jā un nē ([info]dzeltens) rakstīja,
@ 2022-12-08 23:28:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Kamēr tas Langas un CO viedoklis ir kaut kur uzrakstīts, es lasu un pat tā kā piekrītu.
Bet izdzirdot, kā viņa skaidrā latviešu valodā iesaka Krievijas kanālam vākt naudu Ukrainas armijai, lai pierādītu savu antiimpērisko nostāju, man vienkārši gribas sist galvu pret sienu.
#noskatospēdējais #domburšovs


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]extranjero
2022-12-09 06:11 (saite)
Krievijas kanālam? TV rain bija Latvijas kanāls.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]dzeltens
2022-12-09 06:38 (saite)
Nu, labi, man nešķiet smieklīga NPLP nostāja - līgumā ierakstīts, līgums jāpilda, neviens nespieda slēgt, kaut gan vispār jau, loģiski domājot, nu, kuram, izņemot Nacionālās Apvienības troļļus, ir vajadzīgs kaut kāds latviešu skaņu celiņš? Nēnu, tipa būtu jauki, ja visādi pēc 2000.gada dzimušie jaunieši arī saprastu, bet es arī saprotu, ka tās pret aizsniegto auditoriju ir nesamērīgi augstas izmaksas. Viņu Latvijas auditorija tomēr pamatā ir krieviski runājoša vai saprotoša.

Bet lai saprastu tik melnbaltu pasaules uzskatu kā Langai, ir mazliet jāpasit galva pret sienu. Skaidrs taču, ka "Latvijas kanāla"auditorija kaut vai skaitliski nav pamatā latvieši, bet Krievijas krievi (pat ja viņi tur raida tikai internetā).Kurš no viņiem, pat vispacifistiskākais, ziedotu naudu Ukrainas armijai? Es, protams, saprotu un pat piekrītu, ka "Ukrainas armija=labie, Krievijas armija=sliktie", bet tā nav gluži ziņa, kuru ir iespējams nodot Krievijas skatītājiem, neriskējot, ka tevi pārslēgs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2022-12-09 06:47 (saite)
Visiem Latvijas kanāliem ir jābūt ar šādu latviešu skaņu celiņu. Šis noteikts ir tapis nevis kā kāda kaprīze, bet noteiktu nacionālo apstākļu dēļ un ir būtisks.

Es domāju, ka ja tas būtu interesants kanāls, tad ļoti daudziem tas būtu vajadzīgs. Man pat cibā ieteica to paskatīties – kā tad es to būtu varējis darīt, ja nebūtu latviešu valodas celiņa?

Kāpēc vispār ir jādala, ka kāds kanāls ir paredzēts tikai krieviem, bet latviešiem nav paredzēts? Citās valstīs tas varbūt būtu ok (a la minoritātes), bet Latvijā šis nacionālais jautājums ir valstiski būtisks, tāpēc tas tā nevar būt.

Ja neskaita youtube, TV rain vispār neraidīja Krievijā, viņi raidīja kanālā Latvijā. Ja tie pamatā bija Latvijas krievi, tātad lielākā daļa Latvijas pilsoņu. Attiecīgi vākt līdzekļus Ukrainas armijai ir pilnīgi normāli. Kāda armija pēc tavām domām būtu jāatbalsta Latvijas pilsoņiem?

Un vispār ja uz šo paskatās, tad arī Krievijas pilsoņiem ir jāatbalsta Ukrainas armija. Ja viņi tik ļoti uzstāj, ka krievi un ukraiņi ir viena tauta, tad notiekošais ir kā pilsoņu karš, un opozīcijai loģiski būtu nostāties pret Putinu un viņa armiju.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dzeltens
2022-12-09 07:05 (saite)
Tās ir muļķības, ka viņu pamatauditorija ir Latvijas krievi. Man nav datu, lai to apgalvotu, bet domāju, ka viņu auditorija tomēr pamatā ir internetā, kaut vai skaitliski, jo cik tad globālos mērogos mums to krievu te ir. Nekāda auditorija tur nesanāk. Tas vispār būtu lieliski, ja Latvijas krievi pamatā skatītos Doždj, nevis caur šķīvjiem joprojām Putina TV. Djadko vispār, manuprāt, pie Dombura ļoti labi paskaidroja, ka par "mūsu armiju" viņi to sauc, lai mudinātu tautu pretoties mobilizācijai.
Bet es jau teicu, ka līgums ir, līgums jāpilda. Cik saprotu, uz pārējiem kanāliem gan par šo skatās caur pirkstiem?
Doždj nekur nav apgalvojis, ka ukraiņi un krievi būtu viena tauta, tā ir viņiem langveidīgo latviešu pierakstīta interpretācija (tas imperiālisms). Līdz ar to nesaprotu tavu argumentāciju.
Jā, Koresteļovs, debīli izrunājās. Bet viņš ir atlaists, normāli ar to būtu jāpietiek. Bet Langai, redz, vēl vajag, lai viņi sāk vākt ziedojumus armijai, pret kuru viņu auditorijai spiestā kārtā jāiet karot (jo Krievijā ir izsludināta mobilizācija).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2022-12-09 07:13 (saite)
Ja viņus neviens Latvijā neskatījās, tad kāpēc vispār viņiem vajadzīga kanāla licence Latvijā? Lai te dabūtu vīzas un ar ģimenēm ērti dzīvotu, kamēr viņi aicina Krievijā palikušos tautiešus pievienot Latviju, piedodiet, Ukrainu Krievijas impērijai?

Es domāju, ka uz pārējiem kanāliem šobrīd neviens caur pirkstiem neskatās. Mēs jau esam valsts, kur likumus izpilda nopietni.

Piedod, bet šobrīd neviens neiet spiestā kārtā karot. Es esmu pārliecināts, ka tie mobilizētie, kas šobrīd ir Ukrainā, grib karot. Varbūt ne ar pārāk lielu dedzību, bet tomēr grib, jo nav izmantojuši nevienu citu iespēju atteikties no šīs karošanas – ieskaitot pašu pēdējo iespēju vienkārši pasēdēt cietumā līdz kara beigām. Lai kāda Krievija nebūtu, šobrīd viņi cilvēkus, kas atsakās doties uz fronti, vēl nenošauj, vienkārši tiesā un ieliek cietumā, kas ir daudz drošāk, jo mirstība frontē ir milzīga augsta.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2022-12-09 07:23 (saite)
Attiecīgi es pat ieteiktu vākt ziedojumus advokātiem, kas tiesā aizstāvētu šos mobilizētos, kas atsakās iet karot Ukrainā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]katzenjammer
2022-12-09 09:24 (saite)
Es vispār nezinu nevienu, kurš viņus skatītos, ne latvieti, ne krievu, izņemot kaut kādus tvitera aktīvistus. Visi skatās Feiginu, Arestoviču, Soloveju un Švecu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2022-12-09 12:27 (saite)
Tieši tāpēc viņi nav vajadzīgi. Pati ideja par auditorijas segregāciju Latvijā ir nepieņemama. Mēs ieguldām lielas pūles, lai izbeigtu šo divkopienu sabiedrību, tāpēc tas būtu tikai solis atpakaļ.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]hessin
2022-12-09 09:50 (saite)
es esmu pirms 2000. gada dzimis jaunietis un tulkojums man noderētu. Tagad varu tikai balstīt savu viedokli par viņiem caur patapinātu info, un atbalstu aizvēršanu. Ja saprastu, ko viņi stāsta, tad varbūt domātu citādāk 🤷‍♂️.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]slikts
2022-12-09 11:03 (saite)
Subtitri panāktu to pašu

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hessin
2022-12-09 11:33 (saite)
Tie arī nav?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]slikts
2022-12-11 10:46 (saite)
Likums prasa skaņu celiņu nevis subtitrus

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hessin
2022-12-14 11:19 (saite)
ah, tas vecais, labais likums, ko sen gribēja mainīt, bet nevarēja, jo it kā seniori subtitrus nevar izlasīt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]slikts
2022-12-09 11:04 (saite)
+1

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?