extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2021-12-29 13:46:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Šis bija aicinājums, ka Dr. Aizsilniecei ir jāatkāpjas no LAB prezidentes amata.

Es varu saprast, ka homeopātijas atbalstīšana nedara godu ārstu profesijai. No vienas puses, ir labāk, ja homeopātiju ietver medicīnas sistēmā, lai cilvēki, kam par to ir interese, varētu saņemt reālu terapiju, kad tā ir vajadzīga, nekā tad, ja viņi iet pie pūšļotājiem, pat tad ja tā ir nopietna slimība. Un tomēr piedāvāt homeopātiju ir ētiski apšaubāmi.

Taču šajā gadījumā, ja pavēro Dr. Aizsilnieces publiski teikto (facebook un citur), tad viņa sniedz normālus ieteikumus, kuros nav nekā kontroversiāla. Piemēram, ka nevajag kovida gadījumā uzreiz parakstīt antibiotikas, piemēram, azitromicīnu, ja nav bakteriālas infekcijas pazīmes.

Tāpat viņa šķiet ir iepazinusies ar citiem zinātnieku atzinumiem, arī to, ka kovids kļūs par endēmisku slimību. Tāpēc vacinācija ir svarīga, bet pārējie ierobežojumi, kā maskas, visdrīzāk ir nevajadzīgi, jo galu galā kovidu nevar ierobežot. Tāpat pierādījumi par masku efektivitāti sabiedrības līmenī ir ļoti vāji vai neesoši.

Taču kā redzams, tieši tas visvairāk bija nokaitinājis viņas kritiķus. Ironiski, ka šis kritiķis pats nelietoja masku pareizi (valkāja to virs bārdas, kas padarīja to pilnībā neefektīvu). Tāpēc nebija liels pārsteigums, ka viņam neizdevās panākt Aizsilnieces atkāpšanos, un tā vietā viņam pašam bija jāatkāpjas no viceprezidenta amata.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]dzeltens
2021-12-29 17:16 (saite)
Aizlisnieci neviens nesauc par antivakseri, ja kas. Bet viņa TV stāstīja, ka esot tādas analīzes, ko veic, lai noteiktu, vai pacients būs vai nebūs jāhospitalizē, par kurām visi pārējie ārsti, gan rakstā minētie, gan man pazīstamie bija diezgam uz pakaļas, jo, cik zināms, šādas analīzes īsti neeksistē. Vai ir ok, ka ārstu biedrības vadītāja sabiedriskajā TV stāstā muļķības? Un vai tas gadījumā nav lielāks feils kā tas, ka Fūrmanis, ak šausmas, nemāk vilkt masku.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-12-29 17:23 (saite)
>> Aizlisnieci neviens nesauc par antivakseri, ja kas.

Nosauca gan. Es lasījumu komentārus, kuros tas ir minēts.

Tāpat facebookā redzēju Aizsilnieces ierakstu, kur viņa izskaidro, kas bija domāts ar pacienta analīzēm – tās ir pilnīgi normālas asins analīzes, pēc kurām vērtē pacienta stāvokli (bioķīmija, iekaisuma marķieri, aknu un nieru rādītāji). Asins paraugus var paņemt arī no pacientiem mājās, lai gan pašas analīzes, protams, veic laboratorijās.

Fūrmaņa problēma ir nevis nepareiza maskas nēsāšana, bet nespēja iepazīties ar to efektivitātes pierādījumiem, tas ir, ka šādu pierādījumu īsti nav, tāpēc viņa uzstāšana uz obligātu masku nēsāšanu bērniem ir nezinātniska un ārstu reputācijas graušana.

Bet pūlim jau tikai, ka paņirgt par kāda nebūtisku pārteikšanos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gnidrologs
2021-12-29 17:35 (saite)
"esot tādas analīzes, ko veic, lai noteiktu, vai pacients būs vai nebūs jāhospitalizē"

Jā, pirmo reizi dzirdu, ka ārsti pēc analīžu izvērtēšanas varētu izlemt vajag cilvēkam palikt slimnīcā vai nē.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dzeltens
2021-12-29 17:43 (saite)
Tev nepatiks avots, bet https://rebaltica.lv/2021/11/analizes-covid-19-gaitas-prognozesanai-vai-aizsilniecei-taisniba/

Man pazīstamas meitenes, "jaunās ārstes", par šo diezgan iesmēja, jo, nu, nav īsti tādu analīžu, pēc kurām 5 slimības dienā varētu kaut ko prognozēt. Jā, teorētiski var ņemt asins ainu, bet pēc tās nekādus secinājumus īsti izdarīt nevarot.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-12-29 18:00 (saite)
Un mindbound pakonsultējās ar speciālistiem, kuri ieņirdza par ideju, ka kovids varētu kļūt par endēmisku slimību.

Es negribu kritizēt jaunos speciālistus, jo visdrīzāk viņi ieņirdza tāpat vien, kompānijas pēc.

Analīzes jau tiek veiktas tieši tāpēc, ka tās parāda to, ko ar aci nevar redzēt. Cilvēks varbūt izskatās vesels, bet patiesībā ir smagas problēmas ar nierēm, aknām vai sirdi utt. Skaidrs, ka tas nav 100%, tāpēc re-re minētais teikums “bet neviens no šiem tiem nav simtprocentīgi pierādīts kā sliktas prognozes marķieris” ir galīgi garām. Medicīnā vispār nekas nav simtprocentīgi.

Re-re jau būtībā netieši apstiprina, ka krīzes medicīnas sistēmā nebija. Jo citādi jau sāktu apspriest variantus, kā nodrošināt skābekļa padevi pacientiem mājās. Uz slimnīcu tika vesti pat pacienti, kam nebija vajadzīgs skābeklis.

Tāpat tev droši vien nepatiks tas, ko BMJ konkrēti saka par šādiem faktčekeriem: https://www.bmj.com/content/375/bmj.n2635/rr-80

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dzeltens
2021-12-29 19:52 (saite)
Es nefanoju par faktčekeriem, man viņi liekas tādi paši uz pandēmijas haipa parazitējoši liekēži kā dezinformatori, kurus viņi it kā apkaro. Rebaltica gan ir sakarīgs žurnālistu kantoris, raksts, manuprāt, ir korekts, jo viņi no sākuma pajautāja pašai Aizsilniecei, kas tās par analīzēm un, nesagaidījuši sakarīgu atbildi, arī citiem jomas speciālistiem. Acīmredzot, tā ir kaut kāda homeopātiskā analīze, ko veic pacientiem, kuri tāpat nenokļūtu slimnīcā, nervu nomierināšanai, sava veida placebo. Tā ka viņas praksē vairums pacientu ir vakcinēti, pat diezgan ticama versija.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-12-29 19:56 (saite)
Nedomāju gan. Vairāk izklausījās, ka viņa runāja par potenciālo variantu, ko darīt, ja slimnīcas būtu pārpildītas, tad varētu ārstēt mājās.

Par Rebaltica, ir lietas, kuras vienkārši ir jāzina, un nespeciālistiem būs apjukums, neatkarīgi no tā, kas ir teikts.

Tev noteikti patiks šis raksts par to, ka reizēm rūpīga aprūpe mājās var izglābt to, kurus pat slimnīcas jau ir norakstījušas: https://www.apollo.lv/6966263/aizveda-no-slimnicas-nomirt-majas-dels-izglabj-ar-covid-19-inficeta-teva-dzivibu

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]formica
2021-12-30 08:32 (saite)
Paaris gadi pagaajushi, bet 'mass formation' veel turas uz propagandas plaaksteriem

https://covid19.onedaymd.com/2021/11/dr-peter-mccullough-early-treatment.html

https://youtu.be/RNjr4WEY1ao



(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?