extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2022-04-06 08:06:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Gedyminu (nevis to cilvēku, kas vienatnē skrēja pa pludmali) tiešām vajag apcietināt par kovida misinformācijas izplatīšanu, ja reiz pats uz to uzprasās. Gandrīz kā krievu propagandas atbalstītājs viņš atkārtoti uzbruka tiem, kas pareizi atzina, ka ceļošanas ierobežojumi Eiropā nekādu nozīmīgu ietekmi uz kovida izplatītu neatstās. Tāpat viņš atbalstīja pilnīgi neefektīvās mājsēdes, un visbeidzot viņš atbalstīja piespiedu vakcināciju, kas ievērojami samazināja vakcinācijas aptvērumu senioru starpā, kuri ir visvairāk pakļauti kovida riskam. Uz viņa sirdsapziņas ir ļoti daudzu cilvēku nāves.

Vēl piebildīsim arī to, ka viņš kā Putinam noderīgs idiots iestājas pret kodolenerģiju. Par laimi šo cilvēku statuss šobrīd ir ļoti krities.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mapats
2022-04-06 16:31 (saite)
Kamēr par to uzrakstīs pareizais žurnālītis :).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dzeltens
2022-04-06 17:38 (saite)
Ja pareizais ir peer reviewed raksts zinātniskā žurnālā, tad, jā, protams, līdz tam tās ir fantāzijas ar neskaidru motivāciju.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mapats
2022-04-06 17:58 (saite)
Laikam pati pat nesaproti, cik smieklīgi lasās šis tavs komentārs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]extranjero
2022-04-07 09:29 (saite)
Šis tiešām ir naivi. Kurš no 30 ivermektīna pozitīvajiem publicētajiem, peer reviewed pētījumiem tevi pārliecināja, ka ivermektīns ir efektīvs pret kovidu?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dzeltens
2022-04-07 11:27 (saite)
Esmu dzirdējusi, ka ir kaut kādi jauni pētījumi šai jomā, bet atstāju tos ārstu un farmaceitu ziņā. Ja man būtu covid, totāli paļautos uz ārstējošā ārsta kvalifikāciju ivermektīna lietošanā vai nelietošanā. Neredzu nevienu normālu iemeslu šo jautājumu politizēt (nenoliedzami ir daudz nenormālu iemeslu), un negribu iesaistīties kaut kādās polemikās par šo tēmu.
Vispār jau mans komentārs bija par mapata pēdējā laika folijas līmeņa postiem par visādiem kvadrātkodiem, kas peld vakcīnās un atsauci uz "zinātnieku lapu", kuras veidošanā ir piedalījies tieši neviens zinātnieks.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2022-04-07 11:33 (saite)
Ja godīgi, es nekad neesmu iedziļinājies viņa teorijās, jo man tam nav laika, tāpēc vispār nevaru komentēt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dzeltens
2022-04-07 11:37 (saite)
Da nu beidz, tev pat ir laiks pie viņa komentēt ;) Kas ir ideālistiski un jauki, mēģināt ar racionāliem argumentiem pārliecināt cilvēku, ka homeopātija ir tā pati ķīmija, tikai nedarbojas, keep on the good job!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2022-04-07 11:40 (saite)
Jā, tā bija viena reize par homeopātiju. Un pat tad es nebiju iedziļinājies, bet tikai ļoti pavirši kaut ko pateicu.

Man izskaitās, ka daudziem ir kaut kāda greizsirdība (ja tā var izteikties). Ķipa – tu atļaujies runāt ar viņiem, šiem cilvēkiem, kurus es ienīstu. Pat honeybee noraidīja šo attieksmi – ja man kāds nepatīk, tad tu ar viņu vairs nedrīksti runāt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dzeltens
2022-04-07 11:42 (saite)
Nē, es tieši otrādi uzskatu, ka ir ļoti labi, ka tu ar viņiem runā. Bez ironijas, pat ja uzskatu, ka tas ir veltīgi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2022-04-07 11:51 (saite)
Tas no manas puses bija ļoti slikti. Lai runātu, ir jāiedziļinās. Man tam diemžēl nav laika.

Es domāju, ka vairums pārspīlē savas spējas diskutēt par vakcīnām, homeopātiju utt. Pat es neko daudz nezinu par vakcīnām, lai varētu diskutēt par to. Ļoti labs piemērs bija Dž. Rougana šovu. Viņš un viņa viesi ir iedziļinājušies tajā daudz vairāk nekā viņa kritiķi.

Lielākā problēma ir tieši labas informācijas trūkums par vakcīnām. Ar to es domāju tiešām labas informācijas – nevis vienkārši – vax rules, antivax sucks – un arī ne zinātniskas publikācijas, bet informācijas, kas ņem vērā gan cilvēku izpratni un veidu, kā ar viņiem runāt, gan ir iedziļināšanās visos zinātniskajos sīkumos, par katru proteīna interakciju šūnā. Lai šādu informāciju sagatavotu ir vajadzīgs daudz laika un līdzekļu. Valdības to negrib finansēt, jo vieglāk jau ir iešķiebt naudu čomiem par vakcīnu sertifikātu sistēmu izveidi utt.

Bet šī pieeja strādā un es pats piedalījos UK vakcinācijas aptverē, un mēs panācām 99% aptveri senioriem. UK ir ļoti liels atbalsts pacientu informēšanā. Diemžēl Latvijā tās nav, un ir tikai attieksme, ka neko stāstīt nevajag, jo tie, kas šaubās, ir slikti cilvēki.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?