gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2021-03-02 21:49:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Vai kādam ienāk prātā, ka "konspirācijteorijas" derētu šķirot. Ir tādas, kas ir batshit insane, nu tur par paralēlajam dimensijām, no kurienes ienāk ķirzakvampīri(pat, ja tā ir laba metafora par notiekošo). Bet ir tādas, kas ir godīgu un ziņkārīgu cilvēku sakopots konteksts, lai saprastu kas tad īstenība notika. Bet lūk, tā kā CIP pēc JFK nāvīgās kontroversijas paziņoja, ka jebkādas "inside job" versijas ir konspirācijteorijas, kas, protams, nozīmē slikti un pē, tad jebkāda valdošā naratīva apšaubīšana jau pēc inerces masu pratos saistās ar trakiem konspironērdiem. Viņi vairs nespēj noticēt faktiem un argumentiem, jo ir pilnībā noticējuši metafiziskajam konspirologu mēmam. Jebkāda elišu apšaubīšana ir bez maz vai grēks un publiski nosodāma rīcība. Savācās čupa Kārenu un tevi plūkā kā izbadējušas harpijas. Tikmēr 1% dzer dārgu šampiņu, iešņauc sensimiļu un apgramsta bērnus, smiedamies par idiotiem, kas neko pret viņiem nevar padarīt dēļ "tolerances".


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ctulhu
2021-03-02 22:08 (saite)
Sovoks. Konspirācijteorija: 1986. gada 26. aprīlī uzsprāga AES, piesārņota vesela pilsēta, tikai valdība to slēpj.

(Atbildēt uz šo)


[info]gacha93
2021-03-02 22:15 (saite)
Pēdējos gados ļoti populāras konspirāciju teorijas bija par plakano zemi. Cilvēki patiešām tam tic. :D Pat pazīstu personīgi dažus labus piekritējus.
Ko lai saka, esmu ievērojis korelāciju starp zināšanu līmeni un ticēšanu konkrētām konspirāciju teorijām.
Attiecibā par JFK un līdzīgām teorijām, problēma slēpjas tajā, ka tās visas nav konkrētu pierādījumu balstītas, bet gan spekulācijas. Un šeit ir tā robeža. Ja cilvēks saka, ka iespējams var būt tā vai šitā, jo no abiem skatupunktiem nav skaidru pierādījumu, tad tur nav ko piesieties. Sazvērestību teoriju piekritējiem tomēr visbiežāk ir tendence teikt, ka tā bija un mums melo, un visiem citiem nav taisnība. Es esmu tas, kurš ir atkodis patiesību. Amm, bet tad jautājums ko tu esi darījis tādu, ka esi viens no retajiem, kurš to būtu atkodis? Noskatīties video internetā vai palasīt konspirāciju rakstus īsti neskaitās.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2021-03-02 23:46 (saite)
Pirmais variants ir labs piemēr tam, ko minēju. Tālāk ejot atkal uzsveru, ka vajag šķirot, nevis izmest jebkuru konrtroversiālu viedokli konspteoriju mēslainē. Pretējā gadījumā sanāk, ka mums, plebam, vispār nav tiesības neko apšaubīt no oficiālā naratīva un mēs esam atpakaļ sovokā, Pravdai un Vremjai vienmēr taisnība un tie kas nepiekrīt ir fašisti.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]bauda
2021-03-03 06:50 (saite)
Tā ir, tāpēc tiem sazvērestības teoriju izplatītājiem, kas nav vienkārši ciniski profesionāļi, vajadzētu ļoti rūpīgi vētīt savus paziņojumus aiz milzīgā riska diskreditēt pašiem sevi un līdz ar to visu pārējo vēstījumu.

Piemēram, man reptiloīdi (like, wtf, pussolis līdz plakanajai zemei, kas pat nav teorija, bet vnk murgi) un holokausta noliegšana (pavisam nopietns sociopātijas simptoms) ir tā robeža, pie kuras es novelku līniju. Līdz ar to ir reāli grūti uztvert nopietni JEBKO, ko runā tāds Deivids Aiks vai Alekss Džounss, jo, ja tie ir adekvāti domājoši cilvēki (visticamāk), tad vai nu liekuļi, vai nelieši, vai abi divi (visticamāk), jo būtu taču pašiem jāsaprot, ka paši izdarītu lielāku pakalpojumu savai agendai, ja vienkārši aizvērtos vai vismaz atzītu kādas kļūdas savos pieņēmumos (labi, Džounss šo to ir atzinis, viņš nav tik slikts kā Aiks). Tāpat kā visādi Ciekuri, Pļaviņi, u.tml.

Šī paradoksa dēļ arī NWO, visticamāk, ņems virsroku. Nereti šķiet, ka visai pelnīti.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]krishjaanis2
2021-03-03 10:12 (saite)
NWO gūs virsroku, jo pašā kritiskākajā brīdī tādi prātvēderīgi snobi kā tu izvēlējās spēlēt centristos un nenostāties atklātā cīņā pret tirāniju, jo, redz, tik svarīgi būt reflektīviem un neatrasties vienā vagonā ar bomžiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]bauda
2021-03-03 10:14 (saite)
Kas tad nu? Sāpīte, ka tavu jauno projektu apsēduši nicināmie libīši? Lai nu kurš te runātu par snobismu :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krishjaanis2
2021-03-03 15:35 (saite)
Nē, man sāpīte par cilvēkiem, kuri nepozicionēšanos pasniedz kā tikumu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]krishjaanis2
2021-03-03 15:39 (saite)
Man nav kauna vai neērti atrasties vienā vagonā ar bomžiem, vienalga, ar Aleksu Džounsu, arī Gobzemu. Viņi visi, lai vai cik dīvainos veidos, strādā Tā Kunga druvā. Dzīvojam laikos, kad izvēlīgums attiecībā pret pasažieriem ir kaut kas eksluzīvs, pārāk liela privilēģija un cimperlība. Jāstrādā ar to greizo līksti, kas mums ir un jāpadara par lietaskoku.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2021-03-03 16:04 (saite)
Man nepatiktu atrasties vienā vagonā ar ``to kungu`` bet par laimi tas neesksistē.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]bauda
2021-03-05 12:24 (saite)
Ok, sapratu, tavu kontu padzina no Tvitera, izsaku līdzjūtību. Tas gan šķiet diezgan stulbi, un domāju, ka ateists no lv pats sev iešāva kājā, jo vismaz es nebiju tur pamanījis nekā saprāta robežas pārkāpjoša.

Man vispār patīk šī analoģija par braukšanu vienā vagonā ar bomžiem. No tāda viedokļa droši vien, jā, esmu snobs, bet nespēju identificēties ar tiem, kas jūtas kā iemesti nez kādā lopu vagonā uz vārda brīvības gulagu. Tas ir demagoģisks un reti bezjēdzīgs pārspīlējums, un mani neizbrīna sašutums par "konservatīvo" pēdējā laikā regulāri izspēlētajām Hitlera (Staļina, PSRS, whatever) kārtīm. Savukārt nepozicionēšanās (ja es pareizi tevi saprotu) ir tāds pats "netikums" kā, rekur, ktulu piesauktais agnosticisms -- citiem vārdiem sakot, saprātīga, mūsdienīgi domājoša cilvēka pozīcija.

Rudzīti jau paaicinājāt sev uzrakstīt? Viņš būtu sajūsmā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2021-03-05 16:03 (saite)
"vārda brīvības gulagu"

Key to understanding modern libruls. Brīvība ir verdzība. Un tad brīnās, kad "izspēlē Staļina kārti".

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ulvs
2021-03-03 11:43 (saite)
Kāds NWO? Tā pasaules kārtība, kas radās pēc WWII un Maršala plāna? Tas ir diezgan skaidrs, ka globālismu un savstarpējo interkonekciju nevar apturēt, kur nu vēl diskutējot par konspirācijteorijām netā :-)

Esmu ievērojis, ka cilvēkiem patīk spriedelēt aplinkus par šīm tēmām, piešķirot NWO konceptam kaut kādu tumšu un mistificētu tēlu, sak, bērni slikti uzvedīsies, tāpēc NWO atnāks un paņems veco, labi saprotamo pasauli prom, vietā dodot ko tādu, kas nav saprotama.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krishjaanis2
2021-03-03 15:37 (saite)
Šķita, ka globālismu un savstarpējo interkonekciju "nevarēja apstādināt" jau Romas impērijas brieduma gados. Bet nekā. Tas pats ar impērijām 19. gs. beigās un līdz I kara sākumam. Kolapss ir neizbēgams. Svarīgi a) šo kolapsu veicināt; b) kolapsam notiekot, būt pareizajā pusē.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2021-03-03 16:05 (saite)
Priekš kam tev tas kolapss? Tev patīk katastrofas?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krishjaanis2
2021-03-03 23:39 (saite)
Man patīk patiesība un labā dzīve.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2021-03-04 00:08 (saite)
Ja tev patiktu patiesība, tu būtu vismaz agnostiķis , ja tev patiktu laba dzīve, tu būtu pret visu kas var izraisīt kolapsus un katastrofas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

teorijas vs hipoteezes
[info]formica
2021-03-03 10:51 (saite)
https://youtu.be/jPNu8sOU5RM

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

Re: teorijas vs hipoteezes
[info]formica
2021-03-03 10:54 (saite)
https://www.cdc.gov/cpr/zombie/index.htm

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?