extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2019-08-16 10:14:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Mani neuztrauc zaļo "liekulība", ja to tā var nosaukt. Ja kāds ar privāto lidmašīnu ierodas svarīgā pasaules līderu sanāksmē, lai teiktu runu un ietekmētu politiku, tad tas ir noderīgs resursu izmantojums.

Mani šokē zaļo stulbums. Bitcoin lielākā problēma nav tikai resursu izmantojums, bet arī tas, ka tā ir krāpnieciska finanšu piramīda. Ja bitcoin ir paredzēts kā alternatīva finanšu sistēma, tad ir absurds to tirgot biržā, lai gūtu peļņu, kas izsakāma citās valūtās. Bet pats sliktākais, ka šī tirdzniecība tiek pilnībā manipulēta un kontrolēta, lai izsūktu no lēticīgiem investoriem viņu naudu.

Ja bitcon patērē 0.25% pasaules elektroenerģijas, tad tas ir jāskata kontekstā ar kopējo transakciju skaitu, kas ir nenozīmīgs – vismaz miljons reižu mazāks nekā tas, ko veic bankas. Banku patēriņš ir ap 2-3%, spriežot pēc komisijas maksām, ko tās vidēji iekasē par darījumiem. Droši vien, ka mazāks, bet tas tā aptuveni vērtējot.

Salīdzinājumam Latvijas iedzīvotāju skaits ir aptuveni 0.025% no visiem pasaules iedzīvotājiem. Pieņemot, ka Latvijas enerģijas patēriņš ir vidējs (mazāks kā rietumos, lielāks nekā Āfrikā), tad bitcoins jau šobrīd patērē kā 10 Latvijas. Ja bitcoin pārskaitījumus koncentrētu vienā vietā, tad to pietiktu tikai vienai vidējai pilsētai kā Daugavpils. Ir skaidrs, ka tas absolūti nav mērogojams. Mums vajadzētu simtiem planētu resursu, lai nodrošinātu bitcoin darbību visai Zemei.


(Ierakstīt jaunu komentāru)

offt
[info]jan09
2019-08-16 13:22 (saite)
Negribas neko teikt par *coin, kas šobrīd manuprāt ir tupa resursu dedzināšana a la burbulis.
BET, man ir jautājums par medicīnas tēmu:
ko domā par ts Neurofeedback?
Mazliet palasījos/paskatījos, un viedoklis ir, bet gribētos dzirdēt vēl kādu...

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

Re: offt
[info]extranjero
2019-08-16 16:58 (saite)
Tu domā šo? https://en.wikipedia.org/wiki/Neurofeedback

Tur viss ir pateikts. Pagaidām eksperimentāls. Ņem vērā, ka medicīnā labi ja 1 no 10 eksperimentālām lietām atrod pielietojumu praksē. Ar neiroloģiju saistītām droši vien vēl mazāk. Pārāk lielas cerības, ka no tā kaut kas sanāks, nav.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]jan09
2019-08-16 17:22 (saite)
pie tam es te vairāk par to, ka pat tautiešu vidū jau parādījušies "uzņēmēji", kas nezina neko ne par encefalogrammām, ne to nolasīšanu, bet ir nopirkuši "brīnumaparātu", un piedāvā par maksu veikt smadzeņu "treniņus".
palasījos apkārt - nav jau vēl pētījumi nekur tālu tikuši, lai varētu droši apgalvot, ka vismaz nekaitē ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: jā
[info]extranjero
2019-08-16 19:16 (saite)
Kādam ir uz sevi jāizmēģina, lai to noskaidrotu. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gedymin
2019-08-16 15:27 (saite)
Bitcoin varētu rakt arī kosmosā. Ja tevi tiešām šī sasilšanas problēma uztrauc, tu vari pie tā strādāt, tāpat kā pie bitcoin mērogojamības uzlabošanas.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2019-08-16 19:37 (saite)
Mani neliekas, ka būtu vajadzīgs jauns tehnisks risinājums esošajai finanšu sistēmai. Jebkura izmaiņas ir vajadzīgas politikas līmenī. Šobrīd transakcijas ES līmenī ir ļoti lētas. Sarežģītāk ir ar pārskaitījumiem uz/no citām valstīm (ASV, Indija, Ķīna), bet tas nav tāpēc, ka tās reāli izmaksātu dārgāk, bet tāpēc, ka valdībām nav politiskās gribas kaut ko mainīt.

Šobrīd ar ASV ir atrasts risinājums, kas saucas Transferwise.

Bet citādi, pat ja izdomā kaut kādu jaunu decentralizētu naudu, tai nebūtu jābūt balstītai uz zelta standarta. Tas vēsturiski jau ir noiets etaps. Tā vietā lai dedzinātu elekrību un karsētu datorus tukšiem skaitļiem, tos var izmantot kaut vai lai meklētu zāles pret vēzi. Un tad attiecīgi tev samaksātu par katru atrasto potenciālo formulu. Vai jebkuru citu darbu (jo samaksas apjoms vienmēr ir vienošanās starp darba devēju un darbinieku). Nekāda matemātiska risinājuma šai problēmai nav. Ja gīkiem grūti darba intervijās, tad jāmeklē psiholoģiska palīdzība, jākļūst drošākiem un prasmīgākiem sarunās. Man pašam ar to ir problēma, tāpēc es labāk strādāju caur internetu. Bet pateicoties labiem ieteikumiem par dažām niansēm sarunās ar klientiem par samaksu, viss kaut kā sanāk.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

stc
[info]jan09
2019-08-16 19:50 (saite)
ja ir liekas jaudas, iesaku folding@home:
Folding@home is a distributed computing project for disease research that simulates protein folding, computational drug design, and other types of molecular dynamics.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]dumshputns
2019-08-17 12:34 (saite)
Bet vai tie tiešām ir zaļie, par kuriem Tu runā? Un vai tas ir kāds atsevišķs tieši zaļo stulbums?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2019-08-17 12:40 (saite)
Ir kādi piemēri, kur zaļie ir teikuši, ka bitcon ir slikts?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?