extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2023-01-08 11:11:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Vēl Rutas Zatleres skandālā bija uzkrītošs kultūru karš. Šajā gadījumā pilnīgi pietiktu pateikt, ka viņas pieņemšana darbā bija korupcija pat bez īpašas vajadzības dalīties divās nometnēs. Protams, kāds tam varētu nepiekrist, bet neredzu, ka šai viedokļu atšķirībai būtu jābūt kādas grupas vai nometnes iezīmei.

Bet protams, tas nenotika – Curiha uzreiz paziņoja, ka šī atlaišana ir pret sievietēm, savukārt citi (kā Rudzītis) automātiski ieņem pretēju pozīciju, ka šī korupcija ir feminisma iezīme. Tviteris kļūst par vietu, kur divas nometnes savstarpēji bārstās ar apvainojumiem un katrs ieņem pozīciju atkarībā no tā, pie kuras grupas viņš vai viņa sevi pieskaita.

Piedod, honeybee, bet kā tu šo izskaidrosi bez kultūru kariem?

Šie kultūru kari ir tie, kas traucē Latvijai attīstīties. Kāpēc gan mēs nevaram vienkārši noraidīt sliktas idejas un pieņemt labās tāpat vien, nedomājot, kā tas ietekmē mūsu grupu vai ārgrupu?


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]extranjero
2023-01-11 11:42 (saite)
Mans aicinājums ir Latvijā farmaceitiem atļaut pašiem izlemt kāds pierādījums identitātei ir pietiekams katrā konkrētajā gadījumā. Cilvēki, kas rakstīja šos noteikumus, noteikti dziļi neaizdomājās par samērīgumu un farmaceita kvalifikācijām.

Korupcija ir tajā, ka vieni raksta absurdus noteikumus, kamēr praksē tos tāpat ignorē – cilvēki aptiekās izņem zāles ar cita cilvēka pasi visu laiku. Tas vien parāda, ka noteikumi praksē nestrādā. Tavs uzskats, ka šie noteikumi ir normāli, un visiem cilvēkiem vienkārši vajag būt rūpīgākiem, nav labvēlīgs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2023-01-11 11:55 (saite)
Nu ja, un tu atkal lieto vārdu "korupcija" tā, kā neviens cits to nelieto.

Tu vēlies argumentēt: "</i>Nekompetence</i> ir tajā, ka vieni raksta absurdus noteikumus, kamēr praksē tos tāpat ignorē, .." Un es pat domāju, ka man nebūtu nekā, ko īpaši iebilst tādai kritikai, jo neesmu farmācijas speciāliste. Ja tu teiktu, ka vajag aģitēt par to, lai maina noteikumus un aptiekās pieņem arī autovadītāja apliecības - ok, es teiktu, karogs rokā un uz priekšu.

Taču šim gan nevaru piekrist: "Mans aicinājums ir Latvijā farmaceitiem atļaut pašiem izlemt kāds pierādījums identitātei ir pietiekams katrā konkrētajā gadījumā." Lūk, tāda kārtība būtu tieši tas, kas veicinātu korupciju (tā vārda īstajā nozīmē, ne tajā, ko tu lieto), jo rastos iespēja farmaceitus uzpirkt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2023-01-11 12:07 (saite)
Es šo redzu kā lielāku sistēmisku problēmu nevis tikai kāda atsevišķa cilvēka nekompetenci. Es esmu rakstījis veselības ministrijai par šo problēmu, bet neesmu saņēmis pat atbildi. Tāpēc man nešķiet, ka ar kaut kādu aģitāciju par vienu jautājumu šeit kaut ko var atrisināt. Drīzāk ir jāmainās cilvēku domāšanai – lai nav tā, ka pat cibā nāk rindām ar vieniem un tiem pašiem vājajiem argumentiem – ka vadītāja apliecība Latvijā nav personas dokuments, un štrunts par tiem tēviem, kas bērna antibiotikām neprasa papīra recepti (papīra receptes šobrīd nevienam nepatīk, jo ir liels čakars, it īpaši zāļu kompensāciju gadījumos).

Visu sistēmu vienā rāvienā izmainīt nevar, un arī atsevišķus elementus nevar izrautu no sistēmas izmainīt. Kad kopējā domāšana būs vairāk orientēta uz pacientu, tad arī būs vieglāk ieviest inkrementālas izmaiņas.

Bet tavs pēdējais arguments gan ir nepamatots – arī tagad farmaceitus var uzpirkt. Tikai neviens to gan nedara. Ja labi sarunā, tad viņi iedos pat recepšu zāles arī bez receptes. Vismaz tajā aptiekā mani kolēģi tā darīja (es gan nekad tā nedarītu, izņemot tiešām ļoti būtiskos ārkārtas gadījumos). Nāca kautrīgi vīrieši un prasīja sildenafilu, un es teicu, lai viņi nekautrējas, bet aiziet pie ārsta pēc receptes (Lūk, UK var legāli dabūt arī bez receptes).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?