extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2016-11-10 11:01:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Es priecājos par to, ka farmācijas studijās pasniedzēji izmanto jaunākās grāmatas, kā Kānemana Thinking fast and slow, kā arī Atula Gavandes grāmatas: Checklist, Mortality u.c.

Būt par farmaceitu ir grūti, jo galvenais farmaceita pienākums ir atrast kļūdas ārsta norādījumos. Ārstiem tas diez ko nepatīk, tāpēc ir jābūt ļoti biezai ādai un “nekaunībai” pateikt vēl gudrākam profesionālim, ka viņa izvēle šajā gadījumā ir kļūdaina. Man nav tik lielas drosmes, tāpēc es neplānoju strādāt šajā nozarē, bet es novērtēju tos, kas ir spējīgi būt šādi.

Mēs visi esam ļoti pakļāvīgi grupas vai sabiedrības viedoklim. Gadījumi, kad ārsti uzsāk operāciju, bet sajauc puses un nogriež nepareizo kāju, atkārtojas regulāri. Un visskumjākais ir tas, ka izmeklēšanā bieži atklājas, ka kāds students vai māsiņa, kas novēroja operāciju, zināja, ka tiek sākta griezt nepareizā kāja, bet neko neteica, jo baidījās no profesionāļu izsmiekla.

Studenti ir jāmāca droši izteikt savas bažas saskaņā ar savu sirdsapziņu, nebaidoties no apsmiekla. Ja viņi kļūdīsies, tad nu neko, bet ja viņi pamanīs kļūdu, bet neteiks, baidoties no izsmiekla, tad sekas būs daudz sliktākas.

Es novērtēju Krišjāņa drosmi pateikt to, ko viņš neatkarīgi no citu viedokļa uzskata par pareizu. Tieši tādi cilvēki sabiedrībai ir vajadzīgi. Galvenais lai tas notiktu pietiekami civilizēti.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]extranjero
2016-11-10 19:34 (saite)
Tas jau neprasa īpašu pieminēšanu, jo manuprāt ir loģiskas. Jebšu tu biji domājis par tiem, kas uzbrūk krišjānim veidā un traucē diskutēt civilizētā veidā?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tiesibsargs
2016-11-10 19:53 (saite)
nevar civilizēti diskutēt ar mērkaķi, kuram rokās granāta.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gedymin
2016-11-10 20:23 (saite)
Es nevēlos pārāk iedziļināties folktopikā (viedokļa izteikšanā par konkrētiem useriem) un "viņš pirmais sāka" retorikā.

Politikā, kā varbūt esi novērojis, diskusiju likumi ir gluži pretēji, un kaut kādi standarti bieži vien neeksistē vai ir pilnīgi patvaļīgi. Gebelsa teorija par to, ka pietiekoši bieži atkārtoti meli kļūst par patiesību, strādā. Pat pašam sevi gaužām viegli apreibināt ar saviem vārdiem, kur nu vēl citus. Tāpēc ir labi ļaut izteikties māsiņai, kura redz, ka operē nepareizo kāju (tiešs empīrisks novērojums), bet nav pieņemts operāciju zālē laist iekšā homeopātu, kas visiem traucēs, sludinās vajadzību operāciju pārtraukt un ārstēt pacientu ar apvārdotu ūdeni, un vēl beigās nokārtosies telpas kaktā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2016-11-10 20:55 (saite)
Nu redzi, tev jau uzreiz ir aizspriedumi pret homeopātiem, ka viņi pat nepratīs uz tualeti aiziet.

Protams, operācijā homeopāta prasmes nav nepieciešamas, tāpēc arī neviens homeopātu neuzaicinās. Bet nevar izslēgt to, kāds no tur esošajiem profesionāļiem kādreiz ir praktizējis homeopātiju vai pat praktizē to pašlaik kā blakusamatu. Viens no mūsu pasniedzējiem arī teica, ka ir pats pārliecinājies, ka homeopātija strādā (pieņemu, ka ne vairāk kā placebo, bet šeit ir galvenais tas, lai pacientam paliek labāk).

Uz pacienta orientētā medicīnā šobrīd alternatīvā medicīna jeb tagad to mūsdienīgāk sauc par papildinošo jeb komplimentāro medicīnu, ieņem diezgan nopietnu vietu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?