extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2024-03-31 12:01:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Ja drīkst ticēt konspirācijas teorijām, tad es ticētu šādai:

Rietumi īpaši necenšas atbalstīt Ukrainu ar ieročiem, jo sagaida, ka Ukrainas zaudējumi palielinās ukraiņu bēgļu plūsmu uz rietumiem. Rietumos trūkst iedzīvotāju, iedzīvotāju pieaugums gandrīz visās ES valstīs ir negatīvs un tas slikti ietekmē ekonomiku. Vienīgais veids, kā to uzlabot ir imigrācija. Diemžēl imigrācija no Āfrikas vai musulmaņu valstīm ir nevēlama atšķirīgās kultūras dēļ. Savukārt ukraiņu kultūra ir tāda pati kā rietumu kultūra un nerada draudus rietumiem.

Tagad atspēkojiet mani šajā teorijā. Un piedāvājiet kādu ticamāku skaidrojumu, kāpēc rietumi tā rīkojas (izņemot vienkāršo variantu, ka rietumiem viss ir vienalga, jo kā zināms, politikā tā nav).


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]gnidrologs
2024-03-31 19:20 (saite)
Nevienu nepiš tie ukraiņi. Visi kari domāti naudas pelnīšanai un cilvēku slepkavošanai/pazemošanai.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2024-04-01 01:03 (saite)
Protams, bet mūsdienās īstā bagātībā rietumos ir cilvēkresursi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]begemots
2024-04-01 01:53 (saite)
Konspirāciju teorijas pamatā parasti vieno tas, ka tās cenšas izskaidrot lielu un sarežģītu notikumu ķēdi (kur vēl lielu lomu spēlē nejaušība), ar Vienu Konkrētu Iemeslu (un parasti arī Vainīgo).

Pasaule tā nestrādā.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2024-04-01 01:56 (saite)
Vairums konspirācijas teoriju ir par vienkāršām lietām, tikai balstītas uz sliktām zināšanām.

Piemēram, big pharma grib visus nozāļot, lai gūtu lielāku peļņu.

Big pharma patiešām grib lielāku peļņu. Konspirācijas teorija ir tikai tajā, ka nav zināšanu par kontroles mehānismiem, kas neļauj big pharma mūs nevajadzīgi nozāļot.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]begemots
2024-04-01 12:07 (saite)
Konspirācijas teorija ir arī tajā, ka vienīgais veids, kā big pharmai dabūt lielāku peļņu, ir mūs nozāļojot.

Te bija piemērs (atvainojos, vēl pirms covid laika, no galvas vairs neatceros konkrēto slimību), kad cilvēki ASV skraidelēja un kliedza, ka big pharma grib visus vakcinēt pret kaut kādu agrāk izplatītu slimību, lai dabūtu lielāku peļņu. Tai pat laikā zāļu kurss, kas bija vajadzīgas, lai ārstētu katru faktisko slimības keisu maksāja 6+ reizes vairāk nekā vakcīna.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2024-04-01 12:12 (saite)
Tas neko nepierāda, jo zāles varbūt vajadzēja tikai 1 no 10 vai 1 no 100 gadījumiem.

Tāpat šīs zāles varbūt ražo nevis vakcīnas ražotāji, bet viņu konkurenti.

Remdesivīrs arī bija ļoti dārgs, bet no Comirnaty peļņa bija daudz lielāka.

Big pharma jau nav amorfs veidojums. Tie ir individuāli uzņēmumi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]begemots
2024-04-01 12:31 (saite)
> Tas neko nepierāda, jo zāles varbūt vajadzēja tikai 1 no 10 vai 1 no 100 gadījumiem.

Nē, nē, es saprotu, tur bija tieši runa par tādu slimību, kur zāles bija nepieciešamas gandrīz vienmēr. Mēģināšu atrast, varbūt sanāks, tas bija interesants keiss.


> Big pharma jau nav amorfs veidojums. Tie ir individuāli uzņēmumi.

Un tā ir vēl viena lieta, ko konspirāciju teoristi ignorē.

Bet, protams, tai pat laikā mēs nevaram noliegt, ka katra lobiju grupa mēģinās kaut kā panākt grupai labākus apstākļus -- vai tās būs tabakas kompānijas, big pharma, big tech, baznīcas vai citi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2024-04-01 12:52 (saite)
Dīvaini, ka es par to neesmu neko dzirdējis. Droši vien tie protesti jau nebija neko plaši, varbūt kāds pa pusjokam tviterī ierakstīja, un “faktčekeru” žurnālisti izdomāja izpūst ziloni no oda, lai tikai vairotu klikšķus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]extranjero
2024-04-01 12:56 (saite)
>> Nē, nē, es saprotu, tur bija tieši runa par tādu slimību, kur zāles bija nepieciešamas gandrīz vienmēr.

Vai tas attiecas uz slimības gadījumu vai katru nevakcinēto gadījumu, tas ir, 7 miljardi cilvēku pasaulē jeb cik tagad ir uz zemes cilvēku?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]begemots
2024-04-01 14:00 (saite)
Es tagad mēģinu atrast, kur es to redzēju.

Ja pareizi atceros, runa bija par:

- sen pieejamām vakcīnām pret slimību, kura nu jau gandrīz izskausta;
- kur cilvēki sāka uz kaut kāda populārā viļņa nevakcinēties (VARBŪT tas pat bija kovid vakcīnu laikā, bet man gan šķiet pirms);
- kur diezgan liela daļa gadījumu (ja pareizi atminu, vairāk par pusi) nonāk slimnīcā.

Tas nebija mēdiju gadījums tai izpratnē, ka par to runātu CNN utt, bet, cik atceros, bija situācija ASV noteiktos apgabalos un tas komentārs bija kaut kādā lokālā štata līmeņa avīzē.

Tu mani pašu ieinteresēji, mēģināšu sameklēt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2024-04-02 08:56 (saite)
Tu varbūt domā pērtiķu bakas? Ar to pamatā slimoja geji un atjēdzīgo aktīvistiem tas bija apkaunojums, tāpēc PVO aktīvi aģitēja, lai nomaina nosaukumu no monkey pox uz Mpox. Bija norādījumi nomainīt arī latvisko nosaukumu, bet latviski ir grūti kaut ko izdomāt, jo nosaukumi parasti netiek veidoti kā Mpox vai TB, tāpēc latviski neko neizmainīja.

Pret šo slimību ir efektīva parastā baku (smallpox) vakcīna. Tā nav iekļauta visiem rekomendētajās bērnu vakcīnās.

Iespējams, ka bija aktīvisti, kas gribēja tagad visus vakcinēt ar šo vakcīnu. Bija un ir skaidrs, ka panika par Mpox bija nevietā. Pilnīgi pietika, ja vakcinējās riska grupas, kuras daudziem nosaukt bija neērti – geji ar vairākiem seksuālajiem partneriem. To arī daudzi izdarīja, un stāsts ar to arī beidzās.

Kāds varbūt atteicās, un tas bija nebūtiski no sabiedrības veselības viedokļa. Bet daudziem vakcīnas ir kā sarkanā lupata, kas pamodina diktatoriskas dziņas. Ja nevar pieņemt likumu, ka visiem piespiedu kārtā jāvakcinējas pret iedomāto slimību, tad vismaz ir publiski jāizņirdz un jāpazemo. Tā vietā lai vispirms izpētītu un izanalizētu situāciju un pieejamos pierādījumus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2024-04-02 09:06 (saite)
Un baku vakcīnu ražotāji patiešām berzēja rokas par gaidāmo vakcināciju un attiecīgo peļņu un jau plānoja palielināt ražošanu.

Reāli par vakcinācijas kampaņām nelemj zāļu ražotāji. Tiem var būt savi lobiji valdībās, bet lobiji jau nav visuspēcīgi. Lai gan ir skaidrs, ka Pfizer diezgan spēcīgi bija lobējis Eiropas Savienību, un panācis līgumu noslēgšanu par vakcīnu piegādēm vēl ilgi, kad tās vairs nevienam nav vajadzīgas.

Bet šī ir lieta, par kuru es gandrīz nekad nekritizēju valdības. Skaidrs, ka, ātri pieņemot lēmumus, tiks izdarītas daudzas kļūdas, arī tādas, kas dārgi izmaksā. a la Kānemans utt. Ikviens tās būtu pieļāvis, tāpēc tas neko nepasaka, cik reāli laba vai slikta ir šī valdība. Vienkārši jāpieņem tā, kā sāpīga un dārga kļūda, un jāiet tālāk. Problēma ir tikai tad, ja valdība neatzīst šīs kļūdas. Kas gan ir nopietna politiska problēma, jo kļūdu atzīšanu sabiedrība soda vēlēšanās, lai gan vajadzēja būt otrādi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]begemots
2024-04-02 15:36 (saite)
Šim komentāram varu tikai piekrist, īpaši par sadaļu:

> Problēma ir tikai tad, ja valdība neatzīst šīs kļūdas. Kas gan ir nopietna politiska problēma, jo kļūdu atzīšanu sabiedrība soda vēlēšanās, lai gan vajadzēja būt otrādi.

Par to mēs jau kādreiz kāda cita tava ieraksta komentāros runājām, jā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]begemots
2024-04-02 15:34 (saite)
man nez kāpēc šķiet, ka runa bija par tbc, bet es vēl pameklēšu.

visādā ziņā ne par ko tik jaunu kā monkeypox noteikti nē. cik atceros, runa bija par kādu no slimībām, kur vakcīnas vēl no 195x-ajiem, šķiet.

bet negribu safantazēties.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2024-04-02 17:41 (saite)
Tuberkulozei ir dārga ārstēšana. Bet rietumos vakcinē tikai riska grupas, jo vakcīna nav diez ko laba.

Latvijā vakcinē visus jaundzimušos, bet paredzams, ka uzlabojoties dzīves apstākļiem tuberkulozes slimnieku skaits samazināsies un arī atcels.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]vilibaldis
2024-04-02 10:48 (saite)
masalas vai masaliņas, neatceros kuras tieši, bet vienas no šitā

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2024-04-02 11:01 (saite)
Pret abām ir MMR (measles, mumps, rubella - masalas, cūciņa, masaliņas) vakcīna. Ir iekļauta standarta vakcīnu sarakstā bērniem noteiktā vecumā. Protams, saņemt šo vakcīnu bērniem ir laba ideja.

Tās ir vīrusu slimības, tāpēc nav specifiskas ārstēšanas. Kaut kas tavā stāstā par dārgajām zālēm ārstēšanai nesaskan. Ja neskaita to, ka uzturēšanās slimnīcā pati par sevi ir dārga, un iespējamie sarežģījumi veselībai var būt ļoti nopietni.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]vilibaldis
2024-04-02 11:25 (saite)
Es protams esmu pamanījusi, ka tu visu zini labāk..., bet ziņās runa bija par saslimšanu pieaugumu jau relatīvi pieaugušā vecumā, kad tas jau robežojas ar ļoti nopietnām sekām.
Vakcinācija ir vecāku izvēle, arī tad ja tā ir iekļauta standartvakcīnācijas pakotnē vecāki no tās var atteikties. Attiecīgi šobrïd pusaudžu, jaunu pieaugušo vidū ASV ir daudz cilvēku, kas šo standartvakcīnu bērnībā nav saņēmuši.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2024-04-02 11:32 (saite)
Cik daudz? Un kāds tam ir iemesls?

Es nesen publicēju rakstu par UK, kur ir dažādi viedokļi: 1) ka nevakcinēto bērnu skaits pieaug antivax propagandas dēļ, 2) ka problēma nav tik liela un pamatā tā ir nabadzības, kultūras (lasi: nabadzīgo imigrantu) problēma, kura ir bijusi jau agrāk.

Bet jautājums jau bija par to, kas ir konspirācijas teorija. Lūk, es uzskatu, ka nesen publicētie raksti, ka Havanas sindroms ir krievu slepenā ieroča izraisīts, ir konspirācijas teorija.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2024-04-02 22:50 (saite)
Kas tad ir tā maģiskā "antivax propaganda"? Interesanti kā pasaulē, kurā angažētas valdības un to rīcībā esoši vispasauli mediju tīkli, kuri vienā rīklē brēca uz cilvēkiem paņemt pilnīgi nevajadzīgas un letāli bīstamas "vakcīnas" un tika piespiesti to darīt ar "pistoli pie deniņiem", tomēr tajā pašā laikā ir "antivax".:D
A kā ar domu, ka daudzi cilvēki, atšķirībā no tevis, vienkārši ir informētāki un negrib pakļaut sevi un savus bērnus random čūsku eļļām?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]prtg
2024-04-08 22:37 (saite)
Ticību nevar atspēkot. Izlem - ticība, vai teorijā balstīta pārliecība, un tad varam diskutēt (vai arī nevaram).

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?