gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2019-03-03 16:49:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
GAB labo internetu
Jauka programmiņa priekš internetu vietnēm, kas mīl publicēt propagandu un viltus ziņas, bet neļauj vai smagi moderē nepareizus komentārus.

Basically it is web extension that gives comment section to every url and it is very very easy to use.

CNET
VICE (spoiler: REEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE)

Personally i just started using it today and it really feels amazing.
No longer you need to log into billion different accounts to comment of articles and so on, just one gab account.
You can comment articles and people will see your comments without site owners having ability to do anything.
GUI needs some work because it doesn't show a lot of comments.


Watch video or just try it yourself.
After using it for 10 minutes i already see internet being overhauled.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]kjiimikjis
2019-03-06 10:02 (saite)
Nenovērtēju, jo vairumā gadījumu, kad cilvēki saka "man nepatīk viedokļu burbuļi, es meklēju viedokļu daudzveidību", viņi īstenībā domā "es meklēju manam viedoklim piemērotu burbuli". Tobiš, man liekas, ka šito pasākumu nopietni uztvers ja vispār kāds, tad tikai "pretējās puses" NPC. Bet nu, laiks rādīs.

Bet pamatā jau mans iebildums bija par tiem saukļiem, ar kuriem šitā manta tiek reklamēta. Tipa "vari pierakstīt komentārus jebkur, un oriģinālā kontenta īpašnieks neko tur nevarēs padarīt" - kas varētu likties vilinoši tikai tiem, kas ir kaut kur izbanoti, un tādēļ domā, ka ar šo instrumentu varēs tur tikt atpakaļ, parādīt fakuci banotājam, un tādā garā. Tiklīdz kā tādiem ļaudīm atnāks apjausma, ka tas galīgi nav tas, kas tiek piedāvāts, sajūšma noplaks.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2019-03-06 16:27 (saite)
"Nenovērtēju, jo vairumā gadījumu, kad cilvēki saka "man nepatīk viedokļu burbuļi, es meklēju viedokļu daudzveidību", viņi īstenībā domā "es meklēju manam viedoklim piemērotu burbuli".

'Cept runa iet nevis par pašsegregētām komūnām-burbuļiem, bet medijiem, kas sevi sauc par ziņu avotiem. Burbuļi kā visādi forumi un blogu komūnas turpinās elksistēt un brīnišķīgi - pulcēšanās brīvība. Disenters ļauj komentēt pie jebkurām "ziņām" no jebkura cilvēka, līdz ar to burbulis šeit nekādā veidā netiek veicināts. Disenters jau būs aktuāls tikai tad, ja paši saiti neļaus komentus vai tos cenzēs.

"kas varētu likties vilinoši tikai tiem, kas ir kaut kur izbanoti, un tādēļ domā, ka ar šo instrumentu varēs tur tikt atpakaļ, parādīt fakuci banotājam, un tādā garā. Tiklīdz kā tādiem ļaudīm atnāks apjausma, ka tas galīgi nav tas, kas tiek piedāvāts, sajūšma noplaks.
"
Nesapratu kā tas līmējas kopā. Pat, ja tev liekas, ka banošas par politiskiem uzskatiem ir ok, tad kāpēc tu domā, ka sajūsmas par iespēju viegli apiet šo banu nopplaks.:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kjiimikjis
2019-03-06 16:52 (saite)
" Disenters ļauj komentēt pie jebkurām "ziņām" no jebkura cilvēka, līdz ar to burbulis šeit nekādā veidā netiek veicināts."

Neizliksimies nu - tie, kas sūdzas, ka gribētu komentēt, bet kāds maita neļauj, ir faktiski splošnijs raitvings (šī termina mūsdienu populārajā nozīmē; neskaldīsim matus par šo), kuram gribas gausties par to, cik melīgas ir "kreisās" ziņas. Neizbēgams rezultāts tam, ka visi populārākie mēdiji ir vairāk vai mazāk leftwings, protams, bet tas noved pie situācijas, ka tie, kuri jūtas neuzklausīti/apklusināti, un tādēļ būtu ieinteresēti šito mantu lietot, ir uzskatu ziņā diezgan vienveidīgs kopums. "Kreisajiem" tādu nevajag, jo šo viedoklis jau tāpat ir gana labi pārstāvēts.

"Nesapratu kā tas līmējas kopā. Pat, ja tev liekas, ka banošas par politiskiem uzskatiem ir ok, tad kāpēc tu domā, ka sajūsmas par iespēju viegli apiet šo banu nopplaks.:)"

Tāpēc, ka nekas jau netiek apiets. Visi tie komentāri figurēs tikai Dissentera vidē. Oriģinālais kontents nekādi ietekmēts netiks, tā autors nemūžam pat neuzzinās, ka esi apgājis viņa banu, un tavu uzvarošo "Ha, nenobanoji vis, es te tagad pateikšu visu, ko domāju, un tu neko nevarēsi izdarīt, hahā" nekad neizlasīs. Līdz ar to, tai bana pseidoapiešanai zūd jebkāda jēga. Tikpat labi savu sakāmo varēji verbāli nobubināt monitora virzienā. Nu, citi tev līzīgi domājošie izlasīs, pieliks pusiņus, laikus, zvaigznītes vai ko tur. Nekādas atgriezeniskās saites vai viedokļa apmaiņas tur nebūs - ja vien kaut kāda iemesla pēc šitais neaizies plašā lietojumā. Kāpēc es uzskatu, ka tā nebūs, jau iepriekš aprakstīju.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2019-03-06 21:53 (saite)
Karoče tev patīk cenzūra, jo tevi apmierina cenzoru politiskā nostāja (tu jūties ar viņiem "vienā komandā") šobrīd, tāpēc tiešām nav vēerrts skaldīt matus. Ja cenzētu tevi un tavējos, tad tu priecātos par šādu progranmmu. Viss skaidrs. Fakts paliek - neviens tajā netiek cenzēts un pat diegabikši kā tu tur var izteikties pēc sirds patikas. Nepatīk? Aizrijies,

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kjiimikjis
2019-03-07 08:08 (saite)
Karoče tu lasīt nemāki. Es kur teicu, ka cenzūra man patīk? Pareizi, bērniņ, nekur. Es vnk norādīju, ka šis tūlis nav tāds spļāviens cenzūras sejā, par kādu tiek uzdots. Apskaidroju arī, kāpēc. Nevaru palīdzēt, ja nepielec.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2019-03-07 20:26 (saite)
Tavs skaidrojums ir bs. Es tev piekrītu, ka pašreizējā politiskajā zeitgeistā tiešām sanāk tā, ka vietas, kur ir cieņā runas brīvība lielāko ties būs konservatīvo/nacionālistu forumi, jo pie šiem ļaudīm nav izplatīta vēlme skrīnot "nepareizus" viedokļus. Es jau gandrīz 15 gadus sporādiski tusēju vienā anglojazičmnā forumā, kur postē gan arhetipiski naciķi gan harcore staļinisti/trockisti un protams viss pa starpu. Tur ir obvious sway towards rightwing, jo kriesi sliecošies cilvēki prosta daudz retāk vēlās iesaistīties debatēs, tā vietā izvēloties smagu moderāciju un atbalsu kambarus.

Šis apps ir diezgan labs spļāviens sejā saitiem, kam ir ļoti acīmredzams politisks bias, bet un kuri vienlaikus pretendē uz "ziņu avotiem" vai "atvērtām tribīnēm". Viņu moderācija un diskursa virzīšana prosta kļūs neefektīvāka, jo daudzi uzzinās, ka šitam rakstam, kam atslēgta komentēšanas spēja (ļoti pamatīga tendence mūsdienu neinstrīn "žurnalistikā") pastāv meta komentu sleja, kas pieejama visiem.
Paša, GABAM kļūt par alternatīvu twatteram nav reāli dēļ iekarotā mārketpleisa, bet radot šādus inovatīvus risinājunus kas svarīgi daudziem, viņi dara svētīgu lietu priekš brīvības internetā imo. Tikai tāpēc, ka tagad tas vairāk palīdz tevis nīstajiem raitwingeriem, nemaina paša fenomena vērtību. Kā rāda pašreizējās aktivitātes cenzūras laukā, pat tādi puslīdz vēl common sense nezaudējuši indivīdi kā tu, ļoti ātri pakļūst zem banhammera pat no ideoloģiski radniecīgo puses. Tu varbūt domnā, kas esi gana progresīvs, bet es varu derēt ka zināma kontingenta acīs tu esi potenciāls naciķis/fobs un kas tik vēl ne.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?