helmsdeep ([info]helmsdeep) rakstīja,
@ 2020-12-21 19:40:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Protams, visa šī slēpšanās, distancēšanās un maskošanās ir tādas "on hold" režīma aktivitātes, kuras mēs pieciešam, jo kaut kur pastāv apsolījums, ka tas reiz beigsies. Ziņas par jauno Lielbritānijas paveidu man atgādināja senākas pārdomas par to, kā būtu, ja būtu galīgi zinātniski argumenti, ka vīruss ir neuzvarams vai ka vakcīna nav iespējama. (Ja jaunas mutācijas turpinās strauji attīstīties, kas vispār zina, kas notiks.) Mēs pieņemtu krīzes stāvokli kā permanentu, vai tomēr izlemtu, ka "normāla" dzīve ir riska vērta?

Piemēram, maniem pēdējiem palikušajiem vecvecākiem ir 84 un 90 gadi. Viņiem dzīvē nav daudz (ja vispār) lielāku prieku par bērnu, mazbērnu, mazmazbērnu satikšanu. Īstu satikšanu, nevis telefonsarunu vai zūmu (protams, arī tās ir vairāk kā nekas). Arī es gribu viņus satikt. Šo atziņu grūti izteikt vai uzrakstīt, bet atlikušās tikšanās reizes droši vien ir saskaitāmas. Mēs šobrīd netiekamies, jo dzīvojam naratīvā, ka jāpaciešas, šis pāries, kļūs labāk, izpotēsimies, vēl paspēsim. Ja šāda naratīva nebūtu, pieļauju, ka vienā brīdī mēs vienotos, ka jāriskē, jo nu kāda tad vispār vairs jēga.

Vai šīs pārdomas ir cietsirdīgas?


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]teja
2020-12-21 19:58 (saite)
Nav cietsirdīgas, es domāju tāpat. Esmu jau pienēmusi, ka šī ir jaunā pasaule. Bet man ir talants pienemt radikālas pārmaiñas: es nespēju pienemt daudzas lietas kas ar mani notiek katru dienu un nekad nemainās

(Atbildēt uz šo)


[info]virginia_rabbit
2020-12-21 20:03 (saite)
mūsu vecmamma 86+ ne pa kam negrib mūs ciemos, jo viņa gribot DZĪVOT

(Atbildēt uz šo)


(Anonīms)
2020-12-21 20:42 (saite)
Ņemot vērā, ka cilvēki vispār dzīvo tik ilgi, kā nekad, nē, nav cietsirdīgas. Turklāt tiem vecajiem cilvēkiem ir tik daudz, ko izstāstīt. Bet pieejas tiešām var būt individuālas, kādam 90-gadniekam var būt daudz vairāk dzīvotgribas nekā dažam labam 30-gadīgam depresīvam jaunietim. Bet dzīvot jau nenozīmē tikai fiziski būt dzīvam. Lai gan, kas to lai zina.

(Atbildēt uz šo)


[info]mapats
2020-12-22 12:57 (saite)
Pajautā viņiem pašiem, ko un kā viņi vēlas. Ar špricēšanos, gan var nesteigties, izskatās, ka gatavās potes ir priekš kaķiem(tāds teiciens), bet blakusparādības paliek.

Ja gribi saņemt senču sakāmo par viņiem, par dzīvi, par notikumiem, bet satikties nesanāk, var iedot diktofonu un iemācīt rīkoties, es tā izdarīju, bet nezinu, kas no tā sanāks.

Pārdomas ir veselīgas.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?