extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2019-08-13 10:07:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Es domāju līdzīgi kā šamanis, ka 5G ir radīts tikai, lai kontrolētu cilvēkus. Kāpēc gan vispār būtu vajadzīgs ieguldīt tik lielas investīcijas, ja pašreizējais tīkls strādā ļoti labi?

Kopš esmu pārgājis no mājas DSL uz optiku, nekādus uzlabojumus neesmu novērojis. Lielākais ātrums ir vajadzīgs tikai Netflix un tas strādā tieši tāpat. Bet vairums mājas lapu tagad atveras daudz lēnāk, jo tās ir pārpildītas ar sarežģītiem skriptiem, reklāmām un visu pārējo drazu, kuras uzdevums ir tikai un vienīgi izsekot un kontrolēt patērētājus.

Ar mobilo internetu ir tieši tas pats. 3G ir pilnīgi pietiekami visām vajadzībām, un mobilā interneta lapas šobrīd vēl ir samērā ērtas un relatīvi brīvas no reklāmām. Skaidrs, ka daudziem tas nepatīk un viņi grib radīt vēl lielāku reklamēšanu un cilvēku izsekošanu un kontroli arī mobilajā internetā. Protams tas viss par mūsu pašu naudu, jo cenas arī celsies.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]extranjero
2019-08-13 17:55 (saite)
Līdz šim visus elektronikas atkritumus sūtīja uz Āziju un Āfriku prom. Tagad dažas valstis jau sākušas atteikties un piedraud pat vest šos mēslus atpakaļ uz rietumiem.

Ja zaļos vispār rūpētu klimatčeindžs, tad liktu katram padomāt, un vai tiešām vajag jaunu mobilo vai 5G sistēmu, ja vecie vēl strādā tīri labi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2019-08-15 13:33 (saite)
E? Zaļie tak visu laiku runā par to, ka katram vajag padomāt, vai tiešām nepieciešama tā vai šitā jaunā ierīce, ja vecā vēl strādā labi. Es pati arī šim padomam ļoti sekoju.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2019-08-15 14:16 (saite)
Ok. Ir kādi piemēri, kur zaļie par to runā?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2019-08-15 14:35 (saite)
Let me google that for you? :) Nopietni, ieguglē zero waste + electronics, un tu atradīsi desmitiem lapu, kur zero waste dzīvesveida padomos iekļauts arī punkts par elektroniskajām ierīcēm: pirmkārt, lieto esošo, kamēr darbojas; otrkārt, meklē iespējas nopirkt (vai kā citādi dabūt*) second hand, pirms pērc pavisam jaunu.

*Cilvēkiem bieži vien mājās stāv un krāj putekļus lietas, kas joprojām darbojas, vajag tikai apjautāties draugu un paziņu lokā vai apskatīt atdodamo lietu lapas i-netos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2019-08-15 17:12 (saite)
Google lietot es māku. Mani vairāk interesēja nevis entuziastu pulciņu, bet vai tiešām zaļie, kuri tagad ir guvuši lielu ietekmi pat ES līmenī, kaut kur bīda šādu politiku. Var dzirdēt pat par aicinājumiem neēsti govs gaļu jau oficiālā līmenī. To gan apstrīdēja, jo vietām UK govis ganās pļavās, kuras nekur citam nevar izmantot un ir diezgan zaļa padarīšana. Savukārt jebkura cita alternatīva būtu vēl piesārņojošāka.

Pat par bitcoin enerģijas izniekošanu es neesmu no zaļajiem dzirdējis skaidru nosodījumu. Drīzāk pat otrādi: https://cryptocity.wordpress.com/2015/03/12/vauxhalls-green-party-candidate-on-what-bitcoin-enthusiasts-and-eco-activists-have-in-common/

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2019-08-15 17:30 (saite)
Nu nezinu gan, kā tev ar to guglēšanas māku...
Ieguglēju eu green policy e-waste (ja reiz tieši tādu specifisku jautājumu tu biji paslēpis zem vispārējā jēdziena "zaļie"), un pirmie trīs rezultāti: 1, 2, 3.

Un bonusiņš speciāli tev (pamanīju pirmajā rezultātu lapā).

Kas ir bitcoin enerģija, un kā izpaužas tās izniekošana?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2019-08-15 17:42 (saite)
Tas ir tikai par to, ko darīt ar atkritumiem. Šeit es neredzu, ka kāds no zaļajiem būtu izskaidrojis par 5G ieviešanas kaitīgumu un pat aicinājis to aizkavēt.

Tas ir apmēram tāpat kā ārsti uzstājas konferencē par alkohola kaitīgumu, un pēc tam vakarā sarīko sanākšanu, kur alkohols burtiski pludo. Un vienīgie, kas kaut ko reāli dara šajā sakarā, ir musulmaņi, kuri alkoholu nelieto. Pateicoties viņiem UK jau reāli veras ciet daudzi bāri.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2019-08-15 18:20 (saite)
"Tas ir tikai par to, ko darīt ar atkritumiem."
Tu sākumā izteici (attiecībā uz EU nepatiesu) apgalvojumu: "Līdz šim visus elektronikas atkritumus sūtīja uz Āziju un Āfriku prom." Tas taču arī ir par to, ko darīt ar e-waste.

Kas tev vēl nav labi - tu gribi, lai EU sāk regulēt, cik bieži pilsonis extranjero vai pilsone hedera drīkst pirkt jaunu gadžetu? Talonu sistēmu ieviest? :D Tas taču ir privātās atbildības jautājums.

Es teikšu godīgi, man nav sajēgas, kas tas tāds 5G vispār ir, kur nu vēl, kā tieši šis ir kaitīgs. Varbūt tas pagaidām nav saprotams arī tiem konkrētajiem zaļajiem, kuri žmiedz tās atkritumu apstrādes firmas, kas nelikumīgi eksportē e-atkritumus uz trešajām pasaules valstīm. Neviens zaļais nav eksperts par 100% visu neskaitāmo dabas piesārņošanas veidu. Bet, ja tev ir skaidrs un saprotams, kādēļ 5G ir kaitīgs - lūdzu, sāc aktīvismu, skaidro, raksti publikācijas, uzrunā zaļo organizācijas, uzrunā likumdevējus. No tā būs lielāka jēga, kā čīkstēt, ka kaut kādi nekonkrēti zaļie par maz to, vai šito.

Vai bitcoin patērētā enerģija ir lielāka par papīra naudas un monētu ražošanas, aprites (bankomāti, veikalu kases) un radīto atkritumu pārstrādes patērēto enerģiju? Vai vienas ar bitcoin bagātas privātpersonas patērētā enerģija ir ievērojami lielāka par privātpersonu, kas, piemēram, daudz spēlē onlain spēles? Skatās video strīmošanas kanālus? Ikdienā raksta cibā? (Tie nav ne retoriski, ne ironiski jautājumi, es patiešām nezinu.)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2019-08-15 18:42 (saite)
"No tā būs lielāka jēga, kā čīkstēt, ka kaut kādi nekonkrēti zaļie par maz to, vai šito."

Piemēram, turpinot guglēšanas izklaides, atradu šo petīciju. Neiedziļināšos visā, kas tur sarakstīts, pārskrēju tekstam pāri - pārsvarā ir runa par riskiem cilvēku veselībai, bet ir vairākkārt minēts arī kaitējums videi. Tā kā tavuprāt šis 5G tīkls ir nopients apdraudējums videi (pat salīdzinot ar lopkopības nodarīto? Nu ok...), vai pareizi pieņemu, ka šo petīciju jau sen esi (izpētījis un) parakstījis?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2019-08-15 18:52 (saite)
Par salīdzinājumu absurdumu es jau minēju zemāk.

Interneta petīcijas ir priekš kaķiem. Neviens tās neņem par pilnu. Turklāt es neredzu, ka 5G būtu veselībai kaitīgs. Varbūt ir, bet tas ir ļoti mazticami. Tāpēc tas, ko tu ievietoji, tikai vēlreiz parāda zaļo stulbumu.

Bet tas parāda arī tavu stulbumu. Mans arguments ir tikai tāds, ka par spīti visiem solītajiem labumiem 5G ir naudas kāšanas projekts. Mums reāli to nevajag, jo tas ir tikai pavisam neliels inkrementāls uzlabojums.

Tā kā man šodien vairs nav laika ar stulbeņiem ņemties, tev bans uz nedēļu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]extranjero
2019-08-15 18:45 (saite)
Privātās atbildības jautājums ir arī par to, kādas spuldzītes lietot.

Protams, ja visus norēķinus pārliktu uz bitcoin, patērētā enerģija būtu 100 reizes lielāka nekā pašreizējā, ko šobrīd izmanto norēķinos. Bet ja tu tagad mēģini salīdzināt, ka pašreiz uz cilvēku tas jau nav tik daudz (jo 99.99% planētas cilvēku nekad nav izmantojuši bitcoin norēķinos), tad tikpat labi tu vari argumentēt, ka nekas, ko es daru, nav nekas liels uz visas planētas mēroga. Tāpēc man nekas nav jātaupa un, kamēr mani nepieķer, es varu izliet veco motoreļļu mežā un vecās riepas iemest upē.

Es konkrēti cibā uzrakstu par 5G nevajadzīgumu, lai informētu pārējos, bet tu nāc, lai kasīties, ka viens mans teikums, atbildot uz citu komentāru, neesot faktiski pareizs. Lai gan tavas ievietotās saites precīzi apstiprina manis teikto. Jā, šobrīd ar atkritumiem tiek kaut kas darīts un tieši uz to es arī mērķēju ar "līdz šim", kas nozīmē, ka šobrīd jau kaut kas tiek darīts.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]extranjero
2019-08-15 17:47 (saite)
> Kas ir bitcoin enerģija, un kā izpaužas tās izniekošana?

Bitcoin ģenerēšana patērā milzīgus elektrības resursus. Ir dažādi dati – vieni saka, ka patērē tikpat enerģijas cik Beļģija, citi – kā Šveice. Citi saka, ka varbūt nav tik daudz. Bet lai nu kā, tas patēriņš ir milzīgs, bet ieguvums ir ārkātīgi niecīgs. Faktiski tā ir finanšu piramīda, jo bitcoinam praktiski nav nekādas vērtības.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]hedera
2019-08-15 17:41 (saite)
Ā, un re, ko uzzināju, priekš tevi guglējot:
Electronic waste is deemed a hazardous waste by the EU due to toxic parts containing substances such as mercury, lead and flame retardants. Exports of this type of waste to non-OECD and non-EU countries are illegal under EU law.

Tādas, lūk, lietas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?