Jūlijs 15., 2011
| 14:22
|
Comments:
kautkādu sarkano gaļu tipa reizi mēnesī. Taisni kā man priekš šašlika.
bet jā, gaļas tur nav visai daudz.
Mana intuīcija un saprašana vispār saka, ka latvieši ēd stipri par daudz gaļas, un tas ir anahronisms no laikiem, kad ziemeļos bija jādara daudz vairāk fiziska darba, lai izdzīvotu. Tak sēžot birojā vai pludmalē, nav nepieciešami gaļas kalni (un vide vismaz vasarā mums ir ļoti tuvu kā dienvidzemēs), bet ej nu pastāsti to vidējam trīsdesmit-četrdesmitgadniekam, kur nu vēl vecākam, ka porciju neveido gaļas lielums un klātbūtne, un ka neapliet visu ar miltainu mērci, krējumu, ketčupu vai majonēzi nenozīmē "sausi" ēst, bet to drīzāk nozīmē klasiskā gandrīz nekādu svaigu un kraukšķīgu dārzeņu neesamība uz šķīvja (labākajā gadījumā aizvietojošs konservēts gurķītis).
oj, es ceru, ka mans diētu-fitnesa psihums neaizies tiktāl, lai vēl citiem stāstītu, kas viņiem jāēd vai, neddoddies, jāgatavo. |
|
|
|
Sviesta Ciba |