gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2021-12-17 20:01:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Pāris vietējos nepārtikas veikalos ne tikai varēju iepirkties bez jebkāda čipa uzrādīšanas, bet vēl vietējie pārdevēji až lidinājās apkārt kā bijīgi taurenīši, kad saprata, ja vēlos ko konkrēti nopirkt. Nu tur teica, ka nu jā, tā un tā, bet, protams, var, tikai ātri, lai nepamana. Dabiski, ka nebija nekas ātri un uzlaikoju visu ko vajadzēja un tad lēnā garā nopirku. Heil Sovoks 2.0.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]resort
2021-12-17 20:44 (saite)
Balso ar maku par nepakļāvību.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2021-12-17 20:52 (saite)
Ķipa tomēr neiet un nepirkt?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]resort
2021-12-18 01:55 (saite)
Nē nu ķip viņi šoreiz nepakļāvās un tiek par to atalgoti.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

satyagraha
[info]formica
2021-12-17 20:58 (saite)

https://tobyrogers.substack.com/p/developing-a-satyagraha-for-the-medical

(Atbildēt uz šo)


[info]extranjero
2021-12-17 23:21 (saite)
Good for you

Šis man atgādina pēdējos padomju laika gadus, kad vēl biju vidusskolnieks. Latvijā veikali bija relatīvi labāk apgādāti, tāpēc brauca daudzi viestūristi no citām PSRS malām un izpirka veikalus. Lai to piebremzētu, pilsētas gudrās galvas izdomāja izdot iedzīvotāju apliecības, un tikai ar tām drīkstēšot pirkt deficītās preces.

Man riebās visa šāda papīru būšana, tāpēc es šādu apliecību nekad neizņēmu, tāpēc nepateikšu vai tur bija foto vai arī bija jārāda kopā ar pasi. Bet reiz vajadzēja nopirkt jaunu jaku, tāpēc aizgāju uz universālveikalu un tur par lielu brīnumu bija tādas, kas man patika. Bet jau pie veikala dežūrēja spekulanti, kas par nelielu samaksu skaidrā krievu valodā solīja izpalīdzēt ikvienam ar apliecībām. Es viņus pasūtīju uz tālu vietu un vienkārši gāju pats pirkt. Nezinu, vai vienkārši pārdevējas aizmirsa vai arī tāpat redzēja, ka esmu vietējais, ka nav jēgas tērēt laiku, bet varēju nopirkt visu bez pārbaudēm.

Jaka bija laba, nonēsāju to daudzus gadus. Un rezidentu apliecības ātri izgāja no modes, jo atnāca brīvais tirgus un ierobežot tirgošanu pēc deguniem vairs nebija jēgas.

Nekad nebiju domājis, ka šādas muļķības kāds varētu atkārtot. Īpaši tagad, kad jau ir zināms, ka vakcinētie var infekciju izplatīt tikpat labi kā nevakcinētie.

Domāju, ka šiem politiķiem, kas šo atbalstīja, nākotnē būs aizliegums iet politikā tieši tāpat, kā to aizliedza darīt komunistiem. Tā būtu tikai taisnīgi.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2021-12-18 00:05 (saite)
Tā nebūs, viņi aizkļūs vēl labākos amatos kaut kur ES vai EP, kur šāda veida totalitārisma pakalpiņi vajadzīgi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]dombrava
2021-12-18 00:57 (saite)
Man Āgenskalna grāmatnīcā arī pie ieejas šonedēļ nepaprasīja sertifikātu. Varbūt izskatos pēc zombija, kas nevar dzīvot bez grāmatām:D

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]resort
2021-12-18 01:59 (saite)
pārbaude nāk khaki biksēs, zilā jakā un melnās saules brillēs, bet tev droši vien bija šalle riepas izmērā

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]dzeltens
2021-12-18 03:32 (saite)
Ārpus Rīgas tā laikam ir.
Es gandrīz katru dienu eju ēst uz vietējo ēdnīcu, kur padomju laiki tā arī nekad nav pa īstam beigušies, arī piedāvājuma, interjera un cenu ziņā. Un man tur nekad mūžā nav skenēts sertifikāts. Slāvu izcelsmes bufetniece vienkārši visiem pajautā Sertifikāts ir? Un tie, kam nav, parasti sāk kaut ko stostīties par mājās aizmirsu. Es laikam viņas melu detektoru izgāju jau vasarā, man pat vairs neprasa.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?