gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2018-01-29 06:19:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
agitpropwatch
CNN: Cuckolding can be positive for some couples, study says


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]extranjero
2018-01-29 17:22 (saite)
Is it for real?

Nē, es jau saprotu, ka fetiši ir visdažādākie. Ir sagaidāms, ka būs kaut kāda minoritāte sabiedrībā, kurai tas patiks, kopā ar visām citām perversijām (un es pat nevienu nenosodīšu par to). Bet šis jau ir mēģinājums to izbīdīt par normu – 58% vīriešu un 1/3 sieviešu? Nu neticu.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-01-29 19:59 (saite)
Tā bija arī mana pirmā reakcija, tā pat kā forumā, kur to noķēru, bet tad tieši iepostēja to archive variantu, lai apstiprinātu - ya, for realz.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]extranjero
2018-01-30 14:44 (saite)
Vēl kas ienāca prātā, ka par šo gadījumu publikas attieksme ir tāda meh. Savukārt, ja kāds psihologs pateiktu, ka pāriem vajag būt uzticīgiem viens otram, tad uzreiz viņu uzreiz noliktu ar zemi kā tādu Rudzīti. Šis labi parāda, ka vēlamais kreiso-labējo līdzsvars šobrīd ir nedabiski noslējies ļevoku virzienā.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-01-30 19:27 (saite)
Tas gan. Uzreiz ierastos usual suspects un smirdētu par riebīgo tradicionālo vērtību uzspiešanu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mansgan
2018-01-30 21:30 (saite)
tu tiešām tā domā? nē, es saprotu, ka rasnačs un parādnieks tā darītu, bet kur tu rāvi, ka kāds šādai domai bruktu virsū?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kjiimikjis
2018-01-30 22:10 (saite)
Jau atkal izfantazē kaut ko, un tad no šīm fantāzijām izdari secinājumus? To, ka pārim jābūt uzticīgam, tā kā pieņemts uzskatīt par normu, kas nevienu nedz pārsteidz, ne arī izraisa sašutumu. Psihologi tam nemēdz veltīt īpašus uzsaukumus (un ja tādi tiešām ir, tad bez jebkādas sevišķas reakcijas pazūd vēsturē) apmēram tā paša iemesla dēļ, kādēļ sabiedrībā nav asas diskusijas par, sacīsim, pakaļas noslaucīšanu pēc izkārnīšanās. Vairumam cilvēku domas par šo jautājumu varētu būt apmēram "nu, jā, un tad?".

Reakcija pret šo rakstu, savukārt, ir tāda meh, jo nav jau ko tur īsti reaģēt. Nu, kaut kādiem ir cilvēkiem tādas fantāzijas. Lai nu būtu. Vairumam, acīmredzot, nav (arī man tie procenti liekas neticami, btw, turklāt rakstā nav atsauci iedevuši), tāpēc arī nav piesviežama viedokļa.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2018-01-31 01:37 (saite)
Nu paga, par ko tad nosodīja Rudzīti? Par to, ka viņš atļāvās pateikt (tiesa, nedaudz izaicinošā veidā), ka sievietei ir jābūt uzticīgai vīrietim.

Un Dž. Pētersona slava atnāca pēc tam, kad SJW viņu gribēja apklusināt par pieturēšanos pie normas, ka ir divi dzimumi, un ka viņš nelietos nekādus jaunizdomātus vietniekvārdus.

Jā, vēl uzticība ģimenē ir saglabājusies kā tradīcijas norma, bet kad pēdējo reizi CNN vai kādā citā lielajā mēdijā ir bijis psihologa raksts, ka pāriem jābūt uzticīgiem? Zini, kas par to reizēm runā – reliģijas. Bet reliģijas ļevoku skatījumā ir defaultā nosodāmas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kjiimikjis
2018-01-31 08:25 (saite)
M, nē. Baigi rūpīgi gan sekojis tai Rudzīša sāgai līdzi neesmu, taču šo to lasījis tiku, un to, ka kādam ir iebildumi tieši pret viņa uzskatu, ka sievietei jābūt uzticīgai vīrietim, tur neredzēju. Ja ir kāds raksts tieši par šito, laipni lūdzu padalīties.

Par Pītersonu neņemos spriest, var jau būt, ka tieši tā viņš ir kļuvis slavens, tikai kāds tam sakars ar uzticību attiecībās?

Un kad kādā lielajā mēdijā ir bijis raksts par to, ka nevajag čurāt uz elektrības vadiem, ka vajag atturēties no noziegumu veikšanas, vai kaut kāds tamlīdzīgs "well, duh!" tipa raksts? Tas nevienu neinteresē, un maza interese = maz klikšķu uz raksta. Pats labi zini, ka tas bezmaksas pieejas mēdijiem ir galvenais.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2018-01-31 09:16 (saite)
Būt uzticīgiem, krāpt vai nekrāpt, ko darīt, kad kāds ir piekrāpis utt. ir ļoti aktuāla realitāte sabiedrībā. Izlikšanās, ka par to nav jārunā, jo viss ir pašsaprotams, tikai apstiprina, ka ir pārāk liels bias pretējā virzienā. Ok, to var arī izskaidrot ar to, ka ziņas kā tādas nav ieinteresētas diskutēt par vajadzīgām tēmām, bet tikai meklēt skandālus ar lielāku klikšķu skaitu (īsāk sakot, fake news).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kjiimikjis
2018-02-01 01:00 (saite)
Neviens nesaka, ka nav jārunā. Ir, un ir, kas runā. Tā vienkārši nav lieta, kuras apskaidrošanu vajadzētu ekspektēt no "lielajiem mēdijiem". Ja tev idejas par to, kā organizēt attiecības jāmeklē kaut kādā Tvnet "Idiote" "Egoiste" sadaļā, tad baidos, ka tavas problēmas ir krietni dziļākas, nekā jebkādi ziņu avoti var saremontēt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2018-02-01 01:02 (saite)
Es vienkārši norādīju uz asimetriju – CNN šķiet normāli aicināt uz cuckoldry, bet rakstīt par uzticību nav košeri.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kjiimikjis
2018-02-01 08:02 (saite)
Un es vienkārši norādīju, ka pirmā šī tava apgalvojuma daļa balstās uz vesela viena raksta, savukārt otro tu pats esi izfantazējis.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2018-02-01 10:27 (saite)
Tas nav vesels raksts, tas ir slims raksts. :(

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?