extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2022-12-06 12:25:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Man arī likās dīvaina tā TV Lietus ziņa, kur žēlo krievu kareivjus, ka viņiem salst kājas, bet nežēlo par to, ka viņus tik un tā drīz nošaus (galvenais, ka ar siltām zeķēm kājās). Bet vai nu šīs nelielās kļūdas dēļ vajadzēja viņus uzreiz slēgt? Var taču turpināt dialogu pat ar pretēja (naidīga) viedokļa paudēju. Atceros, kā šis kanāls bija sašūmējies par pieminekļa gāšanu, bet tādējādi dodot iespēju dažiem labi paskaidrot savu pozīciju, kāpēc tā ir pareizi.

Bet nu droši vien šeit nospēlēja cilvēciskais faktors. Tā vietā lai nožēlotu pateikto un solītos tā vairs nekad nedarīt, tur droši vien sākās iespītēšanās – mēs esam dižena nācija, ko gribam, to teiksim, un ne jūs mums te likumus rakstīsiet. Skaidrs, ka viņiem aizmirsies, ka mēs šeit tomēr rakstīsim likumus.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]iokaste
2022-12-06 14:36 (saite)
ir tikai loģiski, ka krievi atbalsta savu armiju grūtā brīdī.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2022-12-06 14:44 (saite)
Zini, man arī tas liekas pilnīgi normāli. Varbūt tāpēc, ka esmu autists un mani neietekmē emocionālais slogs, ka tā ir okupantu armija. Kas ir ārkārtīgi ironiski, jo cilvēki parasti domā, ka autistiem nav prāta teorijas, kas ļauj paskatīties uz lietām no cita cilvēka redzējuma.

Bet man likās neloģiski rūpēties par šiem kareivju dzīves apstākļiem, nerūpējoties par to, ka viņi visdrīzāk drīz kritīs kaujās. Katru dienu Ukrainā nošauj ap 500 krievu kareivju, un ja tic prognozēm, ka pēc zemes sasalšanas karadarbība tikai kļūst aktīvāka, tad kritušo skaits dienā var pieaugt vēl vairāk.

Citiem vārdiem, atbalsts par karavīru zeķēm nav īstens atbalsts šiem karavīriem. Tas ir tikai atbalsts Krievijas armijas cīņas spējām, kurā tiek upurēti šie kareivji. Tas arī atklāj viņu patiesās kārtis.

Vispārīgi 500 kritušu kareivju dienā ir ārkārtīgi daudz. Es mācījos pamatskolā, kurā bija 200 skolēnu. Visus es pat nepazinu, bet kopumā apzināties, ka katru dienu tiek nogalinātas vismaz divas šādas skolas ir ārkārtīgi traģiski. Visi tavi draugi, klasesbiedri, pat tādi, ar kuriem tu ne reizes neesi runājis šajā skolā – visi nošauti pa tīro. Katru dienu, dienu no dienas. Cik tas ir bezjēdzīgi, ļauni un nežēlīgi. Kāpēc viņiem ir jāmirst par kaut kāda slima večuka ambīcijām? Bet te kāds uztraucās par viņu zeķēm...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2022-12-06 20:11 (saite)
Večuks un visi tie citi runājošie pauri zombijkastē gan tur pilnīgi ņipričom. Peškas, lai plebam ir uz ko novirzīt savas emocijas un turpināt nedomāt, nesekot līdzi procesiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]murx
2022-12-06 19:47 (saite)
"Tā vietā lai nožēlotu pateikto un solītos tā vairs nekad nedarīt" paskaties šo https://www.youtube.com/watch?v=m6rmViV6z9w

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2022-12-06 23:10 (saite)
Jā, tiešām tur viņa nožēlo un atlaiž darbinieku.

Bet jau tagad:
https://www.apollo.lv/7664732/video-ta-bija-kluda-dozdj-generaldirektore-ar-asaram-acis-ludz-korostelevu-un-citus-zurnalistus-atgriezties-darba

Viņa neko nenožēlo. Viņa domāja, ka spēs nospēlēt visu pēc notīm un viss izdosies. Bet realitāte ir tāda, ka viņa neciena mūsu valsti un tās likumus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2022-12-06 23:14 (saite)
Pēc idejas nevis ģenerāldirektorei vajadzēja skaidroties, bet pašam Korosteļevam atvainoties un pateikt, ka viņš ir kļūdījies vai nebija tā domājis. Viņš to neizdarīja, tātad viņš tomēr ir par atbalstu krievu armijai. Loģiski, ka tad viņu vajadzēja atlaist. Bet tagad plīvurs ir kritis, un viņš tiek aicināts atpakaļ. Kas tomēr norāda, ka šis ir tāds Trojas zirgs, kuru mums nevajag.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]murx
2022-12-07 00:58 (saite)
pateica viņš , pateica ka kļūdījies, jau nākamajā dienā, tikai neviens negribēja to redzēt.
vispār jau stulbi, cik vienkārši tiek iznīcināti sabiedrotie.

Neatbildēji uz jautājumu vai esi iepazinies ar viņu materiāliem

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2022-12-07 06:04 (saite)
Tu man jautā, vai es esmu noskatījies tūkstošiem stundu viņu pārraižu? Protams, ka ne. Tas taču ir pašsaprotami. Vai tad tam ir kāda nozīme? Es vispār ļoti reti skatos kaut ko krieviski.

Tas jau nenozīmē, ka es nevarētu saskatīt problēmu ar TV rain. Šeit ir svarīga attieksme, un diemžēl viņi nav nekādi sabiedrotie. Šī Krievijas problēma šobrīd ir daudz lielāka par Kremli un Putinu. Es vienmēr esmu bijis diezgan labticīgs, pat naivs, bet tomēr arī tam ir robežas. Jau pats fakts, ka irānieši protestē visā pasaulē, kamēr krievu protesti ārzemēs ir faktiski neesoši. Es jau pieminēju mašīnas ar krievu numuriem, kuru īpašnieki apzinās, ka var kļūt par kritikas objektiem, bet neko nedara, lai signalizētu, ka viņi neatbalsta karu.

Laiks mēģināt nostāties pa vidu ir beidzies. Ir jāizdara izvēle, kurā pusē tu esi. Vāja atvainošanās, kura jau nākamajā dienā tiek atsaukta, šeit nepalīdzēs. Ir jābūt darbiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]murx
2022-12-07 11:20 (saite)
nevajag tūkstošus , paskaties par Buču, teiksim. whatever

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?