gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2018-05-03 21:23:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Te sikbojs caur savu apziņas plūsmu izpirda, ka alkoholiķi esot laimīgāki par high success cilvēkiem. Tas protams ir vienkāršots un pastulbs skatījums, jo korelanti ir absolūti ortognāli. Var būt gan laimīgi alkāni kā Afoņa santehniķis, gan nelaimīgi high end ačīveri aļa Maksis Peins slavenajā spēlē. Labi, Maksis ir over the top čars kā jau vairums datorspēļu protagonistu, bet principā pēc intensitātes un neraugoties uz success/fail ratio viņš jeb kurā gadījumā ir liels ačīveris, taču laimi no to neiegūst. Viņa feilotie uzdevumi, viņa pazaudētā ģimene un mūžīgā vainas sajūta par to visu garantē viņa depresīvo dabu. Tajā pašā laikā sīks skrimslis santeh nodaļā, kas mīl iedzert, būs pamatā okej ar sevi, jo viņu nekremt nekādi iekšēji pārdzīvojumi.
Nezinu nahren es to rakstu. Laikam, lai apstiprinātu, ka jo cilvēkam vienkāršāks prāts un mazāk par ko reflektēt, jo tas laimīgāks. Tas tā, apgāžot uzburto pašvērtību - prāts un zināšanas kā pašmērķis. Tas pilnīgi noteikti iet pretrunā ar 'laimīgumu', kas arī parasti ir šo pašu cilvēku idejiskajās korteksā. Gorje ot uma un experience nevar apkarot ar prātu.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ctulhu
2018-05-03 22:16 (saite)
/jo cilvēkam vienkāršāks prāts un mazāk par ko reflektēt, jo tas laimīgāks. /

Nea.

Jo vienkaršāks prāts, jo cilvēks ir ``nekādāks`` - mazāk spējīgs gan būt laimīgs gan būt nelaimīgs.

/Gorje ot uma un experience nevar apkarot ar prātu./

Kāreiz var. Pieredze ļauj darīt citādi un attiecīgi būt laimīgākam. Gorje ot uma ir aplams koncepts.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-05-03 22:29 (saite)
Nē.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2018-05-03 22:29 (saite)
Prakse rāda pretējo.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-05-03 23:05 (saite)
Tu nezini praksi, jo esi resns nērds, kas 23h no 24 pavada pie PC.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]versatile
2018-05-04 13:41 (saite)
Kā Tu zini, ka resns? :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-05-04 14:51 (saite)
Ja es sevi pareizi atceros, esmu redzējis.:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kjiimikjis
2018-05-03 22:37 (saite)
"Laikam, lai apstiprinātu, ka jo cilvēkam vienkāršāks prāts un mazāk par ko reflektēt, jo tas laimīgāks."

Paša izdomāts hipotētisks santehniķis un citu izdomāts fikcionāls detektīvs (kurā vietā tu tur ačīveri saskati, es gan nezinu - viss stāsts ir par viņa ķepurošanos cauri vienam personīgam feilerim pēc otra; vienīgais sasniegums viņa gadījumā ir nenonākšana psihenē vai nenošaušanās - nemaz nerunājot par tādu sīkumu, ka viņš ir borderline alkoholiķis). Izcils apstiprinājums.

Pirms aizbrauci tālāk, biji jau trāpījis uz pareizā varianta - "Tas protams ir vienkāršots un pastulbs skatījums, jo korelanti ir absolūti ortognāli." Tas arī viss. Gan starp alkašiem, gan sekmīgajiem ir gan laimīgi, gan nelaimīgi cilvēki.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-05-03 23:10 (saite)
Nu redzi, tu vēlējies pastrīdēties pat tad, kad pamatā piekriti. Ceru, ka endžojoji.

Vienīgais urduliņš, es uzskatu Maksi par ačīveri, jo viņš atšķirībā no daudziem citiem depresņakiem, kas sastāda vairāk kā pusi mūsdienu sabiedrības Rietumos, gāja naprolom, lai manifestētu savu dzīvesdziņu un principus. Viņš iekšēji žēlojās, bet turpināja bliezt. Tas ir life affirming philosophy, pat ja alkohola anestēzijas aizmiglota. Viņš uzvarēja. Vairums zaudē. Bet part uzvarētāji nav obligāti laimīgi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kjiimikjis
2018-05-03 23:31 (saite)
Tam tā kā nebūtu jābūt pārsteigumam. Ne jau kaut kādu atklāsmi nāku tavos tekstos meklēt - šajā ziņā esmu tevi norakstījis apmēram tikpat lielā mērā, kā tu mani/ctulhu/mb/ko tur vēl.

Piekritu, pie kam, tikai sākotnējam vērtējumam, ka tur nav korelācijas.

Tātad, vienīgais ačīvments - atteicās pacelt ķepiņas un nogrimt sūdu straumē. Baigi zema latiņa. Gana daudzi depresīvie arī cīnās - cenšas sevi savest kārtībā, rij ripas, iet pie šrinkiem, utt. Sure, viņi neņem rokās šaujamo un nenobliež čupu ar sliktajiem, then again, viņi nav datorspēļu varoņi, tā kā būs nu šitais viņiem jāpiedod. :P

Un bišku pārspīlē par to dzīvesziņu un principiem. Pirms nariki piebeidza viņa ģimeni, šamais bija detektīvs vulgaris kriminālā rajonā, pēc tam - tas pats, tikai ar sāpi, kuru alka izlikt pār sliktajiem vai noslāpēt ar substancēm, un tikpat klišejisko bojeviku attieksmi, ka "now it's personal". No arhetipiska "labā varoņa" ar attiecīgajiem principiem viņam bija patālu, tāpēc arī tāds interesants (priekš tā laika) tēls vispār, un tieši datorspēļu kontekstā, retajam attiecīgajā žanrā tolaik bija tik nopietni izstrādāts storylains ar visu to emocionālo pusi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-05-03 23:47 (saite)
Nja, laikam esmu pārāk ietekmējies no Makša tēla. Tāds dusmīgs, bet pravednijs depresivņaks, kas izraisa simpātiju.
Anyhow, man punkts bija par to, ka pat cilvēki, kas sasniedz sevis uzstādītos mērķus, ne obligāti būs laimīgi. Bagātie arī raud n sheeeit.
Kā bija dziesmā:
На мгновенье стало тихо
И в этой тишине
Позволь мне передать тебе то,
Что было передано мне

Можно выйти одному в поле
И знать, что ты вооружен
Можно идти по пути,
В конце которого стоит Престер Джон
Можно возвысить себя
Выше Озиманда - Царя Царей
Можно учиться смирению
У стертых ногами придорожных камней

Но куда бы ты ни шел
До самого конца своих дней
Обещай, что будешь помнить одно -
Господу видней.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kjiimikjis
2018-05-04 01:37 (saite)
Eh, man viņš allaž licies tāds pārāk vienkāršs. Tāds piejaucēts urbānais Rembo, tikai Stallones nopērtā suņa skatiena vietā tekstuāli izstāstītā dziļā sāpe. Īsi pēc Peina kino industrija vispār uzkāpa uz "sāpju sagrauztā personīgās taisnības cīnītāja" jājamzirdziņa, un nospārdīja šamo beigtu. Meh.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-05-04 01:53 (saite)
Vai tad nebija otrādi? Ka Peins bija impersonēts noir mūviju arhetips + action hero. Badass antivaronis ar sliktu pagātni un daudz grēkiem aiz krāgas tomēr izdara labo lietu un visu laiku žēlojas aiz kadra. Kad spēlēju pirmo spēli, neilgi pēc iznākšanas, man uzreiz bija kaut kādas dežavū impresijas no filmām un seriāliem, kas bija absorbēti iepriekš.
Katrā ziņā lieliska sērija, retā no spēlēm, kur man netraucē uzmācīgie sinemātiskie momenti, kas padara geimpleju bezmaz vai sekundāru. Pie tam trešais bija traki grūts priekš manis. Katscēnas bija kā velkamēti atslodzes momenti.):

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kjiimikjis
2018-05-04 15:08 (saite)
Varbūt bišku kļūdos ar tiem laikiem. Kad bija kaut kāda interese par Peinu, tad filmas un seriālus īpaši daudz neskatījos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?