: who's that girl? -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Links
> the cut
> fashion telegraph
> more life

Jūlijs 16., 2020


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
08:33
man nekad nav bijis skaidrs, kas tie projektu vadītāji tādi ir. kādus tādus mistiskus vārdā nenosaucamus projektus viņi vada? es nupat veselu pusotru mēnesi cīnījos un organizēju un koordinēju, un vadīju darbu ar vienu objektu, un, ziniet, es arī jūtos tā, it kā būtu projektu nokoordinējusi, bet manu amatu tā gan nesauc. tad kāpēc viņiem sauc? honestly, tur tak jābūt pamatojumam, ne? vai arī tie tā kā "palīgstrādnieki", kas var būt palīgstrādnieki jebkurā sfērā, bet profesijas kods ir viens vai "citur neminētas profesijas"?

(15 with milk | cup of coffee?)

Comments:


[User Picture]
From:[info]kisswithafist
Date:16. Jūlijs 2020 - 08:52
(Link)
Nu man, piemēram, projekts skaitās, kamēr ieviešu klientam standartu vai vairākus. Jauns standarts - jauns projekts. Lai arī es īsti nesaprotu jautājumu :D projekts ir konkrēts darbs, kas kaut kad beidzas, soo..
[User Picture]
From:[info]f
Date:16. Jūlijs 2020 - 09:15
(Link)
lūk, ja pasaka - esmu grāmatvedis, viss ir skaidrs.
bet ja pasaka - esmu projektu vadītājs, nekas nav skaidrs :D
[User Picture]
From:[info]kisswithafist
Date:16. Jūlijs 2020 - 09:16
(Link)
Ar grāmatvežiem nav obligāti skaidrs, algu grāmatvedis no galvenā diezgan atšķiras :)
[User Picture]
From:[info]f
Date:16. Jūlijs 2020 - 09:17
(Link)
you get the point! :D
man nepatīk tas nosaukums, kaut kāds slidens :D
[User Picture]
From:[info]pavisam
Date:16. Jūlijs 2020 - 09:23
(Link)
Es teiktu, ka tie, kam vienkārši iedod projektiņu, jo tas ir ēzelītis, kas spēj nest, tā nesaucas. Es ēzels, man iedeva, es psihoju un saucos citādi.

Un tad ir tādi, kas ir izgājuši kaut kādu apmācību un tas ir viss, ko viņi dara. Lielā uzņēmumā vienmēr ir kādi projekti - izmaiņas, jaunumi, utt.
Tici vai nē, labu projekta vadītāju nav daudz.
Tur vajag olas, organizētību smadzenēs un cilvekmīlestību vienlaicīgi :D
Iespējams, ka labs var novadīt jebkuru - programmas ieviešanu, jaunas filiāles atvēršanu vai ginekoloģijas metožu pamainīšanu.
[User Picture]
From:[info]f
Date:16. Jūlijs 2020 - 11:25
(Link)
droši vien nav daudz labu projvadu. cilvēkiem nevajadzētu mētāties pa pārāk daudzām sfērām, ja viņi grib kļūt par tiešām labiem speciālistiem. tad būtu tur, hrenzin, "būvniecības projektu vadītājs" - uzreiz saproti, ko cilvēks dara.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:16. Jūlijs 2020 - 09:37
(Link)
mūspusē, kad raksta projektu, tad ieraksta tur tādu cilvēku - projekta vadītājs. tad tur tāds arī ir. tas nav obligāti tas, kas spēj visus izdzenāt, tas var būt arī smukrunātājs, un tad dzenā kāds cits.
[User Picture]
From:[info]barbala
Date:16. Jūlijs 2020 - 09:51
(Link)
nununu, nokavējāt vienus divdesmit gadus, madam-
"projektu vadītāju" koncepts parasti nav skaidrs tikai grāmatvežiem kam pasauli vajag iekontēt mazos, bet precīzos kontiņos, zīmuļus pie zīmuļiem un dzēšgumijas pie dzēšgumijām un zīmulis ar dzēšgumiju izsauc kognitīvo disonansi uz trīs dienām un trīs ierakstus forumos un zvanus no zeltazivtiņas uz "vid konsultatīvo"- kā drošāk, utt. :).


projekts- konkrēts darba uzdevums, kas ierobežots laikā.
projekta vadītājs- cilvēks, kas spēj vienlaikus vadīt arī vairākus dažādus darba uzdevumus ar dažādām komandām, skoupiem un specifikām.
projekta vadītājs vs vadītājs: mainās tēmas, viss ir mazāk stabils, nemainās uzdevumi: haosu pārvērst zistēmā un rezultātā. Kā mēdz sacīt antropologi, no darba un ģimenes esam nonākuši pie projektiem un attiecībām, varbūt arī tas raksturo "projvadu" būtību.

Citā kontekstā: tie ir cilvēki, kuriem jāapzinās savas situācijas nestabilitāte un trauslums, ekonomiski vunerabli, parasti sociāli [maz]nodrošināti (nodokļi, apdrošināšana, uzkrājumi, akcijas, ut.)

ja grāmatvedis novada savā departamentā pāreju no Tildes Jumis uz iDoFancyFinance, tas ir, nokūrē, ka viss ir tehniski ieviests, metodiski saprotams, funkcionāli strādājošs, finansiāli rentabls, značt, viņš ir veicis projekta vadību un pelnījis asorti.


[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:16. Jūlijs 2020 - 09:54
(Link)
lūk
[User Picture]
From:[info]f
Date:16. Jūlijs 2020 - 11:21
(Link)
nu tad mazākos uzņēmumos tas pats vadītājs vien ir.
nosaukumu gan varēja izdomāt labāku. jo tas ir nosaukums, pie kā es piekasos. kaut gan sanāk, ka diezgan precīzi ietver lietas būtību, hehe :D pašu projektu vadītāju vietā es gribētu, lai manu profesiju citādi sauc.
[User Picture]
From:[info]au
Date:16. Jūlijs 2020 - 11:34
(Link)
mākslā - producenti
[User Picture]
From:[info]f
Date:16. Jūlijs 2020 - 13:29
(Link)
cita runa!
[User Picture]
From:[info]shelly
Date:16. Jūlijs 2020 - 16:29
(Link)
Es teiktu, ka projektu vadītājs ir tāds kā kučieris. Sēž uz bukas, no augšas pārskata ceļu, motivē zirgus, plāno maršrutu, pitstopus, tehapkopes, auzas utt, mierina niķīgus pasažierus, lamājas ar citiem kučieriem un sapņo par finišu, kad piemausies un iekritīs ar seju rosola bļodā.
[User Picture]
From:[info]ebeh
Date:16. Jūlijs 2020 - 22:58
(Link)
aghhh... jā!
[User Picture]
From:[info]savanna
Date:17. Jūlijs 2020 - 12:00
(Link)
Cik precīzi!

> Go to Top
Sviesta Ciba