extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2022-03-16 10:41:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Kad Zelenskis saka, ka mēs nekad NATO neiestāsimies, viņš ar to saka, ka šeit labi parādās, kas ir Ukrainas draugi. Pie viņa aizbrauca trīs valstu pārstāvji – Polijas, Slovēnijas un Čehijas. Šīs valstis ir draugi, pārējās, acīmredzot, ir mīzēji. Jautājums, vai Latvija ir Ukrainas draugs vai tikai izliekas?

Ja ukraiņiem kaut ar milzīgiem zaudējumiem tomēr izdosies izturēt Krievijas uzbrukumu, tad viņiem būs tāds spēks, ka vairs nekādu NATO nevajadzēs. Šī alianse būs sevi parādījusi kā bezjēdzīgu. Es domāju, ka Latvijas premjeram arī būtu jāaizbrauc uz Kijevu, lai apstiprinātu draudzību, un lai pēc tam apvienotos kopējā blokā, kas būs pierādījis, ka varam kopā nostāties pret Krieviju. Tad vairs nebūs jāmokās ar mūžīgo jautājumu, vai grūtā brīdī NATO nāks palīgā vai arī pametīs Latviju haivizīm, lai neizceltos kodolkarš.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]extranjero
2022-03-16 17:31 (saite)
Nekas no šī nemaina, ko es esmu teicis. Šobrīd krievu armija vienkārši nošauj rindu civiliedzīvotāju, kas stāv pēc maizes, citos kadros nošauj civilo, kurš padodas ar paceltām rokām. Tas, kas ir notiek, ir kaut kas tāds, uz ko nevar nereaģēt. Un galu galā, ja Krievija uzvarēs, tad neapstāsies ar Ukrainu vien.

Vēl pirms mēneša Vācija vispār neļāva Igaunijai nosūtīt ieročus uz Ukrainu. Ir skaidrs, ka rietumvalstu reakcija ir pilnīgi nepietiekama, un tās dēļ mirs tūkstošiem civilo.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]begemots
2022-03-16 17:49 (saite)
Tas nemaina to, ko tu saki citur, jo šeit tu runā par ko citu.

Šajā ierakstā tu saki, ka NATO nevajag arī tiem, kas viņā jau ir. Tās ir muļķības.

Kas attiecas uz NATO piedalīšanos Ukrainā, tad varu saderēt, ka fonā notiek kustības, lai Ukrainai iedotu to pašu aviāciju un pretgaisa aizsardzību tā, lai to nevarētu piešūt tam pašam NATO. Tas nozīmē, ka NATO lamā un lamās, bet tas netraucē un netraucēs NATO kaut ko darīt. Domāju, cik daudz NATO dara, to mēs uzzināsim tikai pēc kara beigām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2022-03-16 17:52 (saite)
Jā, es domāju, ka ASV neriskētu ar kodolkaru, lai glābtu Latviju. Tas nav tas, ko saku tikai es, bet reālas bažas, ko izsaka ļoti daudzi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]begemots
2022-03-17 00:39 (saite)
Šādas bažas ir saprotamas, un, protams, arī man tādas nedaudz ir.

Bet no tām labāk nepaliek, jo mazās alianses par kurām tu runā (Krievijas kaimiņvalstis) pat nevarētu piedraudēt ar prettriecienu Krievijai tieši šo pašu kodolieroču neesamības dēļ.

Grozies kā gribi, mutually assured destruction ir kaut kas tāds, kas var nostrādāt kā atturēšana no pogu spaidīšana -- nekāda īsti analoga tam pasaulē nav.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?