extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2022-10-18 09:04:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Šoreiz ciemojoties Latvijā, viss izskatās vēl korumpētāk un sliktāk. Rīgā ielas ir šausmīgā stāvoklī, medicīnas sistēmā ir vēl lielāks bardaks, un korupcijas viļņi ir vēl plašāki nekā agrāk. Laikam jau kovids tomēr ir nācis visam par sliktu.

Saprotams, ka Latvijai ir vēl tāls ceļš ejams līdz Eiropas standartiem, bet agrāk ar katru atbraukšanu tomēr bija jūtams zināms progress. Nevar jau visu panākt vienā dienā, un ir jāpriecājas arī par nelieliem panākumiem un par katru soli uzlabojumu virzienā. Bet šoreiz nav nekā labāka. Pat cilvēki šķiet aizkaitinātāki un rupjāki nekā iepriekš. Tā tomēr bija ļoti liela kļūda ieviest kovida mājsēdes un ekonomikas apturēšanu. Tā gan nebija tikai Latvijas problēma, jo līdzīgas kļūdas pieļāva globāli, bet ir ļoti žēl, ka tā ir noticis, jo esam zaudējuši vairāku gadu progresu un viss būs jāsāk no jauna. Tas ir vēl grūtāk, nekā izdarīt visu labāk ar pirmo reizi.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]gnidrologs
2022-10-18 18:01 (saite)
Kādi "eiropas standarti"? Visa melošana, korupcija, lohdauni un obligātā indēšanās ar eksperimentāliem šļircējamiem pie mums atnāca no Eiropas/ASV. Lokālie baleliņi vnk dara, ko viņiem pavēl lielskung' ar standartiem.

(Atbildēt uz šo)


[info]muhacakatuha
2022-10-18 18:36 (saite)
Kādā veidā Tu iebraucis konstatē korupcijas pieaugumu?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2022-10-18 19:40 (saite)
Bija pieredze ar ārstiem, kuri joprojām paraksta zīmola nosaukuma zāles, joprojām piedāvā benzodiazepīnus cilvēkiem, kuriem jau ir radusies no tiem atkarība, bija pieredze ar analīzēm, kuras nevar apskatīt sistēmā, jo kādam gribas prasīt papildu naudu, ja ir mēneša vecas.

Tas ir pārsteidzoši, cik lielas nejēdzīgas redzamas uz katra soļa. Ar laiku jau pierod un pārstāj tās redzēt, bet pirmajās dienās tas ir īpaši izteikti.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]extranjero
2022-10-18 19:50 (saite)
Vēl es stāvēju pie dzelzceļa pārbrauktuves Siguldā un prātoju, kāpēc pārbrauktuve atveras tikai pēc tam, ka vilciens ir aizbraucis prom jau kādus pāris km. Kāpēc nevar uztaisīt, ka tā atveras jau, kad vilciens ir pabraucis pārbrauktuvei garām par 20 vai 100 metriem? Kā var būt, ka Latvijā ir labākais mobilais internets Eiropā, bet šīs lietas vēl ir kā padomju laikos?

Vēl bija cits moments braucot tālāk uz Rīgu ir ceļa remonti. Tur stāvēja viens cilvēks (laikam divi, katrs savā galā) un regulēja satiksmi. Viņš to darīja gaužām vāji, laikam bija noguris. Kad braucām atpakaļ no Rīgas, viņš vispār sēdēja malā un vairs neregulēja satiksmi, un mēs bijām spiesti skatīties, vai nebrauc pretī un paši izdomāt, kā izmantot vienu joslu abos virzienos braucošajiem? Kāpēc Latvijā nevar normāli noorganizēt pat satiksmes regulāciju? Visur citur man ir vienmēr gadījies redzēt, ka šādu satiksmi regulē enerģiski, smaidoši cilvēki? Kur ir problēma? Varbūt tajā, ka uzņēmums liek šiem strādniekiem strādāt pārmērīgi ilgas stundas, ka viņi ir pārmērīgi noguruši? Varbūt tajā, ka viņi šmaucas ar darba samaksu, ka darbiniekiem nav motivācijas? Vai vienkārši slikti pārvaldīts uzņēmums, kurš uzvarējis konkursā korupcijas dēļ.

Šo korupciju Latvijā var redzēt uz katra soļa. Tiešām ir sliktāk nekā bija pirms kovida.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]resort
2022-10-19 03:55 (saite)
Bet ir arī progresīvas pārmaiņas:
- Papardes Zieds reklamējas radio, ka labprāt parunātu ar tavu bērnu par pišanos;
- EHR iet segmenti par to, cik labas ir narkotikas.

Tā ka drīz pie mums arī būs utopija.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?