gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2018-05-14 01:43:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
classy


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]krishjaanis2
2018-05-15 07:42 (saite)
Man nevajag zināt, kas lācītim vēderā, lai es pret viņu izturētos, kā pret cilvēku, vispirms gan identificējot to kā cilvēku. Kad es eju pa ielu, es pavisam noteikti neredzu un neko nezinu par citu korteksiem, cerebrālajiem sūdiem vai citām figņām. Es redzu cilvēkus, domājošus vai ne, un ar to arī pietiek.
Pirmscerebrālā vai postcerebrālā "fāze" - cilvēks ir cilvēks, un embrijs ir daļa no cilvēka attīstības fāzēm. Beidz mētāties ar savu fake science.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2018-05-15 09:13 (saite)
Hihi, nujā ``man nevajag zināt`` ir šito ticīgo kredo. Ja nezina- nevar spriest. Par citiem cilvēkiem tu spried varbūtiski un pēc analoģijas. Pamatojoties uz vispārinātām empīriskām zināšanām. Citādi tu nevari noteikt kas ir cilvēks un kas nav.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krishjaanis2
2018-05-15 13:09 (saite)
Nē, nopietni, cilvēkus uzskatīja un atpazina kā cilvēkus vēl ilgi pirms kāds bija atgriezis vaļā galvaskausu, lai paspēlētos ar vadiņiem, orgāniem un dotu daļām atsevišķus nosaukumus un konstatētu likumsakarības vai cēloņsakarības. Neviens normāli ne agrāk un arī ne tagad nedomā par otru cilvēku kā par staigājošām smadzenēm, jo empīriski pirmajā brīdī tas nav konstatējams, ne vispārināms.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2018-05-15 14:51 (saite)
Neatpazina jau. Piemēram Austrālijas aborigēni neskaitījās cilvēki, viņus burtiski medīja.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?