extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2023-04-20 12:48:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Vēl es sapratu, ka cilvēki Latvijā veikalos nerunā cits ar citu arī tāpēc, ka ir risks uzrauties uz kādu nelabvēlīgu latviski nerunājošo. Aizgājām uz Siguldas Rimi un tur pie kases bija neliela rinda, tāpēc jānostājas jau ir ejā starp plauktiem, lai atstātu brīvu vietu, kur cilvēkiem tikt garām pirms kasēm. Bet tad ir risks, ka kāds var tevi neredzēt un ieņemt rindu pirms tevis. Normāli būtu šim cilvēkam tad pateikt – es jau te gaidīju rindā. Normālos apstākļos jebkurā valstī cilvēks atvainotos un nostātos aiz tevis. Bet Latvijā ir risks, ka cilvēks kaut ko krieviski noburkšķēs, ka tevi nesaprot un turpinās ignorēt. Nevienam jau negribas veicināt konfliktus kaut kādu sīkumu dēļ, tāpēc labāk izvēlas nevis atstāt brīvu eju citiem pircējiem, bet nostāties visiem pa kājām.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ctulhu
2023-04-20 13:02 (saite)
Tad var skaidri un izsmeļoši pateikt - joptvai bļa konec tam, bystro sjebal ottsjuda.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2023-04-20 13:14 (saite)
Dažreiz es esmu pateicis kaut ko tādu rupju, bet pēc tam ir ļoti nepatīkama sajūta pašam par sevi. Tāpēc nē – man patīk UK pieklājības līmenis. Pārāk rupjus cilvēkus vienkārši neapkalpojam un punkts.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-04-20 13:20 (saite)
/Pārāk rupjus cilvēkus vienkārši neapkalpojam un punkts./

Tā vai tad drīkst? Tas ir legāli? Kāds likumisks pamatojums?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2023-04-20 13:26 (saite)
Nu tu gan uzdevi jautājumu. Nekad neesmu par to domājis, bet rupjības ir kā apdraudējums. Nav jau tā, ka tas ir par to, ja pasaka vienu vārdu vai frāzi kā “fuck”. Katram var gadīties un varbūt sāpēs vai slimībā cilvēks var nespēt pilnībā kontrolēt sevi. Bet ja cilvēks ir ilgstoši rupjš un aizskarošs, tad paturam tiesības neapkalpot. Tas ļoti traucē darbam un mums ir simtiem un tūkstošiem citu cilvēku, kuri gaida uz mūsu pakalpojumiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dombrava
2023-04-20 20:26 (saite)
Tieši tā. To vajadzētu ieviest arī Latvijā un būt stingrākiem pret agresīviem rupekļiem, jo nākamajā reizē padomās par uzvedību.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mapats
2023-04-20 13:11 (saite)
Uz priekšā līšanu vairāk pieredzēts ar tantiņām un ne tik ļoti tantiņām, kuras iedomājas sevi par femīno pasaules centru.

Par klusēšanu domāju ka maldies. Klusē tāpēc ka negrib runāt, vai īsāk sakot taupa vārdus, kad būs ko teikt, nevis šitam jūsu ārzemnieciskajam blablablā par neko.

Viedoklis. Mans. Citiem drīkst būt savādāk. Un klusēt par priekšā līšanu, ar nav par mani.

(Atbildēt uz šo)


[info]gnidrologs
2023-04-20 20:55 (saite)
Ko nozīmē "nerunā veikalos". Sveši cilvēki neuzsāk 'čatu' viens ar otru?
Man riebjas feikā Rietumu pieklājība un mīlīgums, jo tā ir bijusi laba augsne woke kultūrai.
Rupekļiem un nekauņām vajag ierādīt vietu ar asu valodu. Nekāda vaina tajā. Esmu to darījis arī tad, kad situācija neskāra mani pašu. ļoti šaubos, ka britānijā, kur pilns ar arābiem un nēģeriem, kas kausta, dursta un varo dienas laikā, tā nemēdz būt problēma. Protams, atkarīgs no rajončega.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?