā arī tiek reklamēta, tipa "kāpēc franči rij kā cūkas un izskatās tik smuki", tur kaut kas cits ir pamatā - bet nav īsti manējais, jo nevelkos no melnās šokolādes un tamlīdzīgi)
Nuja, Francija plešas stipri tālu Z-D virzienā. Tie šausmīgi bretoņi un normandieši noteikti būs visu sabojājuši :)
huh, visas itāļu meitenes, kuras esmu saticis (tāpat kā citas sievietes no tiem platuma grādiem) ir bijušas ievērojami apjomīgākas par tevi.
tiesa, tās lielākoties bijušas no laukiem/mazpilsētām, kur kārtīgi apjomi tradicionāli ir augstākā vērtē par tievumu.
tas vienkārt (nu, tbš ka mērķis nav nomest svaru, lai arī tas nebūtu slikti)
otrkārt, tā diēta ir vairāk tā kā "rekonstruēti tradicionālie vidusjūras ēdieni, ko ēda vidusmēra zemnieks", tb arī pašā Itālijā viņiem ir jāmāca ēst pēc vidusjūras diētas
treškārt, tā kā diētai skaitās papildu bonuss "nav depresijas", tad mok es būšu normāls apaļš sievišķis un par to neiespringšu (kas ir dafiga labāk nekā būt tievam sievišķim un briesmīgi cepties par šo jautājumu)
/sparīgi un piekrītoši māj ar galvu par treškārtu/
p.s. blogs nav skaidrojošā vārdnīca, priekš tam ir komentāri ;) // man vislaik bija licies, ka Visi Citi visu zina par diētām un Veselīgu Dzīvesveidu un tamlīdz.
kurš gan zina vairāk nekā gūglis? :)
Alu tak dienvidzemēs arī dzer, vismaz jēdziens birra un cerveza pastāv.
cuuksgaljas karboneeades?
vinj, tak ruksi need
kautkādu sarkano gaļu tipa reizi mēnesī. Taisni kā man priekš šašlika.
bet jā, gaļas tur nav visai daudz.
Mana intuīcija un saprašana vispār saka, ka latvieši ēd stipri par daudz gaļas, un tas ir anahronisms no laikiem, kad ziemeļos bija jādara daudz vairāk fiziska darba, lai izdzīvotu. Tak sēžot birojā vai pludmalē, nav nepieciešami gaļas kalni (un vide vismaz vasarā mums ir ļoti tuvu kā dienvidzemēs), bet ej nu pastāsti to vidējam trīsdesmit-četrdesmitgadniekam, kur nu vēl vecākam, ka porciju neveido gaļas lielums un klātbūtne, un ka neapliet visu ar miltainu mērci, krējumu, ketčupu vai majonēzi nenozīmē "sausi" ēst, bet to drīzāk nozīmē klasiskā gandrīz nekādu svaigu un kraukšķīgu dārzeņu neesamība uz šķīvja (labākajā gadījumā aizvietojošs konservēts gurķītis).
oj, es ceru, ka mans diētu-fitnesa psihums neaizies tiktāl, lai vēl citiem stāstītu, kas viņiem jāēd vai, neddoddies, jāgatavo. |
|
|