gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2018-03-11 21:44:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
ateizma ietekme uz smadzenēm
Materiālais redukcionisms laikam tomēr liek cilvēkiem iet sviestā. Dorkins uzskata, ka tabū pret kanibālismu ir kaut kas ko mums vajadzētu 'pārvarēt' un paralēli sapņo uzmanufaktūrēt cilvēka-pērtiķa hibrīdu tikai tāpēc vien, lai kaut kā iebāztu acīs visiem cik cilvēks ir unexceptional.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ctulhu
2018-03-12 01:40 (saite)
/ bet kādas noteiktas atziņas jau nāk no "dabas" vai pašu lietu stāvokļa./

Kādā veidā?

Tikai lūdzu bez misticisma.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-03-12 21:23 (saite)
""Kādā veidā?"

Tādā, ka tu neesi drūlojošs rītārds vēstures kompostkaudzē.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]krishjaanis2
2018-03-13 01:28 (saite)
vai tiešām man ir jāuzskaita visi tie daudzie, kaut vai primitīvo sugu piemēri, noteiktas uzvedības, kurās viņi jau zina, ko un cik daudz un kā tieši darīt/nedarīt, un ka tās lietas noteikti nevarēja "ieviesties laika gaitā" gēnos vai vienalga kur caur trial and error.

protams, piemērs jau no citas kategorijas, bet kaut vai tā pati kodolbumba. mums nav vajadzīgs vairākkārtējs trial and error, lai jau šobrīd z i n ā t u, ka potenciāls kodolkarš varētu būt pēdējais karš cilvēces kā sugas vēsturē. jā, mums ir divi (!) piemēri ar praktisku kodolbumbas izmantojumu pret civilo populāciju, bet vai tiešām tas kaut ko pasaka, ja reiz bija daudzi citi firebombing reisi Japānā, kuros gāja bojā pat vairāk cilvēku?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kjiimikjis
2018-03-13 01:52 (saite)
Apples and oranges. Kodolieroču iznīcinošais spēks ir zināms no n-tajiem izmēģinājumiem (ne uz cilvēkiem, protams, bet tomēŗ), un tas, ka to lietošana, visticamāk, novedīs pie tā, ka visi bliezīs pa visiem, tāpēc labāk nemaz nesākt, ir t.s. "kodoldiplomātijas" mērķis. Te nav nekāda "jau zināšana" - uzprasi kādam, kurš dzīvo kaut kādā Krievijas sādžā, un ir dzirdējis tikai propagandu, ka Putinam ir viskrutākās kodolraķetes, un visi citi neko nespēj, un tāpēc apmīzušies trīc savu māju pagrabos. Viņš, šokējošā kārtā, visticamāk, ne"zinās" vis, ka kodolkarš varētu novest pie cilvēces iznīcības.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ctulhu
2018-03-13 09:09 (saite)
Nu uzzināja tak. Izmērīja paliekošo radiāciju, apskatījās sekas, pamodelēja atmosfēriskos efektus - nonāca pie secinājuma ka šito nevajag - uzvarētāju nebūs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?