gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2017-10-09 14:40:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
ļevoku uzvara pār veselo saprātu Kalifornijā
Back in 2014...

Conservative: "If we allow gay marriage, what will be next? Pedophilia, HIV spread, marrying cats and dogs!?!?!?"
Enlightened liberal: "Haha silly conservative, it just means gays will marry, you're imagining too much with that small head of yours"
Today, in 2017:


Knowingly exposing others to HIV will no longer be a felony in California

Gov. Jerry Brown signed a bill Friday that lowers from a felony to a misdemeanor the crime of knowingly exposing a sexual partner to HIV without disclosing the infection.

The measure also applies to those who give blood without telling the blood bank that they are HIV-positive.

Modern medicine allows those with HIV to live longer lives and nearly eliminates the possibility of transmission, according to state Sen. Scott Wiener (D-San Francisco) and Assemblyman Todd Gloria (D-San Diego), authors of the bill.

“Today California took a major step toward treating HIV as a public health issue, instead of treating people living with HIV as criminals,” Wiener said in a statement.


Risinājums īstena komunisma garā - lai cīnītos ar lielāku saslimšanas īpatsvaru starp melnajiem fāgiem, centīsimies inficēt visus pēc iespējas vienlīdzīgi.
Relevant:


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]axsys
2017-10-09 15:31 (saite)
Ok, tas ir fucking insane

(Atbildēt uz šo)


[info]kjiimikjis
2017-10-09 15:37 (saite)
Tas slippery slope ieraksta sākumā ir pilnīgi nesaistīts ar konkrēto gadījumu.

Par pašu likumu piekrītu - tas ir noziedzīgs idiotisms.

(Atbildēt uz šo)


[info]ctulhu
2017-10-09 16:36 (saite)
ņepoņal.... tagad tur HIV pozitīvs ar aiziet nodot asinis? un ... viss?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2017-10-09 16:42 (saite)
Var piešūt ''misdemeanour'', kas ir kaut kas vienā līmenī ar sīko huligānismu vai tml. administratīvu pārkāpumu pie mums.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kjiimikjis
2017-10-09 17:16 (saite)
Asinis pie ņemšanas pārbauda (HIV+ ir tikai viens no garas listes faktoru, kuru dēļ asinis var būt nederīgas, pie kam vienmēr iespējams, ka donors tiešām nav lietas kursā par savu veselības stāvokli), tā kā tehniski šajā gadījumā ir runa par pieņemšanas punkta darbinieku patērēto laiku un lieku bioloģisko atkritumu radīšanu. Bet jā, apzinātas neinformēšanas gadījumā tas var rezultēties ar sodu, kurš nepārsniedz 1 gadu ieslodzījumā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ulvs
2017-10-09 17:29 (saite)
Tas ir pizģets, nu, tieši par to niecīgo soda apmēru, kas piemērojams cilvēkam, kurš neatgriezeniski sapiš cita dzīvi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kjiimikjis
2017-10-09 17:39 (saite)
Nododot asinis, kādam neatgriezeniski sapist dzīvi ir praktiski nereāli. Pārbaudīs, un ja būs kāda infekcija, izsviedīs.

Tas, protams, nepadara likuma izmaiņu kaut cik jēdzīgāku, vienkārši visticamāk, nebūs tādu gadījumu, kur tas jāpiemēro asins donoriem. Galu galā, kāda jēga HIV pozitīvam vispār iet mēģināt nodot asinis?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2017-10-09 17:53 (saite)
Visa esence tomēr ir vārdā ''knowingly''. Kāda varētu būt normālam cilvēkam saprotama racionāle zem cilvēku atbrīvošanas no atbildības par apzinātu, ļaunprātīgu mēģinājumu saindēt citu personu ar neārstējamu nāvējošu slimību? Ļevoku plānprātībai nav robežu. Kā saprotu no senatora retorikas, tā ir dancošana ap balti priviliģēto un cishet šitlordu nepelnīto privilēģiju būt mazāk pakļautiem hiv. Un šis ir risinājums.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kjiimikjis
2017-10-09 18:13 (saite)
Par tām privilēģijām un dancošanām es nebūtu tik drošs - ne viņš pirmais veic tamlīdzīgas likuma izmaiņas, ne arī ir idejas kā tādas autors; tā nāk no HIV medicīnas asociācijas.
Un mērķi - destigmatizāciju - es pilnībā spēju saprast, taču neuzskatu, ka šī ir pareizā pieeja.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2017-10-09 18:18 (saite)
Kādā veidā indēšanas mēģinājuma normalizēšana var palīdzēt pret stigmatizāciju? If anything, tā panāks pretēju efektu, cilvēki kļūs piesardzīgāki no meļņiem-gejiem. Medicīnas asociācijas kā jau akadēmijas daļa ir ļevoku kontrolēti iestādījumi, tāpēc neizbrīna kā tās spēj nākt klajā ar šādu sviestu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kjiimikjis
2017-10-09 21:40 (saite)
"Kādā veidā indēšanas mēģinājuma normalizēšana var palīdzēt pret stigmatizāciju?"

Ne mazākās nojausmas. Es tikai zināju, no kurienes tam kājas aug. Kuram ienāca prātā, ka tā varētu būt laba doma, nepateikšu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ctulhu
2017-10-09 23:40 (saite)
OK, ja viņi enīvej pārbauda visas, tad +/- tā varētu būt, ka šis vienkāršo pasākumu, risku nepalielina.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kjiimikjis
2017-10-09 23:55 (saite)
Pārbaude ir tā kā pašsaprotama - galu galā, citādas iespējas nav. Pat ja potenciālais donors ir par saviem līdzekļiem veicis visas vajadzīgās analīzes (kas praksē gan jau notiek apmēram tik bieži, cik apvemšanās no vienradžu pirdienu smakas), nav garantijas, ka viņš nav kaut ko saķēris laikā starp analīžu nodošanu un ierašanos donoru centrā (un kaut kādu hepatītu A, piemēram, var dabūt gana nemanāmi, cita starpā).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kjiimikjis
2017-10-10 00:02 (saite)
Un jā, pirmējai nederīgo atsijāšanai parasti kalpo anketēšana - parasti acīmredzami varianti (teiksim, nariki, kas lieto intravenozās, vēža slimnieki, diabētiķi, utml), plus vēl šāda tāda eksotika - teiksim, ilgāk par pusgadu dzīvots UK laikā starp 1980-1996 (jo prioni). Ja melo anketā, būtībā, pievieno lieku analizējamo objektu rindā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ulvs
2017-10-09 17:31 (saite)
Ai, ko viņi visi pišas. Lai bloodbankā uztaisa atsevišķu sadaļu "LBTQZXW blood donations", kur, lūk, drīkst ziedot asinis ar HIV+ un visu pārējo STS ābeci, taču ar šīm asinīm drīkst uzpildīt tikai šīs slēgtās komūnas biedru/pārstāvju ķermeņus. Easy as that. Case closed.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?