extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2022-12-06 19:40:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Nav jau tā, ka es pats būtu lielā sajūsmā par visiem Latvijas likumiem. Bet fakts ir tāds, ka Latvija ir spērusi ļoti lielus soļus, lai kļūtu par valsti, kurā ievēro likumus. Kad bija vakcīnu mandāti, tad es neticēju, ka cilvēki tos ievēros. Bet tā nenotika – visi tos stingri ievēroja. Cilvēki bija sašutuši, gāja protestos, mazie uzņēmēji izputēja, izpostīja ģimenes, bet turpināja ievērot. Tas nozīmē, ka cilvēki ir sākuši cienīt valsti un tās likumus.

Nu nebija tas vēl 100%. Vēl ir daudzi trūkumi. Bija ārsti, kas viltoja vakcinācijas sertifikātus. Mēs atzīstam, ka sertifikāti nebija pamatoti, bet tik un tā tiesājam šos viltotājus, jo likums ir likums, un tas ir jāievēro, pat ja reizēm tas rada sliktas sekas. Acīmredzot, likumu ievērošana ilgtermiņā ir stabilas valsts pamats.

Bet ja valstī ierodas cilvēki, kuriem ir cita izpratne par tās likumiem, tas ir ļoti nevēlami. Tas apdraud mūsu sasniegto progresu. Mums ir jāiet uz priekšu nevis atpakaļ. TV Rain bija jāievēro likumi, un jāizrāda cieņa pret regulatoru lēmumiem, pat ja viņiem šķiet, ka tie nav pamatoti.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]chrono
2022-12-07 16:19 (saite)
Vakcīnu mandātus ievēroja nevis tamdēļ, ka kādam interesētu ievērot likumus, bet tamdēļ, ka tā kļuva par morāli pareizo rīcību un cilvēkiem nepatīk iet pret status quo. Saistību ar cieņu pret likumiem un valsti es tur neredzu. Tāpat arī jebkurā valstī soda ārstus, kurus pieķer viltojam dokumentus, neredzu neko īpašu tajā LV sakarā.

TV Rain, protams, ir jāievēro likumi, tāpat kā visiem citiem, bet par likumu neievērošanu parasti uzliek soda naudu. Licenses atņemšanu tomēr vajadzētu atstāt ļoti lielas noziegšanās sakarā.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2022-12-07 17:26 (saite)
Vakcīnu mandāti bija morāli kļūdaini un ļoti kaitējoši. Nav absolūta principa, ka vienmēr jāievēro likumi, kas kaitē vai kā citādi sabiedrībai nav pieņemami. UK lietot marihuānu joprojām formāli skaitās noziegums, bet tas individuālos lietošanas gadījumos apsūdzība nekad netiek izvirzīta (izmeklē un soda tikai tirgotājus), jo sabiedrība visos līmeņos ir sapratusi, ka šāda sodīšana tikai radīs vēl lielāku kaitējumu.

Vai vēl stiprāks piemērs – protesti Irānā pret sieviešu galvassegām. Vai vēl labāk – iesaukto krievu kareivju dezertēšanu un padošanos ukraiņiem?

Bet šādi lēmumi kolektīvi neievērot likumus ir jāpieņem ļoti piesardzīgi. Skaidrs, ka pēc noklusēšanas labāk ir ievērot tos visus. Lūk, padomju laikos tā nebija. Bija daudz likumu un daudz arī skatījās cauri pirkstiem. Kolhozos strādāja, slinkoja un zaga bez bēdu un visi to zināja un vadītāji neko neteica, bet atzīmēja un pēc tam izmantoja, lai ar nelielu šantāžu piespiestu cilvēkus darīt darbus, kurus varbūt viņi tik ļoti negribēja.

Krievija ir ļoti korumpēta. Es biju domājis, ka Ukrainā korupcijas indekss ir vēl augstāks, bet mani internetā palaboja, ka jaunākie rādītāji ir tādi, ka Krievijā tomēr ir lielāka korupcija (cik nu to ir iespējams objektīvi novērtēt). Arī par kovidu viņiem bija doma ieviest vakcīnu QR kodus veikalos utt., bet sabiedrība vienkārši tos ignorēja un valdība beigās atmeta ar roku. Tas it kā būtu pat pozitīvāk, jo šie QR kodi neko nedeva no veselības viedokļa. Bet tas tomēr parāda, ka Krievijā ir cita attieksme pret likumu ievērošanu. Dažreiz tiek pieņemti slikti likumi, bet kopumā tomēr stabilākas ir valstis, kurās stingrāk ievēro likumus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mapats
2022-12-09 11:38 (saite)
Jebko saistītu ar kōvidu un nošpricēšanu cilvēki ievēroja tikai dēļ sodiem, kā tas bija redzams pirms šie sodi tika ieviesti un viss bija brīvbrātīgi. Darba atņemšana dēļ nešpricēšanās arī ir sods.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?