Kuets Kotkins ([info]felipe) rakstīja,
@ 2014-03-31 12:57:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:wtf

Šobrīd situācija ir tāda, ka ja esi strādājis, bet aizgājis no darba ar mērķi pievērsties studēšanai, tad NVA vienalga uzliek par pienākumu meklēt darbu, lai nezaudētu bezdarbnieka pabalstu. Manuprāt, situācija ir, maigi sakot, muļķīga. Kāpēc gan es nevarētu strādāšanu aizstāt ar studēšanu un saņemt savu godīgi nopelnīto bezdarbnieka pabalstu. NVA nostāja savukārt ir tāda, ka tās primārais uzdevums ir meklēt bezdarbniekiem darbu un viņiem nospļauties par visu citu un gadījumus, kad darba meklēšana tiek simulēta vienīgi, lai neatņemtu pabalstu, pēc būtības ir pārkāpums un šādi studenti apkrāpj valsti.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]krusts
2014-03-31 13:16 (saite)
Jā, tāds ir viņu darbs un pastāvēšanas mērķis. Tas "N" saīsinājumā galu galā ir "nodarbinātības" nevis "nestrādāšanas", un izplatītais priekšstats par bezdarbnieka pabalstu kā vienkārši sevis iepriekš sapelnītām apmaksātām brīvdienām diemžēl īsti neatbilst tam, kā tas pabalsts ir domāts.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]felipe
2014-03-31 13:20 (saite)
Tomēr negribētu piekrist, ka studēšana ir brīvdienas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krusts
2014-03-31 13:26 (saite)
Bet nav taču arī strādāšana! Tas, ka būtu labi, ja valsts piedāvātu kādu līdzīgu iztikšanas pabalstu studentiem, lai vieglāk studēt nestrādājot, ir jau cita lieta, taču tam vairs nav sakara ar bezdarbnieka pabalstu un NVA, kuru uzdevumi ir palīdzēt konkrēti tiem, kas meklē darbu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]felipe
2014-03-31 13:41 (saite)
Lūk, viss ir tikai balts un melns. Ja nestrādā un nemeklē darbu, tad citi kritēriji netiek ņemti vērā.
"Līdzīgs iztikšanas pabalsts" pēc būtības ir stipendijas, bet visiem, kuri ir šeit studējuši, droši vien nav jāstāsta par stipendijām un to apjomu.
Turklāt sakars ar NVA nav tiešs, bet netiešs - ja es izvēlos pilna laika studijas, tad iespēja, ka es tās pabeigšu un potenciāli atradīšu darbu ir lielāka nekā, tad ja pa pusei strādāšu un pa pusei mācīšos vai beigās vispār mācības pametīšu. Nav slikti arī domāt ilgtermiņā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]brr
2014-03-31 13:50 (saite)
Domāju, ka atkarīgs no veida kā ar viņiem un ar ko runā - man ne reizi nebija problēmu ar šādu argumentu - visiem viss bija skaidrs un lomas nospēlējam godam.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]felipe
2014-03-31 14:00 (saite)
Jā, jā, tā ir, bet es par pašu principu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]indulgence
2014-03-31 14:23 (saite)
Varbūt nesaprašanās sakne slēpjas tur, ka tu naivi uzskati, ka bezdarbnieka pabalstu maksā no taviem nodokļiem, tb tas ir "godīgi nopelnīts", aber valstij šķiet, ka tai naudai, kas tev nodokļos atņemta un jau iztērēta citur, ar pabalstu nekādā sakarā nav, tb viens te grib nestrādāt un prasa valstij šādu te dienderi uzturēt. :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]felipe
2014-03-31 17:49 (saite)
Es saprotu, ka neviens manis maksātos nodokļus neliek kastītē ar manu vārdu un pēc tam nemaksā no tās kastītes atpakaļ. Tāpat es saprotu, ka valsts mēdz aizmirst, no kurienes tā saņem lielāko daļu savu finanšu, taču tas nenozīmē, ka man nav tiesību to atgādināt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]elina
2014-04-07 11:22 (saite)
man te viena svaigā bezdarbniece stāstīja,ka liekot rakstīt arī dienasgrāmatu par darba meklēšanu un atrādīt. tas taču ir tāds wtf :D jādod cibas links!

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?