extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2021-04-15 20:43:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
No cilvēka brīvību viedokļa tiesības riskēt ar narkotikām ir tieši tādas pašas kā ar kovidu. Nevar būt konsekvences, ja vienā gadījumā mēs noraidām ekspertu viedokli, bet otrā pieņemam. Redzot to, kā cilvēki ir tik pretrunīgi, vēlreiz atgādina, ka viņiem nevar uzticēties. Viņi jebkurā brīdī metīs kažoku uz otru pusi, lai neviens nedomātu, ka viņi neseko baram. Viss ir atkarīgs tikai no tā, kādas idejas ir populāras konkrētajā brīdī.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]extranjero
2021-04-16 11:28 (saite)
Man ir žēl viņa bērnu.

Protams, kontrolēti to dara arī ļoti daudzi metadona pacienti. Ja par kontrolēti uzskata regulāras drāmas, nonākšanu cietumā par zādzībām, vardarbīgiem uzbrukumiem, pašnāvībām utml.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mranarhs
2021-04-16 11:34 (saite)
Nope, nekas tāds. Viņš reāli tāpat kā citi reizēm iedzer aliņu, drusku ieņem heroīnu. Un nē, viņš nešpricējas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-04-16 11:39 (saite)
Ko nozīmē drusku?

Un cik daudz tu tici viņam vārdiem? Metadona saņēmēji arī nešpricējas, bet viņiem veic asins analīzes, lai redzētu, vai viņi nelieto vēl kaut ko. Kā likums, viņu vārdiem ticēt nevar, lai gan protams, individuāli jau kāds var būt godīgs un atklāts.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mranarhs
2021-04-16 12:00 (saite)
Es ne ticu, ne neticu, es atstāstu žurnālā lasīto. Tas džeks ir arī kaut kādu grāmatu sarakstījis un tā. Nav kaut kāds anonīmais burlaks. Tā intervija vispār bija tieši tāda saruna par to, vai un cik lielā mērā vajag vai nevajag ierobežot narkotikas.

Dozas viņš, šķiet, neminēja.

Mēģināšu atrast to žurnālu...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-04-16 12:20 (saite)
Varbūt viņš spēj kontrolēt situāciju un palikt pie zemām devām. Tas tā nenotiek lielākajā daļā gadījumu.

Šāds raksts visdrīzāk ir ļoti bezatbildīgs, ja netiek parādīta kopējā aina. Tie, kas ir saņēmuši opioīdus medicīnisku iemeslu dēļ, bieži stāsta, ka tas ir labākais, ko viņi ir dzīvē pieredzējuši. Ja cilvēks ir atbildīgs, tad viņš spēs saglabāt apņēmību nemeklēt tos pēc atveseļošanās. Bet dati ir tādi, ka ASV lielākā daļa opioīdu narkomānu ir par tādiem kļuvuši tieši pēc medicīniskas lietošanas, un tas ir ļoti satraucošs fakts.

Parastais stāsts ir – cilvēks nokļūst avārijā, cieš lielas sāpes, ārsti izraksta opioīdus, sāpes ir noņemtas, viss ir it kā labi. Bet tai pašā laikā cilvēks ir arī zaudējis darbu, iespējas darīt to, kas patīk (sports utt.), iekrīt depresijā (kas ir pilnīgi saprotami šādos apstākļos), un opioīdi jau kļūst par vienīgo prieku. Ārsti pamana, ka nu jau cilvēkam rodas atkarība, pārtrauc tos izrakstīt, tāpēc cilvēks iet tos iegādāties no ielas tirgoņiem un aizvien dziļāk iekrīt spirālē. ASV no opioīdu pārdozēšanas šobrīd mirst vairāk nekā satiksmes negadījumos. Tur ir nopietna opioīdu krīze, kas pamazām virzās arī uz Eiropu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mranarhs
2021-04-16 16:20 (saite)
Tur jau tā lieta, ka konkrētais personāžs nebija ar lauztu kāju un depresijā, bet pilnīgi vesels, kad izvēlējās pagaršot heroīnu.

Es nesaku, ka visiem to vajag darīt, vai ka vajag legalizēt vai vēl ko - es saku, ir cilvēki, kuriem tas izdodas. Viņš intervijā uzsver atbildības izjūtu - ja cilvēks jau tā dzīvē ir bezatbildīgs un nevēlas neko kontrolēt, tad ar narkotikas viņš nespēs nokontrolēt un aizies neceļos, attiecīgi viņaprāt vaina nav narkotikās, bet konkrētos cilvēkos. Tāda ir viņa versija.

Starp citu, man pēc krusteniskās saites arī bija kaut kādas opioīdu tabletes, neatceros vairs nosaukumu. Lietoju apmēram mēnesi. Absolūti neizjūtu vēlmi to darīt atkal - galva iegrimst kā vatē, viss vienalga, pat grāmatu nevar normāli palasīt. Kam man tas vajadzīgs? Kamēr kāja pēc operācījas īdēja, tas palīdzēja noņemt sāpes, kā arī naktī normāli gulēt. Bet nekādu kaifu es točna nenoķēru.

Marihuāna - tas jau ir pavisam cits stāsts!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-04-16 16:28 (saite)
Zāļu nosaukums ir svarīgs. Kodeīns arī ir viegls opioīds.

Es īsti nepiekrītu versijai par to, ka viss ir atkarīgs no cilvēka. Varbūt 10% ir tādi atbildīgi, bet ja tu piedāvāsi brīvi pieejamus opioīdus, tad 90% teiks, ka tādi ir. Nedomāju, ka ir tik viegli izsijāt.

Un šeit ir otra lieta, ka cilvēku izpratnē ir tikai narkotikas tās nešķirojot. Visa problēma ir tajā, ka ir kaitīguma skala, ir atkarību veicinošā skala utt. Un arī valdības noteiktās kategorijas bieži tām neatbilst. Tāpēc ir milzīgs apjukums un ļoti daudzi domā, ka marihuāna ir vienādā līmenī ar heroīnu utml.

Pat tu nezini, kādas zāles tu īsti lietoji, un tagad iespējams domā, ka opioīdi jau varbūt patiesībā nav nekas traks.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mranarhs
2021-04-16 12:14 (saite)
Žurnāls saucas "Reason"

DRUG LEGALIZATION

Coming Out of the Chemical Closet
Neuropsychopharmacologist Carl Hart says most of what the public knows about drugs is both scary and wrong.

Vairāk nevaru nošērot, jo pats žurnāls pieejams tikai abonentiem - es to lasu caur vienu maksas aplikāciju aipedā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?