gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2017-12-22 20:37:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Būtu inčīgi redzēt stenografētus iekšējos monologus/uzbraucienus-sev-tev ikdienas gaitās. "ēv tu, ko blenz kā nogribējies zvērs; kas, nav vietas uz 3m platas joslas kur paiet; nahuja tu, pīzda, izlēmi skaitīt tās savas 357 melnās naudiņas pie kases, kakova huja tu pīpini, man priekšroka, tu suka pateicies, ka pie tevis kaut ko pērk bļeģ, mauka, saki paldies, ka tev priekšstiklā neiespļāvu, ev tu vecais alkān, ej nahuj dirst..."
Centrāltirgus rajons ir tik faking dreamy, īpaši priekšsvētku dienās.

Tiesa, man vēl ar vien totāli patīk tirgus atmo. Kad sanāk ieiet kaut kādā hipsterīgā telpā priekš ekskluzīviem piderasiem, tad bieži uznāk sajūta - is this for real? wtf to doo??


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ctulhu
2017-12-22 20:54 (saite)
Vadītājs (skaļi, pa visu krustojumu)

Ko MĪĪĪSTIES kā neslaukta govs pa kolhoza pļavu

[personiski dzirdēju, atrodoties ~ 150m no dotā krustojuma]

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2017-12-23 05:54 (saite)
Uvažuha vaģilam.:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kjiimikjis
2017-12-22 22:50 (saite)
Reizēm jau tiešām starp iekšējo lādēšanos vulgaris atrodas kas interesants, īpaši, ja apstākļi spiež to pārdomāt bišku virs parastā trulu uzdirsienu līmeņa. Reiz pārpildītā autobusā sāku apsvērt iespēju pagriezties un vokalizēt savu iekšējo monologu, kas bija "kundzīt, vai jūs vēlaties, lai jūsu bērns apzinātā vecumā vēlreiz izbauda dzemdību procesu, vai arī ir kāds cits iemesls, kādēļ izdomājāt viņu tik sparīgi bīdīt man dirsā", vai kaut kā tādā garā.

Bet tā, spēju saprast. Ikdienā gana bieži iekšēji burkšķu uz daudzām jo daudzām man nīstām cilvēku grupām, kuru intelekts, acīmredzot, nespēj pārgremot tādus advancētus uzdevumus kā pārvietošanās pa trotuāru, netraucējot citiem. Ir cilvēki, kuriem liekas, ka kusla vilkšanās pa sinusoidālu trajektoriju ir nevis kaut kas, ko būtu jāatstāj alkašu ziņā, bet trendīga štelle, kuru būtu jāpiekopj ikvienam, jo sevišķi indivīdiem ar milzīgām tarbām katrā rokā. Iešana "sētiņā" četratā pa standarta izmēra trotuāru? Nē, tā, acīmredzot, ir jauka brīvā laika pavadīšana, nevis garīgās atpalicības pazīme. Arī sava suņa savākšana ir so nineteen-something; ja reiz maksāts par hujviņzincik tur tiem metriem suņa pavadas, kuru ziemas vakaros nahuj nevar redzēt, tad taču jāizlaiž tā pilnā garumā, un lai tie garāmgājēji paši akrobāto tiem līkumiem pāri. Galvenais, lai suni nesadusmo, viņš taču uz sliktiem cilvekiem nerej, ja kas. Uznākusi vēlme aizmirst apkārtējo pasauli un stāvēt, iegrimušam savās domās? Nav labākas vietas par veikala ieeju vai sabtransa durvīm! Jo šaurāk, jo labāk tās domas apkopojas! Un vispār, veikali ir lieliska vieta! Tik daudz šauru celiņu, kur atstāt savu srano groziņu, lai netraucēts rūpīgi aplūkotu burkānu! Tik piemērota vieta, lai savam sīcim uzticētu lietos iepirkumu ratiņus, kurus viņš ne redz, kurp vada, ne arī spēj novaldīt! Galu galā, var uzkačāt savu pašapziņu - ne tikai jauniņā kasiere, bet arī visi aiz tevis rindā stāvošie neapšaubāmi novērtēs tavus pussatrūdējušā kraķa koļīšanas skillus desmit minūšu garumā, kas labākajā gadījumā rezultēsies ar apsardzes nesaukšanu! Un vēl jo labāk, ja līdzi paņemta sagatavota naudiņa. Viena centa monētu rullīši, kuri ietīti papīrā. Un uz papīra uzrakstīts, cik tur centu ir. Un kad tiek pārskaitīts, kas kasierim ir jādara šā vai tā, protams, ka tur nahuj ne tuvu nav tik, cik virsū rakstīts, vai cik vajadzīgs. Bet nekas, ir tak paķēries vēl viens greizi marķēts rullītis. Un ja nav, tad vienmēr var paspēlēt lēno tetri ar pirkumiem, veselu mūžību prātojot, vai šovakar negāzt podā domestos, vai arī labāk iztikt bez dārzeņu rīves vēl kādu laiciņu.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2017-12-23 05:50 (saite)
:))
Man vienu brīdi uznāca agresīva doma, ka penzionāriem vajadzētu ierīkot atsevišķus veikalus vai vismaz kases celiņus, kas ir ekskluzīvi tikai viņiem, lai netraucētu normālam sabiedrības plebam un tajā pašā laikā būtu ciešs un ļubestīgs kontakts ar mīlošiem kasieriem, kas vēlas apmēram 20 minūtes noņemties ar šiem svarīgajiem un skrupulozajiem pircējiem.

Viena lieta, kas man izsauc duālismu. Esmu savā laikā pastrādājis klientu apkalpošanā lielveikalos (Depiņš un K-Rauta), tāpēc zinu kā tas var davest jebkuru, vismīļāko un flegmātiskāko cilvi līdz vēlmei radīt ceturto reihu un sabāzt gāzes kamerās visus klientus, tāpēc man vienmēr ir apriora pietāte pret dusmīgiem/ām apkalpotājiem, bet vienlaikus tas rada apriori agresīvi-cietu un uzmanīgu attieksmi, kad jāapkalpojas visādās maksimās, rimčikos un supernetto, kuri ir regulāri understaffed un ar iekšējām problēmām. Parasti izdodas ar stone(ed) face iziet cauri bez starpgadījumiem, bet dažas dienas atpakaļ gogoļielas maksimā, pašam esot samērā besīgā garstāvoklī, netiekot cauri superšaurajiem gaiteņiem, kas bija nobarikādēti ar preču izlicējām un izliekamo preču toveriem + veceni (ap 30), kas man uzbļāva "ņedvigaj meņja", kad centos pastumt tos viņas optima līnija batonu ratiņus malā, man uznāca "pašla ti nahuj" moments, par ko šobrīd mazliet nožēloju. Jau iepriekš premeditēju visādu kasieru dumsu lēkmes, tāpēc naudiņu rūpīgi saskaitu un salieku pa rievām, pirms doties ar savu grozu pie kases. Vissūdīgākais, kad vajag daļu naudas dot no kartes, otru no maka. Pats fakts jau ir irritating, saprotamu iemeslu dēļ, bet viens nepareizs solis, kasjaks, gļuks, bremze un uz tevi jau brauc. Tad man ir stiklaina skatiena un monotonas balss paņēmiens, kas gan atņem daudz iekšējās enerģijas, bet kasieres pēc sava bujāna pat mēdz atvainoties vai imitēt to ar pēkšņi pateicīgi-pieklājīgu paldies-lūduz-ļaļa.
Enivej, man liekas, ka tajā laukā (lielie veikalu tīkli) toč derētu kaut kādas arodbiedrības, jo apstākļi kādos jāstrādā klientu apkalpotājiem un veikalu darbiniekiem ir prosta džungļu kapitālisma līmenī. Nebrīnītos, ja tos optima-līnija produktus ražo 10 gadīgi bērni kaut kādās pazemes cietum-fabrikās). Paldies dievam es nekad uz tādiem darbiem vairs nekad neiešu (tpu tpu tpu, tad jau labāk par sētnieku vai miskastnieku).
Noteiktu būtu vēl par ko parantot, bet uz sitienu nenāk prātā. Droši vien uznāks, kad salāpīšu padžairu.:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]brood
2017-12-23 07:55 (saite)
Man ir analogas ciešanas pārtikas veikalos, kur ir 1)rindas (kas besī neizturami) 2) flegmātisks pūlis + man ļoti krīt uz nerviem mākslīgais apgaismojums, tāpēc vienmēr veikalā neņemu nost saulesbrilles un vienmēr maksimāli skaļi klausos savu mūziku. Tad es varu vēsi visu nodarīt un neiziet no sevis, jo ir uz ko fokusēties.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2017-12-23 08:53 (saite)
Mūzika ausīs gan var būt pēkšņa kasjaka iemels, ja nedzirdi ko tev saka, biksta vai pavēsta kopējā vides ambience.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]brood
2017-12-23 09:56 (saite)
Nu, man ar redzi un reakciju viss kārtībā. Pēc pieredzes - kasjaki var rasties, ja nelieto norēķinu karti, kad drudžaini jārok makā monētas vai papīrīši, vai ja nav skaidra plāna ko pirkt, jo es mēdzu bremzēt izvēles situācijā (vai ja ir lietots alko, jo tad pieaug agresivitāte un Ph līmenis uz lietām) un tad manas jau tā zemās pacietības laiks samazinās vēl kritiskāk) :) Bet, nu mūzika un brilles man ļoti atvieglo ciešanas skaidrajā ikdienas dzīvē. Pirms ieiet pilnā pārtikas veikalā, vajag noskaitīt "Tēvs mūsu" un viss :))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gamemaster
2017-12-23 10:52 (saite)
Karte + pašapkalpošanās kase = eternal bliss.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]brood
2017-12-23 11:01 (saite)
Pašapkalpojošajās jau arī rindā jāstāv un visvairāk rindu veido māmiņas ar ratiem un bērni, pie tam man ir vecuma identifikācijas problēmas un kad eju pašapkalpoties, apsargs, vai pārdevēja skatās vai nepērku 18+ produktus :(

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gnidrologs
2017-12-23 12:49 (saite)
Fak off uz jūsu jaunmodīgajām tehnoloģijām. Pietam esmu manījis, ka tās pašapkalopošanās kases ir mūždien piebāztas ar kaut kādiem cilvēkiem. Pat tur ir rindas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kjiimikjis
2017-12-23 17:55 (saite)
A kas vainas kartei? Es saprotu, pirms gadiem pieciem-desmit, tad jā, kamēr tur terminālis ar banku savienojas, kamēr akceptē pin-kodu, ja vēl neizdomā uzkārties, tur varēja paspēt nosirmot. Šobrīd tas ir pietiekami ātri un nesāpīgi. Noteikti ātrāk, nekā kasierei pārskaitīt tās monētas, pat ja tiešām ir pareiza summa iedota.

Par pašapkalpošanās kasēm daļēji piekrītu, rindas tur ir. Un tomēr, uzraugošajam personālam nav jādīlo ar katru, kurš tur ienāk, tikai ar kaut kādiem problēmgadījumiem. Tāpat atvieglo procesu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?