extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2018-03-17 08:58:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Šis ir ļoti labs piemērs, kas raksturo tiesu sistēmas absurdumu jau pašos pamatos – tā ir cilvēku izdomāta sistēma, kurai realitāte ir mazāk svarīga par pašu sistēmu. Dzīvs cilvēks ierodas uz tiesu, bet tā kā ir nokavējis termiņu, lai apstrīdētu savu nāvi, tad nu neko – oficiāli viņam jāpaliek mirušam.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]iokaste
2018-03-17 11:39 (saite)
guardian nav ticams avots, viņiem ir maniere pasniegt tendenciozu informāciju, noklusēt un sagrozīt faktus.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2018-03-17 12:04 (saite)
He, he, ja kaut kas nepatīk, tad jāsāk apšaubīt avots :)

Bet šis nav par cik faktiski precīzs ir šis stāsts, bet tajā, ka tiesu sistēmas mēdz neinteresēt realitāte, dodot priekšroku sistēmai.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]iokaste
2018-03-17 13:24 (saite)
Nav teikts, ka nepatīk. Jasira Arafatata tēvs visu mūžu klapatoja ar Kairas varas iestādēm par īpašuma tiesībām. Un tas, iespējams, palīdzēja izaugt varonim.
Savukārt par avotu - viņi vismaz 2x prognozēja pasaules galu, pie Brexit un pie Trampa, bet nekas no tā nepiepildījās.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2018-03-17 13:35 (saite)
Nav jau tā, ka Guardian ir monolītisks viedokļos. Tur visādi autori publicējas. Piemēram, par Dž. Pītersonu bija gan pozitīvi, gan negatīvi raksti. Vienmēr vērts atcerēties, ka statistiskais nav attiecināms uz individuālo.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]indulgence
2018-03-17 13:04 (saite)
Viss ir atkarīgs no lasītāja ideoloģiskās nostādnes. The Guardian ir kreisās ideoloģijas rupors, tb akceptējams visas pasaules proletāriešu vidū.

Bet šāds birokrātiskais kazuss teorētiski ir visnotaļ iespējams. Pozitīvais ir tas, ka nu kundiņš var droši aplaupīt banku – ja noķers, nevarēs notiesāt, jo mirušu personu nav iespējams ietupināt, tā neeksistē. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2018-03-17 13:32 (saite)
Jā, tikai arī otrādi varētu strādāt – nožmiegt viņu nebūtu noziegums, jo viņš jau iepriekš skaitījās miris.

Bet nāves atcelšana varētu ļoti sarežģīt juridiskos pinekļus. Viņa ex panāca viņa atzīšanu par mirušu tikai tāpēc, lai varētu izšķirties un apprecēt citu. Ja vēl tur ir mantojumu lietas skartas, tad vispār bez miljonus pelnoša administratora to neatšķetināt. Labāk lai paliek kā ir – pats vainīgs, ka laicīgi nepārsūdzēja šo lēmumu ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]murx
2018-04-19 12:46 (saite)
pats vainīgs ka neinteresējās par pases derīgumu, gan jau tā pase neizbeidzās pagājušo gadu, pats vainīgs ka bēguļoja no sievas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gnidrologs
2018-03-17 14:08 (saite)
"The Guardian ir kreisās ideoloģijas rupors, tb akceptējams visas pasaules proletāriešu vidū.
"

Tu esi naivs vai nostaļģisks. Mūsdienu kreisie jau sen vairs nav Par pasaules proletāriešiem. Es pat teiktu, ka viņi šobrīd ir to lielākie ienaidnieki, jo tieši proletārieši ievēl tādus kā Tramps vai "nacistus" Eiropas valdībās. Par mūsdienu leftārdiem balso pamatā visāda veida parazīti, kā vietējie tā ienākušie, lai parazītisms nevaidētu rimties. Paši kreisie ļoti aktīvi nodarbojas ar šo parazītu rekrutēšanu savā elektorātā. Smieklīgi kā tas viss apvērsies.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?