extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2020-03-10 07:24:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Šoreiz es nepiekrītu krii. Valdībai šādos laikos ir jāinformē iedzīvotāji, lai mazinātu paniku. Pēc cibā rakstītā izskatās, ka arī Latviju ir skārusi pārmērīgas regulācijas slimība, kad kādu potenciāli inficēto nevar notestēt, jo birokrāti ir sastādījuši pārbaužu sarakstu un viņš neatbilst nevienam tur norādītajam punktam. Lai gan no apstākļiem ir skaidrs, ka varētu būt inficējies, un pat ja nav, tad būtu ļoti noderīgi zināt, ka nav, lai mazinātu paniku.

Latvija ļoti slimo ar šo birokrātismu un pārmērīgu regulāciju. Piemēram, darbā aptiekā es saskāros ar faktu, ka zāles no e-receptēm drīkst izsniegt tikai pēc pases vai ID kartes, bet ne pēc vadītāja apliecības. Izskaidrojiet man, kurš gudrais birokrāts to izdomāja un kā tas vispār dod kaut kādu labumu?


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]fedrs
2020-03-10 09:41 (saite)
Nejautāšu, kāpēc šajā šajā laikā kādam būtu bijis jādodas uz ārzemēm, bet citādi - lūk, nepamatotu pieprasījumu radītas sekas.

Atbildot uz tavu sākotnējoi jautājumu par autovadītāja apliecībām:
https://likumi.lv/ta/id/243484-personu-apliecinosu-dokumentu-likums

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2020-03-10 10:16 (saite)
Tas neatbild uz uzdoto jautājumu, kā nodrošināt to, lai pareizais pacients saņemtu pareizās zāles?

Ja pie farmaceita atnāk viņam jau zināms cilvēks, tad identitāte jau ir ļoti labi zināma, pat labāk nekā ar jebkādu dokumentu uzrādīšanu, un turpmākie pierādījumi ir lieki. Tikai bezjēdzīgs birokrāts var pateikt, ka “likums prasa bla-bla-bla”. Savukārt, ja pacientam nav ID kartes vai pases, tad identitāti ļoti daudzos gadījumos var pietiekami droši noskaidrot arī citādā veidā.

Manā praksē bija, ka atnāk māte pēc antibiotikām savam savam mazajam dēlam un viņai šobrīd ID karte ir nozaudēta, bet viņa ir gatava uzrādīt vadītāja apliecību. Man bija ļoti liels kārdinājums piezvanīt uz ministriju, un tad iedot klausuli šai sievietei, lai attiecīgie ministrijas darboņi viņai paskaidrotu, ka viņas vēlme saņemt zāles savam slimajam bērnam ir ļoti nosodāma un sabiedrību apdraudoša.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?