extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2022-04-02 11:20:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry


Nav īpaši izvērtētas vai apstiprinātas.
1. Kuri cilvēki zaudē statusu no Ukrainas kara: https://marginalrevolution.com/marginalrevolution/2022/03/who-gains-and-loses-status-from-the-war-in-ukraine.html

Man personīgi šīs statusa spēles šķiet bezjēdzīgas, bet ja nu tās normāliem cilvēkiem ir svarīgas, tad paskatīsimies:

- Protams, visvairāk zaudē Putins un viņam pietuvinātie. Par to nekādi komentāri nav vajadzīgi.

- Nākošie būs Vācijas politiķi, kas viņu līdz šim atbalstīja un mēģināja apmierināt viņa kāri, daudz neprotestējot par Krimas aneksiju un karu Donbasā.

- Nākošie rindā ir tie, kas protestēja pret kodolenerģiju. Par to viss skaidrs.

- Komentētāji, ka Ukraina karš ir tāpēc, ka NATO izvērsās uz austrumiem, ieskaitot uz Baltijas valstīm. Joprojām ir tādi interneta komentētāji, un prieks, ka viņu statuss tagad iet lejā.

- Par ko man ir visvairāk žēl, ir, ka arī indieši diezgan lielā mērā atbalsta Putinu. Es vēl saprastu par Ķīnu, kur totalitārisms ir valdījis gadu tūkstošiem, bet par indiešiem es tomēr biju domājis, ka viņi būs lielāki demokrātijas atbalstītāji. Šoreiz tas būs tikai viņu pašu zaudējums.

- Piemirsu, ka zaudētāji ir arī tie, kas uzskatīja, ka Krievijas propaganda ir ietekmējusi vēlēšanu rezultātus rietumos. Par spīti apmaksātajiem krievu troļļiem, to efekts ir ļoti niecīgs. Šajā sakarā es atceros tos, kas uzskata, ka krievu troļļi ir vairojuši antivax noskaņu rietumos vai Ukrainā. Par Ukrainas vakcinācijas pretestību es mācījos jau universitātē, un tur pie vainas ir vietējie politisko un sabiedriskās veselības notikumi, un Krievijas troļļiem tur nav nekāda ietekme. Tie, kas atbalsta vakcīnu mandātus, ir tikai stingrās rokas un totalitārisma atbalstītāji, un tie ir ļoti kaitējuši vakcinācijas aptverei rietumos. Par laimi UK spēja nodrošināt labākus rezultātus tieši tāpēc, ka valdība neuzstāja uz stingriem vakcīnu mandātiem. Līdzīgi, šķiet bija arī Japānā, kur pat vēsturiski bija problēmas ar vakcināciju, bet kovida vakcinācijai viņi sagatavojās pietiekami labi un spēja to nodrošināt labā līmenī.

2. Palasīju nedaudz, ko šobrīd domā Nasims Talebs: https://twitter.com/nntaleb Ir lietas, kurā es viņam nepiekritu. Bija laiks, kad viņš kritizēja pētījumus, kas parādīja, ka hidroksihlorohīns vai ivermektīns nav efektīvs pret kovidu. Tomēr Talebs ir ciparu cilvēks, un tagad viņš ir izanalizējis visus skaitļus un izsmej tos, kas joprojām domā, ka šie līdzekļi ir efektīvi. Šis vēlreiz parāda, ka tomēr nevajag izsmiet cilvēkus par nepareiziem secinājumiem (ieskaitot antivax), bet ir jāmēģina viņiem izskaidrot lietas, it īpaši ar statistiku, skaitļiem, pierādījumiem.

Lai gan ne vienmēr tas ir iespējams. Man patika viens viņa tvīts – Ja tev ir jāskaidro, ko nozīmē Beiziāna atjaunināšana (Bayesian update), tad bēdz prom no šīs diskusijas. Šeit ir doma, ka nav iespējams ieskaidrot kaut ko cilvēkiem, kas ir haotiski, nevis sistemātiski ticību nostiprināšanā vai pavājināšanā ar pierādījumiem par un pret.

Kopumā šobrīd izskatās, ka Talebs ir ļoti sakarīgs un runā par gandrīz visām tām pašām lietām.
- karš Ukrainā nav NATO izvēršanās dēļ
- ja Putins pielietos kodolieročus, tad viņš to darīs, un nav starpības, vai viņš tos izmantos tagad vai vēlāk. Pats fakts, ka viņš draudēja tos pielietot, padara viņu par ārkārtīgi bīstamu un viņš ir jānovāc.
- viņš uzskata, ka pasaulei ir jāatsakās no kodolieročiem, jo tie rada šādus karus.
- viņš tagad ir pilnībā pret bitkoinu, jo skaidri redz, ka tas neko nepalīdz šādos karus (ja nu vienīgi krieviem izvairīties no sankcijām, bet arī ne pārāk efektīvi)
- viņš labi izskaidro, kāpēc ivermektīns nestrādā
- tāpat labi statistiski pamato vakcīnu efektivitāti

Viņš joprojām uzskata, ka maskas bija efektīvas, bet pieļauj, ka omikrona lielā lipīguma dēļ tās vairs varētu nebūt īpaši efektīvas. Es domāju, ka šajos jautājumus vēl nav pietiekami droši datu, lai spriestu par vai pret.

3. Meklēju alternatīvu OneDrive vai GoogleDrive. Šī ir ļoti ērta sistēma failu glabāšanai mākonī. Tomēr lasot par to, kā Google aizliedz krieviski karu saukt par karu, es gribu izvairīties no globālo korporāciju sistēmām, jo tām interesē tikai nauda, nevis cilvēktiesības. Ja korporācija naudas dēļ ir gatava padoties Krievijas cenzūrai, tad šādi uzņēmumi ir jāboikotē. Es jau pirms vairākiem gadiem atteicos no gmail, nopirku savu e-pasta domēnu, hostēju uz neliela hostinga provaidera kaut kur Vācijā. Ja būs vajadzīgs, to varēs viegli nomainīt, neko nezaudējot. Uz personīgā datora lietoju Firefox un ar e-pastu nav nekādu problēmu, un izmaksas ir tieši tādas pašas, kādas būtu ar gmail maksas versiju.

Tagad OneDrive vietā es varētu lietot Icedrive (https://icedrive.net/), bet nu vēl jāskatās. Ja kādam ir labi varianti, ko ieteikt, tad lūdzu, komentāros atstājiet ziņu.


4. Ļoti interesants bloga ieraksts: https://unchartedterritories.tomaspueyo.com/p/future-european-union?s=r

Piekrītu, ka ideja, ka dažādība vieno, ir pārāk naivs. Vienotība par spīti dažādībai ir jau daudz reālāks solis.
Bet tāpēc vajag atrast šos vienotības punktus. Piekrītu, ka ES vajag savu vienotu valodu. Tai protams, ir jābūt angļu. Tas tagad, kad UK vairs nav ES, ir visreālāk, jo nebūs, ka kādai valstij būs priekšrocības. Izņemot Īriju un Maltu, bet tās ir nelielas valstis.

Un lielāks uzsvars ir jāliek uz cilvēktiesībām. Šobrīd ES ideja ir balstīta uz uzņēmēju tiesībām brīvi tirgoties, bet Vācijas fiasko Krievijā parāda, ka tirgošanās vien vēl nespēj nodrošināt cilvēktiesības.




(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]gnidrologs
2022-04-02 17:14 (saite)
Palasīju nedaudz, ko šobrīd domā Nasims Talebs: https://twitter.com/nntaleb Ir lietas, kurā es viņam nepiekritu. Bija laiks, kad viņš kritizēja pētījumus, kas parādīja, ka hidroksihlorohīns vai ivermektīns nav efektīvs pret kovidu. Tomēr Talebs ir ciparu cilvēks, un tagad viņš ir izanalizējis visus skaitļus un izsmej tos, kas joprojām domā, ka šie līdzekļi ir efektīvi. Šis vēlreiz parāda, ka tomēr nevajag izsmiet cilvēkus par nepareiziem secinājumiem (ieskaitot antivax), bet ir jāmēģina viņiem izskaidrot lietas, it īpaši ar statistiku, skaitļiem, pierādījumiem.

No kādiem avotiem tu smel šo pārliecību? Esmu lasījis, ka daudzi līdzekļi, ieskaitot ivermektīnu ļoti labi nostrādājuši hospitalizācijas prevencijai Indija un Āfrikā. Pie tam svarīgākais šeit ir ne tikai šī viena preparāta efektivitāte vai nē, bet pats fakts, ka t.s. "early treatment" ir pierādījis savu efektivitāti, kas samazina vajadzību iet slimnīcā. Par to daudz rakstījis un runājis Roberts Melouns un citi "baringtonieši". Koroporāciju un oligarhu kontrolētie Rietumi visu laiku uzstājīgi nolieguši jebkād spēju cīnīties ar c19 mājas apstākļos un spieda uz to, lai cilvēku bāž slimnīcās un liek zem nāvējošajiem ventilatoriem, bet preventīvas un agras ārstēšanas alternatīvas mājas apstākļos apkarojuši, kas ir diezgan skaidra korupcijas pazīme, jo mūsu politiķiem ir interešu konflikts dēļ farmakorpu mežonīgās ietekmes.
Ko tu saki par visām tām slimībām, kas pateicoties vakcīnām sākušas dažviet par pieckāršoties? Kāpēc ir tik daudz "adverse effects". Kāpēc VAERS tiek pilnībā ignorēts itkā tur atrodamās liecības ir tikai vienu vienīgu "konspirācijteoristu" meli? Tu tagad arī uzskati, ka Melouns ir patiesībā "antivaxeris" un Baringtonas deklarācija ir miskastē metama?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2022-04-02 17:31 (saite)
Tas, ka ivermektīnu lietoja Indijā un citur, nepierāda, ka tas ir efektīvs. Daudzas lietas pandēmijā bija obligātas, piemēram, roku mazgāšana, kas pati par sevi jau nav slikta lieta. Bet tās efektivitāte kovida ierobežošanā bija tuvu nullei.

Cik saprotu pēc Skota Aleksandra pārskata, ivermektīns ir pret parazītiem, zarnu tārpiem utml. Indijā daudziem cilvēkiem ir šie parazīti, tāpēc tur ivermektīns uzlabo veselību, kas ļauj labāk arī pārdzīvot kovidu. Plašāki pētījumi nav parādījuši, ka citiem cilvēkiem (domāts, rietumvalstīs) ivermektīns palīdzētu. Kopumā jau ivermektīnam nav nekādu smagu blakusparādību, tāpēc tā lietošana arī īpaši nekaitē, un var arī palīdzēt pret parazītiem.

Cik zinu zinu, Baringtonieši arī nekad nav aizstāvējuši ivermektīnu. Sākumā tas likās perspektīvs, bet kad pētījumi to neapliecināja, tad vairs uz to arī nekādas likmes nelika.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2022-04-02 18:00 (saite)
Melouns ļoti konkrēti stāstījis par ivermektīna efektivitāti. Tāpat arī citi zinātnieki no šī loka. Daudz paši to lietojuši un teikuši, ka palīdz ātrāk un vieglāk pārvarēt slimību. Indijā un Āfrikā ir mazāks nāvju procents nekā Rietumos. Dēļ tā, ka viņš arī "attārpo"? Pat ja tā, tad tas nozīmē, ka šī kombinācija ir efektīva.
Kāpēc tu pilnībā ignorē ziņas par nepaērtrauktām smagām blaknēm, bieži nāvējošā. Jauniem cilvēkiem kovids ir parasts klepus, bet tu aģitē, lai viņi lieto pilnīgi nevajadzīgu vielu ar bīstamiem toksīniem un neizpētītu gēnu inženieriju, kas daudziem cilvēkiem neatgriezeniski sapiš veselību un pietiekami daudzus, pat mazus bērnus, nonāvē. Cilvēkiem līdz 18 šī vispār nedrīkstētu neko tādu ievadīt, bet tu esi par?

Piedod, bet dažbrīd tu izklausies kā t.s. "good cop" iekš "good cop, bad cop" trika. Tu kritizē mandētu vakcināciju, bet tajā pašā laikā esi 100% nekritisks pret pašu vakcīnu kā tādu, tās lietošanas sekas, visu, kas runā par sliktu tai, tu vienkārši ignorē. Tā kā esi farmaceits, nebrīnītos, ja tev maksā par šillošanu. Labi zinu, ka mana bijusī ģimenes ārste mēģināja man izrakstīt medikamentus balstoties uz tā, kura farma firma viņai vairāk dāvanas deva.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2022-04-02 18:07 (saite)
Indijā un Āfrikā ir cita vecuma proporcija. Tur ir daudz vairāk bērnu un jaunieši, bet kovids ir nāvējošs veciem cilvēkiem, kuru tur ir daudz mazāk nekā rietumos.

Tie rietumu eksperti, kas ignorēja vecumu proporciju, ir smagi izgāzušies. Es jau pieminēju Honkongu, kas veiksmīgi noturēja kovidu aiz valsts robežām 2 gadus, vakcinēja ar mandātiem un pašās beigās pieredzēja tikpat lielu un lielāku mirstību nekā rietumi. Tāpēc, ka viņiem ir daudz vecu cilvēku (80+ gadu), kuri nebija vakcinēti.

Es neuzspiežu uz vakcināciju bērniem un jauniešiem tieši tāpēc, ka problēmas primāri ir veciem cilvēkiem (un arī tiem ar lieko svaru, mazkustīgajiem, diabētiķiem utt. – faktiski rietumu pasaules ofisa žurkām). Bet kad Apinis teica, ejiet ārā un sportojiet, un tas pasargās jūsu veselību vairāk nekā ieslēgšanās mājsēdēs, viņu izsmēja. Es esmu pret mandātiem, pret mājsēdēm, arī maskas manuprāt neko nedod. Bet no vakcinācijas veciem cilvēkiem ieguvumi ir lielāki nekā riski no blakusparādībām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2022-04-02 20:25 (saite)
Jā nu pamatos kovids ir parasta gripa/saaukstēšanās kā tas jau bija skaidrs visiem ne-diotiem no paša sākuma un veciem cilvēkiem vax VARBŪT var palīdzēt tieši tā pat kā pret minētajām slimībām, bet ne obligāti. Veciem cilvēkiem arī mazāk ko zaudēt, ja nu gadījumā viņi dabon papiluds visam pārējam vēl vien vēzi, aidu vai kādu no kardiovaskulārajām slimībām. Tiesa, nav uzrādītu nekādu pierādījumu pat šim naratīvam, ka vax palīdz vieglāk pārciest slimību vai nenomirt. Super mega vaxētajās valstīs cilvēki slimst un mirst bez izmaiņām. Var arī būt, ka daudzas ikdnienišķas nāves, kuras senāk tika formulētas "no vecuma". Nu jau pierādīts, ka bieži par "kovidnāvi" tiek oficiāli atzīta nāve no vakcīnas efektiem, jo daudzi pēc vakcinēšanās saslimst ar kovidu ļoti smagā formā divu nedēļu laikā, kurā viņi skaitās "nevakcinēti" lmao. Prc tests ir pilnīgs smiekls un WEF līderi ir atklāti atzinuši, ka viņiem PATĪK pandēmija un iespējas, kuras tās viņiem dod, unilaterāli piespiežot nācijas darīt to, ko viņi iecerējuši.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?