gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2019-06-15 11:22:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
muh diversitah
Mūsdienu universitātes in a nutshell. Viedokļiem noteikti nav ļauts diversificēties. To hell with marketplace of ideas. Tās ir diegabikšu fabrikas.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]hedera
2019-06-26 10:26 (saite)
Tie, kas Oksfordā uzturējušies ilgāk par pāris dienām, nevis tikai tūrista statusā iepazinuši pilsētas mazo vecpilsētas daļu, gan neņemtos bez nopietnākiem pierādījumiem izteikt tādus apgalvojumus. Bet jā, protams, ja ārpus vecpilsētai pāri Cherwell upei pat kāja nav sperta, tad arī šķiet, ka visa Oksforda sastāv no The Universitātes. Bet realitātē pat vecpilsētā ne visur ir Oxf Uni teritorija - piemēram, tavās piesauktajās gājēju ielās, kurās "pat ar mašīnām iebraukt, nevar" ir iepirkšanās centri un miljons mazo veikaliņu, kā arī laikam bija dažas baznīcas, bet Uni ēkas gan nav.

Par otro rindkopu gan piekrītu. Oxf Uni ir elites izglītība, un viņi paši par to pat nedomā kautrēties. Interesanti, ka Oxford Brookes University, kas ir mūsdienīga un demokrātiska Uni, šis ir kļuvis par tādu savdabīgo lepošanās punktu - ķip, jā, jā, lai jau tie bagātie dēliņi un meitiņas skrien uz to savu ūberdārgo iestādījumu, lai jau rij tur tos gadsimtiem vecos putekļus un dzīvo tizlajās mazajās koledžu istabiņās*; mums, apskatieties, ir normālas modernas ēkas, kas dizainētas domājot par mūsdienīgu izglītību, un nav jābūt kaut kāda lorda izlutinātajai atvasei, lai varētu atļauties pie mums iegūt kvalitatīvu izglītību.

*Obligāti piederēt pie kādas koledžas (un par to maksāt, saprotams...), turklāt pirmajos studiju gados obligāti maksāt vēl papildus milzu naudu, lai dzīvotu koledžas kojās, ir viena no pašām idiotiskākajām lietām Oxf Uni; vēl tikai Cambridge Uni ir saglabāta šī sistēma, pārējās UK Universitātēs tāda piespiedu dzīvesvietas īrēšana nepastāv.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2019-06-26 11:35 (saite)
Jā, šis 2. punkts, ka viņi mūsdienās, šajā politkorektuma laikmetā, var atļauties būt tik elitiski, liecina, ka arī lokāli viņiem var būt liela politiskā vara. Protams, kā un kādā mērā, mēs precīzi nezinām, bet tas ir saprātīgs pieņēmums, uz kura balstīt tālākās evidences.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?