extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
Tu varbūt domā pērtiķu bakas? Ar to pamatā slimoja geji un atjēdzīgo aktīvistiem tas bija apkaunojums, tāpēc PVO aktīvi aģitēja, lai nomaina nosaukumu no monkey pox uz Mpox. Bija norādījumi nomainīt arī latvisko nosaukumu, bet latviski ir grūti kaut ko izdomāt, jo nosaukumi parasti netiek veidoti kā Mpox vai TB, tāpēc latviski neko neizmainīja.

Pret šo slimību ir efektīva parastā baku (smallpox) vakcīna. Tā nav iekļauta visiem rekomendētajās bērnu vakcīnās.

Iespējams, ka bija aktīvisti, kas gribēja tagad visus vakcinēt ar šo vakcīnu. Bija un ir skaidrs, ka panika par Mpox bija nevietā. Pilnīgi pietika, ja vakcinējās riska grupas, kuras daudziem nosaukt bija neērti – geji ar vairākiem seksuālajiem partneriem. To arī daudzi izdarīja, un stāsts ar to arī beidzās.

Kāds varbūt atteicās, un tas bija nebūtiski no sabiedrības veselības viedokļa. Bet daudziem vakcīnas ir kā sarkanā lupata, kas pamodina diktatoriskas dziņas. Ja nevar pieņemt likumu, ka visiem piespiedu kārtā jāvakcinējas pret iedomāto slimību, tad vismaz ir publiski jāizņirdz un jāpazemo. Tā vietā lai vispirms izpētītu un izanalizētu situāciju un pieejamos pierādījumus.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?