gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2018-04-01 21:00:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
britu "right-wing" valdība


Iedomājieties kas būs tad, kad pie varas tiks staļinists Korbins ar savu cilvēkmēslu komandu. Jūkej iz dūmed.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]krii
2018-04-02 13:37 (saite)
Galīgi negribu iesaistīties diskusijā, tikai precizēt definīcijas.

Tātad tavā vārdnīcā "ļevoks"= jebkas, kas tev nepatīk, neatkarīgi no politiskajiem un ekonomiskajiem uzskatiem; "right wing" = jebkas, kas tev patīk, arīdzan neatkarīgi no politiskajiem un ekonomiskajiem uzskatiem.

Vai es pareizi sapratu?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-04-02 14:11 (saite)
Nē. Man nepatīk arī hardcore raitwings, kas apsēsts ar muh white race tēmu, bet šobrīd tas ir burtiski neeksistējošs ārpus politisko debašu pilnīgām perifērijām. Tā pat neesmu manījis nopietni ņemamas alternatīvas. Pašreizējās Eiropas lielākas partijas mēdz būt labākajā gadījumā left leaning centrs. Toriji pilnīgi noteikti nav starp tām un tas nav atkarīgs no patikas vai nepatikas pret viņi politiku. Ja tu vēl neesi Staļins, tas tevi nepadara par rightwing. Jāvērtē pēc reālās darbības, nevis formāliem tituliem, citādi jānonāk līdz farsam par to kā Merkeles CDU ir "kristīgi konservatīvs" spēks etc.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krii
2018-04-02 14:40 (saite)
Paldies.
Tātad 1)"left" jeb "ļevoki" = visi, kas šobrīd ir kādā valstī pie varas (neatkarīgi no viņu uzskatiem); 2)right iedalās kā a) pareizie "right wing" = tie, kuri eksistē tavā iztēlē un 1:1 atbilst taviem uzskatiem, b)nepareizie = labējie margināļi, kuri reizēm ar ekstrēmiem lozungiem piedalās kādās debatēs un var būt novērojami arī ārpus tavas apziņas, un tieši tāpēc viņu uzskati kaut kadās detaļās atšķiras no tavējiem.

Apmēram tā?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-04-02 15:35 (saite)
1) nē, mācies lasī
2) nē, mācies domāt
Izglītotā tu mūsu. Tik prasta demagoģija un meli. Tu tikai uzskatāmi demonstrē to, ka ļevoki nav spējīgi uz konstruktīvu sarunu.
Šobrīd ir valstis, kur pie varas ir labējie, bet tā ir ekskluvīzi Austrum/Centrāl Eiropa. Obv., es runāju par 'progresīvo' Rietumeiropu. Vienīgā valsts, kurā šobrīd (un tikai pavisam nesen) establišmentā tikuši labējie vai nacionālisti ir Austrija. Varbūt vēl Dāniju var daļēji par tādu uzskatīt, ja skatās tīri pēc politiskās klases uzvedības. Vēl ir partijas par labi no centra, kas pretendē - SD Zviedrijā uzskatāmākais piemērs. AfD Vācijā. Vailders Nīderlandē. Tiesa, no tā ko sanācis lasīt, ekonomiski un politiskā režīma/brīvību ziņā viņi ir tipiski liberāļi un pat drīzāk kreisi (īpaši Vailders). Vienīgais, kas viņus vieno un padara par 'nacistiem' ir prasība vismaz ierobežot (jā, pat ne pilnībā apstādināt) open boarders bullšitu. Atceramies, ka senākos laikos protesti pret masu migrāciju no nabadzīgām valstīm bija tieši kreisā spārna prerogatīva. Tā kā jā, uzskats, ka šobrīd Rietumu valdību establišmentā dominē tikai viena ideoloģija ir pamatots faktos, nevis kādās manās personīgās simpātijās vai antipātijās. Politika visām šīm valstīm ir samērā vienāda vairumā atslēgas jautājumu. Ne tikai ar migrāciju un multikultu saistītajos.

Varbūt pārmaiņas paskaidrotu, kas tavā izpratnē ir righ-wing un kuras šībrīža torijiem raksturīgās politikas pie tādām pieskaitāmas? Atgādinu, pa labi no Staļina =/= rightwing.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]apokaplis
2018-04-02 16:16 (saite)
Es laikam saprotu:

1) kreisie ir visi tie, kuri atbalsta migrāciju
2) labais spārns ir tie, kuri neatbalsta migrāciju

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-04-02 17:42 (saite)
Kā jau teicu, ne gluži, bet tā varētu vienkāršojot interpretēt jautājumu, ja skatītos uz mūsdienu partijām un mediju retoriku. Zviedru Demokrāti ir hardly right-wing partija, bet ir vienīgā partija, kas iestājas pret atvērto robežu nonsensu, tāpēc mediju žargonā ir nevis vienkārši nacionālistiska vai konservatīvai centrs, bet far right ekstrēmisti, beisiklī nacisti. Gadiem ilgas indoktrinācijas rezultāts.
Bez diversitātes un multikulta, mūsdienu kreisajiem, protams, ir arī citas tipveida nostājas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]apokaplis
2018-04-02 18:01 (saite)
Bet no šās vienkāršotās interpretācijas tā arī izriet kā sākumā teikts - kreisie ir tie, kuri atbalsta tev tiķ ļoti netīkošo atvērto robežu nonsensu, jeb tev nepatīk. Turpretī labais spārnss ir tie, kuri domā līdzīgi tev.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-04-02 18:23 (saite)
Līdzīgi man domā cilvēki ar veselo saprātu. Kā jau teicu, senāko laiku kreisie, kas nebija piesūkušies ar kultūrmarksisma idejām, arī bija konservatīvi migrācijas jautājumos. Shit is complex. Bet nu jā, no mūsdienu viedokļa esmu pat ļoti right-wing. Drošība un ilgtspēja > fīlgudi un ķeksīši. Tagad tas skaitās ļoti labējs uzskats.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]apokaplis
2018-04-02 18:43 (saite)
Ir arī cilvēki ar veselo saprātu, kas domā pretēji tev.

Diemžēl, manuprāt, postēšana cibā =/= vesela saprāta pazīme.

Būtu labāk vien samierinājies, ka tev nesasniedzama eiropas valdība tavā vietā ir nolēmusi, ka diversitātes industriālie ieguvumi atsver 5-30% izvarošanas gadījumu ikgadējo pieaugumu. Un tā pati valdība nemaz negrasās cīnīties ar migrācijas uzplūdumu kā tādu - "nelielu industriālās revolūcijas blakusparādību". Varbūt labāk velti šo lieko enerģiju sakārtojot savu vai mammas māju un nopērc kādu katanu, lai vajadzības gadījumā varētu aizstāvēt māsīcas no čurkām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-04-02 19:03 (saite)
Es, protams, negaidu, ka tu paskaidrosi kā migranti, kas pamatā tiek uzturēti uz lokālo aborigēnu rēķina, kontributē industriālismam (post- industriālismam btw, industriālisms beidzās 20. gadsimtā) Eiropā vai ASV. Un savus dīvānpirža-psihologa talantus lūgtum kaut kur citur, pie sevis un klusiņām. Tu savu enerģiju tērē vēl stulbāk, žēlodamies par citiem cilvēkiem internetā (esmu ievērojis, ka neesmu vienīgais, pie kura postiem tu mēdz čīkstēt).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]apokaplis
2018-04-02 19:27 (saite)
Mans dārgais draugs! Postēšana cibā = kluss lūgums pēc psiholiga palīdzības. Tavi vārdi saka "nē", bet tavas darbības saka "jā".

Bet paskaidrojumus par valdības lēmumiem tik tiešām vari no manis negaidīt. Varbūt uzrakstām pa abiem viņiem notu?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-04-02 20:24 (saite)
Nu tas, ka neko inteliģentu no tevis nevar gaidīt, es sapratu, bet varbūt beidz savas psihiatriskās problēmas risināt svešās cibās un veic savu grēksūdzi pie sev, m?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]apokaplis
2018-04-02 21:08 (saite)
Nē, es vienkārši nevaru paiet garām, redzot, ka cilvēks mokās. Pat, ja tas esi tu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-04-02 21:09 (saite)
Varu palīdzēt šajā sakarā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?