Hedera helix L. ([info]hedera) rakstīja,
"Tas ir tikai par to, ko darīt ar atkritumiem."
Tu sākumā izteici (attiecībā uz EU nepatiesu) apgalvojumu: "Līdz šim visus elektronikas atkritumus sūtīja uz Āziju un Āfriku prom." Tas taču arī ir par to, ko darīt ar e-waste.

Kas tev vēl nav labi - tu gribi, lai EU sāk regulēt, cik bieži pilsonis extranjero vai pilsone hedera drīkst pirkt jaunu gadžetu? Talonu sistēmu ieviest? :D Tas taču ir privātās atbildības jautājums.

Es teikšu godīgi, man nav sajēgas, kas tas tāds 5G vispār ir, kur nu vēl, kā tieši šis ir kaitīgs. Varbūt tas pagaidām nav saprotams arī tiem konkrētajiem zaļajiem, kuri žmiedz tās atkritumu apstrādes firmas, kas nelikumīgi eksportē e-atkritumus uz trešajām pasaules valstīm. Neviens zaļais nav eksperts par 100% visu neskaitāmo dabas piesārņošanas veidu. Bet, ja tev ir skaidrs un saprotams, kādēļ 5G ir kaitīgs - lūdzu, sāc aktīvismu, skaidro, raksti publikācijas, uzrunā zaļo organizācijas, uzrunā likumdevējus. No tā būs lielāka jēga, kā čīkstēt, ka kaut kādi nekonkrēti zaļie par maz to, vai šito.

Vai bitcoin patērētā enerģija ir lielāka par papīra naudas un monētu ražošanas, aprites (bankomāti, veikalu kases) un radīto atkritumu pārstrādes patērēto enerģiju? Vai vienas ar bitcoin bagātas privātpersonas patērētā enerģija ir ievērojami lielāka par privātpersonu, kas, piemēram, daudz spēlē onlain spēles? Skatās video strīmošanas kanālus? Ikdienā raksta cibā? (Tie nav ne retoriski, ne ironiski jautājumi, es patiešām nezinu.)


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?