jā un nē ([info]dzeltens) rakstīja,
@ 2021-07-06 21:21:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Sīkam pirms pāris nedēļām pakausī piesūcās ērce. Tētis ātri noņēma un gandrīz jau bijām šo nenozīmīgo gadījumu aizmirsuši, bet tad pēkšņi sestdienas vakarā viņam sacēlās temperatūra. Naktī pamodies, viņš arī vēma, visu nākamo dienu tā arī vāļājās tāds šlaugans ar 38C bez nekādiem citiem saaukstēšanās vai vēdervīrusa simptomiem. Piektdien ģimenes ārste iedeva norīkojumu uz asinsanalīzēm un drošības pēc arī Covid testu, un, lai pavisam droši, arī norīkojumu uz slimnīcas uzņemšanu, "ja nu kļūst sliktāk", šorīt ar jau pavisam beztemperatūras bet aktīvi protestējošu bērnu visu iepriekšminēto, izņemot slimnīcu, arī izveicām. Fun fact - mans bērns ir gatavs iet uz Covid analīzēm, jo "tās nav tik trakas", bet uz asinsanalīzēm neparko, jo negrib, ka viņa asinis nokļūst kaut kur citur, izņemot zem viņa ādas. Tāds mazliet jehovietis man aug.

Tad nu tikko sāka ienākties analīžu rezultāti un es piedzīvoju diezgan pamācošu mirkli. Atveru atsūtīto pdf, skatos, nu jā, leikocīti lejā, loģiski, pārējais viss negatīvs, atskaitot encefalīta IgG, kas virs robežvērtības. Un es uzreiz savā prātā saprotu, ka tā ērce tomēr bija slima, jo IgG ir slimības sākumā, IgM pēc pārslimošanas (pat nezinu, kāpēc tā izdomāju) un panikā aizsūtu vīram, sēžu darbā un raudu. Labi, ka vīrs pārsūtīja pazīstamai dakterei, kas nomierināja, ka viss ir ļoti labi, IgG parāda imunitāti pēc vakcīnas, nevis slimību.

Tā nu tagad sēžu un esmu priecīga, ka savakcinēju pirms tiem pāris gadiem bērnu pret ērcēm. Un cik labi, ka mums ir tāda pazīstama dakterīte, kam aizsūtīt analīzes un uzreiz dabūt fīdbeku, negaidot rītdienu un konsultāciju ar ģimenes ārstu.

Un vēl es domāju, cik viegli ir noticēt kaut kādai pašizdomātai medicīniskas informācijas interpretācijai pat tik vienkāršā medijā kā analīzes, tikai tāpēc, ka spriestspēju aizēno uztraukums, mammītes mīlestība utt.

Droši vien tas ir kaut kādā mērā tas, kas notiek lielākā mērā ar t.s. "dezinformācijas kampaņām". Es reizēm prokrastinējot ieeju palasīt kaut kādus antivakserus, un diezgan bieži redzu, ka viņi, lietojot profesionālu un populārzinātnisku valodu, stāsta par lietām, no kurām, visticamāk, neko daudz nesaprot, piemēram, atsaucas uz pētījumiem, kuros ir pierādīts pilnīgi kaut kas cits nekā apgalvo kaut kāds mainampasauli vai tml. saiti, uz kaut kādām Izraēlas un UK statistikām, kur it kā mirs vakcinētie, tikai aizmirstot piebilst, ka ļoti mazā kopskaitā, salīdzinot ar laiku pirms vakcinācijas. Un cilvēki notic, jo saprot no tiem pētījumiem un statistikām vēl mazāk. Pat ja nenotic pilnībā, kaut kāda šaubu ēna rodas. Un nav jau arī laika lasīt tos pētījumus, no kuriem neko nevar saprast. Un nav nevienas "labās dakterītes", kam piezvanīt un paprasīt padomu, jo "eksperti melo", viņiem nevar klausīt, Lielā Pharma visus ir nopirkusi utt., atliek ticēt kaut kādiem opozicionāriem internetā.

Lai vai kā man neriebtos visādas totalitārās LV valdības idejas par iespēju atlaist no darba nevakcinētos utml., es laikam kādā brīdī izvēlējos ticēt pazīstamajiem ārstiem. Pat ja viņi nav lasījuši miljons pētījumus, ir cerība, ka viņi vismaz no tiem kaut ko arī saprot. Apmēram kā es kaut ko tomēr saprotu no sava darba vienkārši tāpēc, ka daru to katru dienu.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]dzeltens
2021-07-06 21:39 (saite)
Nu re, tu saki, ka eksperimental drug, man pazīstamie dakteri vakcinējas paši un vakcinē savus pusaudžus. Uzmini, kuru viedoklim es uzticos vairāk?

Laikam jau nav tik ļoti eksperimental un tik ļoti drugs, lai būtu vērts par to uztraukties.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mapats
2021-07-07 08:33 (saite)
Ja uzticies vakcīnu ražotāju teiktajam, tad viņi saka, ka ilgtermiņa sekas vēl nav zināmas, jo šī ir eksperimentāla gēnu terapija kuras testi šobrīd vēl turpinās ar cilvēkiem, ēē vakcinētajiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gnidrologs
2021-07-07 21:51 (saite)
Tātad tu neuzticies to mediķu viedokļiem, kuri nevēlas vakcinēties un izskaa skeptiskus viedokļus par pandēmiju utt.? Ar ko tu labāka par mani?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dzeltens
2021-07-08 08:54 (saite)
Ar ko es labāka par tevi? Ar to, ka vakcinēta un pēc 2 nedēļām varēšu sākt tevi legāli diskriminēt? Ā, nu, un vēl ar to, ka sieviete, protams.
Bet ja nopietni, es personīgi nepazīstu nevienu dakteri, kas ieteiktu nevakcinēties. Tie, ko pazīstu personīgi, ir par vakcināciju.
No tādiem publiski komentējošajiem dakteriem man laikam vissimpātiskākais šķiet Pētera Apiņa viedoklis. Viņš kā vecs orientierists arī zina, ko runā, kad piemin "aktīvu dzīvesveidu" un ""imunitātes stiprināšanu", tā teikt pats ievēro to, ko sludina. Viņš ir pret maskām un ierobežojumiem, bet par vakcināciju. Populācijai, kur 60% ir liekais svars, diez vai ir cerības iziet no pandēmijas, "mainot dzīvesveidu". Vakcinācija nav ideāls risinājums, bet vismaz ir risinājums. Kāds būtu tavējais?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2021-07-08 19:46 (saite)
Es te vairāk pa tiem, kas ir aizdomīgi pret pašu vakcīnu un odiozām lietā, kas vispār notiek skarā ar pandēmijas publisko apspriešanu, respektīvi, agresīvu cenzūru. Līdz pat līmenim, kur sociālajos medijos tiek dzēsti un banoti mediķi, kas dod linku uz oficiālā žurnālā redzamu pētījumu, kas nesaskan ar Agenda. nesen formica ielika interesantu podkāstu par šo tēmu ar diviem mediķiem un bijušo fox reportieri, kas tika izgriezta no darba, jo atļāvās uzdot nepareizos jautājumus. Galīgi neizklausījās pēc centieniem bīdīt fanātiskas woo teorijas, bet mēģinājums saprast kas un kāpēc notiek. Protams, tas ir no sērijas "ko jums nestāsta Panorāmā", bet tas nav nekas ekstravagants un ekscentrisks. Man šie totalitārie mēri un propaganda visos līmeņos pati par sevi liek atteikties no šī eksperimenta, lai gan es pilnīgi pieļauju, ka vakcīna varētu būt ok.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dzeltens
2021-07-08 20:20 (saite)
Jā, man arī daudz kas attiecībā uz šo pandēmiju nešķiet tīrs. Atceros, ka jau pašā tās sākumā gulēju naktī un domāju, ka, ja tas nav sociāls eksperiments, tad tieši šādi būtu jāizskatās kaut kam, kas ir. Es vispār kaut ko te sāku rakstīt tikai tāpēc, lai tiktu galā ar trauksmi, ko manī izraisa visa tā pretrunīgās informācijas lavīna attiecībā uz pandēmiju, ko patērēju.

Man vienīgi kādā brīdī apnika. Novakcinējos un vairs negruzos par šo visu, tāpēc vien bija vērts. Laikam čips iedarbojās ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?