gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
Tavs skaidrojums ir bs. Es tev piekrītu, ka pašreizējā politiskajā zeitgeistā tiešām sanāk tā, ka vietas, kur ir cieņā runas brīvība lielāko ties būs konservatīvo/nacionālistu forumi, jo pie šiem ļaudīm nav izplatīta vēlme skrīnot "nepareizus" viedokļus. Es jau gandrīz 15 gadus sporādiski tusēju vienā anglojazičmnā forumā, kur postē gan arhetipiski naciķi gan harcore staļinisti/trockisti un protams viss pa starpu. Tur ir obvious sway towards rightwing, jo kriesi sliecošies cilvēki prosta daudz retāk vēlās iesaistīties debatēs, tā vietā izvēloties smagu moderāciju un atbalsu kambarus.

Šis apps ir diezgan labs spļāviens sejā saitiem, kam ir ļoti acīmredzams politisks bias, bet un kuri vienlaikus pretendē uz "ziņu avotiem" vai "atvērtām tribīnēm". Viņu moderācija un diskursa virzīšana prosta kļūs neefektīvāka, jo daudzi uzzinās, ka šitam rakstam, kam atslēgta komentēšanas spēja (ļoti pamatīga tendence mūsdienu neinstrīn "žurnalistikā") pastāv meta komentu sleja, kas pieejama visiem.
Paša, GABAM kļūt par alternatīvu twatteram nav reāli dēļ iekarotā mārketpleisa, bet radot šādus inovatīvus risinājunus kas svarīgi daudziem, viņi dara svētīgu lietu priekš brīvības internetā imo. Tikai tāpēc, ka tagad tas vairāk palīdz tevis nīstajiem raitwingeriem, nemaina paša fenomena vērtību. Kā rāda pašreizējās aktivitātes cenzūras laukā, pat tādi puslīdz vēl common sense nezaudējuši indivīdi kā tu, ļoti ātri pakļūst zem banhammera pat no ideoloģiski radniecīgo puses. Tu varbūt domnā, kas esi gana progresīvs, bet es varu derēt ka zināma kontingenta acīs tu esi potenciāls naciķis/fobs un kas tik vēl ne.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?