extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2022-11-20 05:00:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
NFT ir vienkārši skams, kurš jau ir zaudējis popularitāti.

Es nesaprotu, kāpēc cilvēki cibā tik maz runā par FTX bankrotu. Iespējams, tas ir tāpēc, ka tad būtu jāatzīst, ka principā visas kriptovalūtas ir tādas pašas ponzi shēmas. No tām nav nekādas ekonomiskās atdeves un to vērtība ir balstīta tikai cerībā, ka kāds par tām maksās vairāk. Bet varbūt arī tāpēc, ka SBF uzpirka (ar reāliem dolāriem nevis kripto) žurnālistus un politiķus, daudz ziedoja dažādām labdarības programmām utt. (Šeit jājautā mazeltov, ar kādu krāpniecību nodarbojas tie, kas uzpērk satori – bet tie jau droši vien ir tādi krāpnieku pasaules sīki gariņi).

Šeit ir tāds video, kur SBF atklāti pastāsta, ka viņš nodarbojas ar ponzi shēmas krāpniecību, bet intervētājs vienkārši to pieņem kā biznesa ģēniju. Kāds neievērojams kanāla komentētājs vienkārši nespēj noticēt, ka pat pēc tam, kad SBF izstāsta, kāda ponzi shēma tā ir, tas tiek uztverts kā gudra biznesa taktika, nevis paziņots policijai.

Acīmredzot ir cilvēki, kuru nekaunībai nav robežu. Arī mans strīds ar gedyminu nesākās, kad es pateicu, ka apšaubu mājsēžu efektivitāti (un man izrādījās taisnība). Tas iesākās jau tad, kad es apšaubīju kripto noderīgumu, un arī šajā man būs izrādījusies taisnība. Es neesmu par to, ka šīs lietas ir jāaizliedz vai jāpadara nelegālas, jo tās tikai turpināsies pagrīdē un nodarīs vēl lielāku kaitējumu, tāpat kā karš ar narkotikām. Šīs lietas ir jālegalizē, bet kontrolētā veidā, lai mazinātu nodarīto kaitējumu. Ir jāapmāca cilvēki vismazāk kaitējošos spekulācijas veidos ar bitcoinu, NFT un citiem kripto.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mapats
2022-11-20 11:25 (saite)
Tas būtu kārtējais ieraksts - Bet es jums jau pirms diviem gadiem teicu, ka tā būs.

Tie kuri lasa un domā paši to zin, pārējie uzzinās no ziņām, vai ar personīgo naudas zaudējumu.

Īsumā - vienalga.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2022-11-20 11:29 (saite)
Būtībā man arī.

SBF pēdējā intervijā bija bez jebkādas nožēlas, vainoja visus citus, ieskaitot regulatorus un kritiķus.

Kaut kā ļoti atgādina gedymin. Es saprotu, ka sākumā vēl lietas nebija skaidras un varēja būt dažādas idejas. Bet šobrīd jau nav šaubu. Bet viņš joprojām ir kā SBF – joprojām absolūti uzbrūkošs tiem, kas apšaubīja šīs idejas, un bez jebkādas nožēlas. Tipiska attieksme no ponzi shēmu bīdītājiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2022-11-20 13:01 (saite)
Tipiska attieksme no žīda.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mapats
2022-11-21 17:23 (saite)
https://en.wikipedia.org/wiki/Sam_Bankman-Fried#Early_life_and_education

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mapats
2022-11-21 17:25 (saite)
Un vēl viņš esot vegāns :).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]217
2022-11-20 14:50 (saite)
nerunā par FTX bankrotu, jo vienalga un galīgi nav aktuāli?

(es, piemēram, 99% savu kripto ielikto naudu izņēmu ar profitu jau pirms laba laika, palika kkādas pāris mārciņas, kas tur mētājas varbūt, es pat neatceros, cik tieši, droši vien šobrīd tuvu nullei :D)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2022-11-20 20:32 (saite)
Ir zināmi cilvēki, kuri bija ieguldījuši un pazaudējuši kripto vairākus tūkstošus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]217
2022-11-20 20:42 (saite)
njā, man šķiet, piemēram, Cathie Wood, kura vienubrīdi diezgan veiksmīgi pārvaldīja ieguldījumu fondus (šobrīd laikam baigi spīdoši gan neiet), kas fokusējās uz dažādiem tehnoloģiju/disruptive innovation uzņēmumiem, ieteica iekš kripto likt kkur 2%, ne vairāk, un ja ļoti riskēt gribās, tad 6% savu ieguldījumu...

labi, ka tikai vairāki tūkstoši, nevis vairaki desmiti vai simti tūkstošu...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2022-11-20 20:50 (saite)
Pareizais daudzums, kuru ieguldīt kripto, ir 0%.

Ja tu saki, ka tikai 2%, tad tas nozīmē, ka tu par 2% atbalsti ponzi shēmas. Kāpēc tev tas būtu jādara? Vai tiešām ir tik grūti izdarīt ētisku izvēli, piemēram, neieguldīt azartspēlēs?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]217
2022-11-20 21:05 (saite)
es nesaku, ka 2%! es teicu, ka pat ieguldījumfondu pārvaldītāja, kas fokusējas uz disruptive/innovative tehnoloģijām, ieteica tikai 2% <-- tas parāda kripto riskantumu...

ka jau teicu, es pati ieguldīju pavisam nedaudz, un vairāk tā, ka iekš coinbase un revolut varēja aizpildīt testus, par kuriem deva kripto, un kad tas ienesa pietiekamu pieaugumu, izņēmu laukā... šobrīd mani ieguldījumi kripto ir tuvu nullei, un arī vairāk tikai kā atliekas, kas nav izņemtas


(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2022-11-20 21:09 (saite)
>> es nesaku, ka 2%! es teicu, ka pat ieguldījumfondu pārvaldītāja, kas fokusējas uz disruptive/innovative tehnoloģijām, ieteica tikai 2% <-- tas parāda kripto riskantumu..

Ar riskantumu tam nav nekāda sakara. Ieguldīšana ponzi shēmās ir ētiska problēma.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?