extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2020-03-06 10:22:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Ja neticat Ķīnas datiem, tad šis raksts ir ļoti pārliecinošs, ka patiesā Covid-19 mirstība ir tuvāka 0,85%. Kruīza Diamond Princess karantīna bija lielisks dabiskais eksperiments ar ļoti reprezentatīvu vispārīgo populāciju. Dzīvojot noslēgtās telpās, ar slimību aplipa trešā daļa, puse no viņiem bija bez simptomiem. Vienīgie nāves gadījumi bija cilvēkiem virs 70 gadiem.

Secinājums ir tāds, ka vīruss patiešām ir bīstams riska grupām, un tām ir svarīgi ievērot visus piesardzības pasākumus, mazgāt rokas un izvairīties no inficēšanās. Bet kopumā plaša panika arī nav pamatota, un izķert veikalus un slēgt skolas nav pamatoti. Nesaprotu, kāpēc slēdz skolas, ja tieši bērniem risks ir ļoti niecīgs vai pat nekāds. Tieši otrādi, skolās varētu novadīt papildu higiēnas stundas, izskaidrot par vīrusu izplatību, mācīt kārtīgi mazgāt rokas utt. Un tad mazie ķipari ietu mājās un mierinātu savus vecākus utt.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]heda
2020-03-07 19:06 (saite)
Par risku tev te jau pateica, ka medicīnas resursu novirzīšana šī vīrusa slimnieku ārstešanai jau nozīmē paaugstinātu risku arī tev un jebkuram citam. Par to, ka nav jāraksta tikai tas, ko grib dzirdēt, piekrītu.
Starp citu, kāpēc tu nekritiski pieņem dīvaino apgalvojumu, ka bērniem risks ir niecīgs? Zviedru vientieši sludināja to pašu, tāpēc ļāva uz skolām iet no Irānas un Ziemeļitālijas pārbraukušajiem, kuri skolās aplipināja citus. Pēc tam tās aplipinātās skolas tomēr nācās slēgt. Vai arī tu ņem vērā tikai risku nomirt, nevis risku saslimt un aplipināt citus?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2020-03-07 19:16 (saite)
Par resursu novirzīšanu es vispār neko neteicu. Es joprojām īsti nesaprotu, kāpēc tas vispār tiek pieminēts un kā tas ir saistīts ar to, ko es teicu.

Par bērniem es neko daudz nezinu, vēl jo vairāk par Zviedriju. Es pieļauju, ka nāves gadījumu iztrūkums nozīmē arī to, ka saslimstība ir mazāka un vieglāka. Tātad arī mazāks lipīgums. Bet ja tā nav, tad tā nav. Ne jau es te nosaku veselības politiku.

Man vairāk piesaistīja šis raksts: https://science.sciencemag.org/content/early/2020/03/05/science.aba9757

Būtībā ceļojuma ierobežojumi aizkavēja vīrusa izplatību tikai par 3-5 dienām iekšzemē, bet uz kādu mēnesi starptautiski. Tagad, kad vīruss jau ir faktiski visā Eiropā, turpmākie vietējie ceļošanas ierobežojumi nešķiet diez ko efektīvi. Nav jau tā, ka tikai Itālijā ir problēma, tagad tā ir gandrīz visur. Laiks mums ir bijis dots pietiekami, un vēl 3-5 papildu dienas nav tik būtiskas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?