gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2020-03-20 20:20:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
i'm rambling
Zaibis, Rīga-Saulkrasti-Kursīši autobusā Teikā iekāpu viens un tur bija vēl DIVI pasažieri bez manis. Juglā iekāpa vēl viena veca kundzīte. Neatceros, moš Ādažos arī kāds pievienojās, bet es jau biju pārāk lielā kaifā no sociālās distancēšanās, lai pamanītu.

A vispār teorijas. Ja nu kitajozas to zarazu speciāli palaiduši, lai nogremdētu Rietumu ekonomiku. No sovokiskas totalitāras ģeržavas nebūtu negaidīti, ja viņi maskēšanās nolūkos vispirms ziedotu pāris no savām simts simtmiljonu pilsētām nelielai pandēmijai. Viņiem tas ir pile okeānā un zero morālu dēstu, toties kāds iespaids uz visiem politiskajiem un ekonomiskajiem konkurentiem.
Otra versija - tualetes papīra, griķu un desinfektoloģisko līdzekļu ražotāju un izplatītāju sazvērestība.

Tiesa, arī vietējām Rietumu elitēm šis viss kalpo kā papildus iespēja šķelt un atsvešināt jau tā sašķelto un atsvešināto cilvēku kopumus, kuri vēl ar vien sevi dažreiz bikli sauc par 'nācijām'. Papildus iegansts ieviest ar vien totalitārākus mērus, priekš "kopējā labuma". Neviens pat īsti nezina un nevar pārbaudīt cik šie mēri ir samērīgi un vai vispār vajadzīgi, toties cilvēku bari savu emocionālo traumu un histēriju jau ieguvuši.

Moins, ir histēriķi, kas laikam domā, ka šitas ir buboņu mēris. Klau, 99.99%, pat ja saķer šo, indeed, lipīgo gripu, to vienkārši izslimo un viss. Nebūs kādu laiku darbā un tad atkal būs. Veselajiem būs jārukā pa diviem un trijiem, bet nav jau nekas jauns mūsu postsoc telpā. Ja vienkārši apstādina visus darbus kaut uz neilgu brīdi, tad nahuj bļe visi būs bez darba un maizes, tūkstošiem bankrotu un nereālas atkopšanās iespējas, bez (((gādīgiem palīgiem))).


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]zazis
2020-03-20 20:45 (saite)
99,99%, kur tu dabūji šos ciparus?
Šobrīd Itālijā izskatās, ka ir kādi 90%, kas izdzīvo pēc "gripas".

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2020-03-20 20:50 (saite)
Itālijā netestē visus. Tajā pilsētā, kur visus notestēja, mirstība bija ap 1%.

Gada laikā arī nomirst ap 1%. Pēc šīs būs mazāka mirstība.

Vispār Itālijā ir daudz par daudz vecu cilvēku. Tas ir dabas sods par pareizā balansa neievērošanu. Bērniem ir jābūt vismaz tik daudz, lai populāciju uzturētu esošajā līmenī un pat nedaudz plusā, lai nodrošinātos pret nelielām epidēmijām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zazis
2020-03-20 20:51 (saite)
un mēŗķis attaisno līdzekļus. kkur jau šito esmu dzirdējis.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2020-03-20 20:52 (saite)
un?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zazis
2020-03-20 20:59 (saite)
nu un neko.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gnidrologs
2020-03-20 21:04 (saite)
Vairāk jautājums kur TU dabūji ciparu, ka 10% inficēto nomirst.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zazis
2020-03-20 21:06 (saite)
https://www.worldometers.info/coronavirus/

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]zazis
2020-03-20 21:07 (saite)
arī atbildēšanu ar pretjautājumiem esmu kkur manījis (:

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2020-03-20 21:19 (saite)
Tā neko ahujenna mums pēkšņi statistika strādā. Un noteikti objektīvi. Nez kāpēc citās sfairās šāda akla uzticība nav novērojama, pat ja tā tiek taisīta jau entās demistgades a te vot dažu nedēļu laikā viss skaidrs. Gan inficēto kopējais skaits (jo bov. VISI pasaules iedzīvotāji ir pārbaudīti), gan nomirušo precīzie nāves cēloņi, kas pierāda, ka tieši ķīniešu gripa un nekas cits viņus nonāvēja.
Pisec, kur tā aklā uzticība statistikām, kad jārunā par eiropas tautu izvarošanu migrācijas rezultātā. Tad čota visi ir laik "nu mums te vajag niansētāk".

Btw, inčīgi, ka mūsdienu socmēdiju adikcijas laikmetā taču būtu jābūt ļoti daudziem sob stories feisbukos u.c. kloākās par to kā "mana mamma tikko nomira no kovida". Četa maz anekdotisko stāstu, kuru parasti ļoti mīl celt gaisā naratīva dzinēji.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zazis
2020-03-20 21:25 (saite)
un no augstminētā man būtu jāsecina, ka tie tomēr ir 99.99%?
vai arī tev tomēr ir kādi precīzāki dati par neticēšanu oficiāli publicētajai statistikai un fb?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2020-03-20 21:39 (saite)
Vai no gripā, mirst 10% cilvēku? Nē. Šmorona ir gripa. Kopējais mirušo skaits būs lielāks tieši tā pat kā no parastās gripas, ja tā būtu tik pat lipīga. Par procentiem neviens nekā nezina, tikai spekulē sev vēlamā gultnē. Analoģiski ar klimatarmagedonistu purgu, kas katru gadu paredz, ka nākamgad sāksies pasaules gals.
Enīhau, man liekas, ka mēriem jābūt samērīgiem un tagad jau gatavojošies ultrakarantīnu plāni nonāvēs vai iedzīs postā daudz vairāk cilvēku, nekā slimība. Pateicamies infinite growth kultam, kas vada pašreizējo politekonimistu establišmentu un faktu, ka, jo īpaši Eiropai, tas var nozīmēt pilnīgu sagruvumu dēļ zero pašpietiekamības. Mēs lūgsimies no ķīniešiem ubaga dāvanas, ja šādā veidā anihilēsim visu savu ekonomisko darbību.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zazis
2020-03-20 21:41 (saite)
tā nav gripa.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2020-03-20 21:45 (saite)
Simptomi ir gripas. Lipīgums lielāks, jo vīruss modificējies.
Btw, esmu bronhiāls atstmātiķis, kas pārcietis divus smagus plaušu karsoņus, tā ka nerunāju no "ne mana druva" pozīcijas. Visdrīzāk grūti pārciestu šo zarazu, taču tā visās populāri izplatītajās tabulinformācijās tā IR gripa, kas var izraisīt plaušu karsoni, kas savukārt pret to vārīgiem cilvēkiem (kā man) var beigties letāli.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zazis
2020-03-20 22:00 (saite)
Vīruss ir modificējies = tā nav gripa. Gripa neizsauc tik smagu organisma reakciju.
Nezinu no kādas pozīcijas tu runā, bet tā noteikti nav faktu pozīcija.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2020-03-20 22:12 (saite)
Faktu pozīcija ir tāda, ka miljoni bada nāvju (nu labi, tuvu šādai situācijai) nav samērīga, lai pasargātu dažu tūkstošo vārīgo nāvju. Tu vispār saproti, ko nozīmē globāls lockdown priekš mūsdienu Rietumu ekonomikas? Tas ir tas pats, kas, ja uz kādiem pāris mēnešiem atslēgtu elektrību. Mēs burtiski sāksim ieiet Mad Max pasaulē.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zazis
2020-03-20 22:38 (saite)
joprojām neredzu neko, kas apstiprinātu tavus faktus. ar cipariem operē brīvi.
ja saslimst 10 % pasaules iedzīvotāju, no kuriem nomirst 1%, tie ir miljoniem nāvju. nevis daži vārīgie.
badā vispār nevienam nebūtu jāmirst, bet diemžēl mirst ar visu mūsdienu rietumu ekonomiku.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2020-03-20 22:48 (saite)
Tavs saitiņš nav nekāds pierādījums tā kā nemauj savu govi. Fakts ir tāds, ka tu ignorē manu pointu. Apstādināt pasauli dēļ nopietna, bet ne katastrofiska vīrusa, nozīmē izraisīt REĀLU KATASTROFU. Jāsāk spēt savilkt nogrienīšus starp punktiņiem un beigt pakļauties manufaktūrētai histērijai. Tu zini zero faktu un esi veicis zero pārbaudes tam kā tie skaitļi tajā smukajā saitiņā ir savietoti, bet tev jau ir skaidra bilde par to kā mums ir jāizslēdz ugunis un jāievieš jauni "tumšie gadsimti".

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2020-03-21 00:02 (saite)
Es gribētu vēlreiz pārlasīt Ursulas Le Gvinas stāstu par to valsti, kurā iedzīvotājiem izdevās aizvilināt prom nāvi. Visi tāpat palika veci un slimi, bet nemira. Tā bija ļoti drūma sabiedrība, jo cilvēki baidījās nāves, bet bija arī zaudējuši visu dzīvesprieku.

Tas arī man šķiet labi raksturo Itālijā (un arī citur notiekošo). Visi tik ļoti satraukti, ka tagad mana vecā tante nomirs. Taču Eiropā jau sen ir problēma ar novecojošo sabiedrību. Tas ir kā tajā Le Gvinas stāstā, kur esam zaudējuši dzīvesprieku. Varbūt daba tieši tagad mēģina pateikt, ka lai priecātos par dzīvi, mums ir jāpieņem arī nāve. Jādzīvo šī diena ar prieku, jo rīt jau varam nomirt. Nevis jāieslēdzas istabā, lai nodzīvo divas šādas dienas bez prieka un vienās šausmās.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2020-03-21 06:35 (saite)
+
Arī reliģijas trūkums cilvēkus padara izmisušus nāves priekšā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zazis
2020-03-21 08:52 (saite)
Aizejiet abi un pastāstiet to pārgurušajam med. personālam. Kā arī tiem, kuri atliecas, jo ārsti pārguruši glābjot neskaitāmos "gripas" slimniekus. Pasludiniet viņiem, ka vajag, lai saslimst visi uzreiz un miers. Citādi kkas nobankrotēs. Ebal šito fašismu.

Mam vismaz ir saitiņš, kurā ir daudz atsauču. Es tiešām nezinu kā nosaukt to, kas ir tev.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2020-03-21 09:58 (saite)
Kas tas par saitiņu?

Vēl nav ziņu, ka medicīniskā sistēmu būtu tik pārslogota, ka nevarētu izglābt tos, kurus var izglābt. Bet ir jau sastādītas vadlīnijas šādam gadījumam, lai prioritizētu ventilatoru trūkuma gadījumā. Triāžu neveiks ārsti, jo viņiem to būs ētiski grūtāk izdarīt. To darīs īpaši triāža oficieri.

Šeit ārstiem smagākais ir tas, ka pat ja ir ventilators pieejams, tad izdzīvo tikai 1 no 5. Tas noteikti ir ļoti demoralizējoši, jo tu dari visu iespējamo, un tik un tā slimnieki vairumā gadījumu neizdzīvo. No otras puses tas nav nekāds brīnums, jo šiem slimniekiem visdrīzāk jau ir kāda smaga slimība, piemēram, sastrēguma sirds mazspēja (SSM).

Kaut kā pārsteidz, ka dažreiz pat paši slimnieki neuztver savu slimību nopietni. SSM būtībā nozīmē, ka tava sirds ir beigta, un neko daudz tu dzīvē vairs neizdarīsi. Jebkuras fiziskās aktivitātes, pat vienkārši iešana uz veikalu, ir ļoti ierobežotas, jo sirds vienkārši nespēj. Pirms 100 gadiem tāds cilvēks būtu drīz nomiris, bet šodien, pateicoties zālēm un motorizētiem ratiņkrēsliņiem, cilvēki dzīvo vēl daudzus gadus. Bet skaidrs, ka mirstība šiem cilvēkiem ir liela un pat neliela infekcija, kā plaušu karsonis var viņus viegli nokaut, jo sirds vairs nespēs izpumpēt pietiekami daudz asiņu cauri plaušām. Par to nebūtu jābrīnās, drīzāk ir jābrīnās, cik spēcīga ir mūsdienu medicīna, kas spēj uzturēt viņus pie dzīvības tik ilgi. Šajā epidēmijā tas retāk izdosies, bet nu tādi mēs esam – ļoti mirstīgi cilvēki.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]summoned
2020-03-21 04:55 (saite)
Nav gan gripa, pat, ja līdzīgi simptomi. Abi ir RNS vīrusi, bet tur arī līdzība beidzas. Drīzāk drūmā iesna - līdz ar attālajiem brālēniem rinovīrusiem koronavīrusi ir tipiski saaukstēšanās cēloņi, kuri gan var paraut plaušu karsoņus, piemēram: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Human_coronavirus_OC43 Ar biežākajiem mēs jau esam iepazinušies bērnībā un tāpēc viņi jau pazīstami mūsu imūnsistēmām, toties šis ir jauns un nepazīstams. Ņemot vērā, ka arī šis bērnībā vieglāk izslimojams, minēšu, ka, ja vairums būs atrāvušies jaunievedumu un viņš nonāks ikgadējā cirkulācijā, viņu arī varēs pārlikt iesnu sadaļā. Bet šobrīd viņš dara gauži traki lielos tempos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2020-03-21 06:39 (saite)
Cik garš tik plats. Gripa vai saaukstēšanās. Katrā ziņā mēris vai malārija tas nav. Pat ne ebola. Bet attieksme sabiedrībā tiek apzināti kultivēta tāda it kā būtu un tūlīt jau pa ielām brauks ar līķu ratiem, zvaniem un "bring out your dead" saucieniem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ctulhu
2020-03-20 21:02 (saite)
še teu labāka teorija: repti kopj cilvēku populāciju, nobrezē lieko bezjēdzīgi čupošanos laik visādi čempionāti, karnevāli, lielkoncerti.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2020-03-20 21:09 (saite)
Ha ha :) Šis man pat patīk labāk. Arī labāk izskaidro, kāpēc Itālijā pat pēc 3 nedēļu karantīnas cipari nekrītas pretēji jebkādai loģikai. Tāpēc, ka kāds regulāri izsēj infekciju pēc saviem ieskatiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gnidrologs
2020-03-20 21:10 (saite)
Principā neiebilstu + laba šoka terapija visādiem futūristiem un transhumānistiem, kuri jau savas niecīgā eksistences nogriežņa ietvaros plāno sev nemirstību un piena upes gar šokolādes kalniem. Neuzvaramais ZTP, kas palien zem galda kaut kādas smirdīgas sikspārņus sarijušos čurku izplatīta ātrā diloņa dēļ.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2020-03-20 21:13 (saite)
Neuzminēji, shit happens, protams bet vakcīnas jau top testētas un pretvīrusu preparāti sākti lietot tā ka ar transhumānismu viss kedā

Bet nu drusku savāktāka tā cilvēce varēja būt jā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ctulhu
2020-03-20 21:16 (saite)
+

https://www.facebook.com/NothingHoly/photos/a.471497552927535/2831382226939044/?type=3&theater

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2020-03-20 21:23 (saite)
Es zinu, ka esi bērns, kam patīk čmukas bildītes. Šodien taču mamma tev arī iedeva krītiņus, lai paspēlētos ilgāk piektdienas vakarā?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2020-03-20 21:26 (saite)
Saka cilvēks kura žurnāla liela daļa sastāv no pārpublicētām bildītēm :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ctulhu
2020-03-20 21:34 (saite)
https://www.facebook.com/bedlamseoma/photos/a.301287329976109/2596310403807112/?type=3&theaterhttps:/

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?