Dunduks ([info]dunduks) rakstīja,
@ 2018-12-05 09:13:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Idioti un krāpnieki turpina maršēt
Daži priecājas, ka drīkst būt arī tā: ārste un homeopāte, bet es uzskatu, ka cilvēki ar šādiem prieciņiem nedrīkst atzīt par sliktiem esam policistus-reketierus, ierēdņus-kukuļņēmējus un vienkārši krāpniekus. Es saprotu, ka pirms pārsimts gadiem varēja rasties visādas dīvainas teorijas, bet mūsdienas, kad ir zināms par aktīvo vielu, receptoriem utt. utml., uzskatīt, ka kaut ko ļoti atšķaidot tiek panākta stiprāka iedarbība ir nedaudz dīvaini. Interesanti, cik no šiem homeopātijas faniem lieto homeopātisko alkoholu, lai apreibinātos un, protams, vēl interesantāk, cik no viņiem izdodas šādā veidā apreibināties? Tur visam mūžiem un bērnu bērniem pietiktu, ja nopirktu vienu puslitru un tad to atšķaidītu līdz 30C, kas pēc homeopātijas tēva domām ir īstā šķaidīšanas pakāpe. 30C gan ir fakin daudz, jo 30C nozīmē atšķaidīt 1060 reizes, kas cilvēkiem, kuri ir informēti par Avogadro skaitli (~6 * 1023) rada nelielu neizpratni, jo tas nozīmē, ka varbūtība vienai aktīvās vielas molekulai atrasties konkrētajā iesaiņojumā ir apmēram 1:1,6*1000000000000000000000000000000000000. Salīdzinājumam laimēt loterijā 5 no 36 varbūtība ir 1:324632, tikai nezin kāpēc homeopātijas cienītāji nepārtraukti neizceļ lielos laimestus loterijā, bet "zāļu" gadījumā ir pārliecināti, ka tur gan kaut kas iedarbosies.

Es saprotu, ka ir hipohondriķi un ir "Nekaitē!", kad cukurūdens vai viegla alkohola šķīduma pāris pilieni kopā ar placebo ir labākā pieeja konkrētajam pacientam, tomēr mūsdienās ir tā problēma, ka tas pacients pēc tam sociālos tīkos izvēršas un šī krāpniecība tiek normalizēta. Nu un to, cik grūti ir cīnīties ar normalizētu krāpniecību un tās sekām plašā nozīmē, mēs redzam visapkārt. Tas gan idiotiem un krāpniekiem netraucē turpināt maršēt, jo vieni ir idioti, bet otriem ir peļņa.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]gnidrologs
2018-12-05 15:21 (saite)
"normalizē un smukos glancētos žurnālos raksta, ka homeopātija ir štelle"

Tur tieši tāpat raksta, ka špricēt mazajam dēliņam estrogēna potes ir okej, jo tas abrīvos viņa iekšējo femmi no maskulinitātes žņaugiem. Daudz, ko raksta glancētos žurnāliņos. Oficiāla akadēmiskā nostāja, kas tiek tiražēta panorāmās etc., ir tieši tāda, ka homeopātija ir fufelis. tas nav pietiekami? Varbūt, ka nav, bet vai tu tik pat ļoti sašūti par vagonu un piekabīti citu fufeļu, ar ko pilns bizness un mediji?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2018-12-05 16:05 (saite)
+

Par agrīnu hormonu lietošanu dzimummaiņai UK ir satraukti daudzi ārsti. Izrādās, ka pat ja ārsts neiesaka un neparaksta, ir kas pārdod tos melnajā tirgū.

Kad satiku farmaceitu konferencē Latvijas pārstāvjus, viņi man uzreiz jautāja, kā UK cīnās ar homeopātiju. Es teicu, ka nekā. Kādreiz NHS pat finansēja (bet tas bija tikai ap 1 milj. £ gadā, kas uz kopējo NHS budžetu ap 50 vai 60 miljr. sanāk mazāk par 0,002%), bet ir tik nenozīmīgi, ka nevienam pat nav intereses muti dzesēt par tik nebūtiskām lietām. Tad man pastāstīja, ka Latvijā par to ir milzīgs cepiens, kas farmaceitiem ir ļoti noriebies. Šis ir tiešām gadījums, kad varētu nevis cepties par homeopātiju, bet patērēt laiku, lai palasītu kaut ko interesantāku.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mansgan
2018-12-06 00:44 (saite)
jā, tādiem kā Tev vajadzētu gan palasīt.

man patīk, kā Tu jebkuru tēmu vari aizvicināt (wave away) līdz absurdam. nhs izmeta tos mēslus ārā no apmaksātajiem (jā, piedod, nezinu, vai jau pilnībā). bet Tava stulbā sarūkošā smadzenes trešdaļa apgalvo, ka AK nekādi necīnās???????

ō, Tu biji farmaceitu konferencē.... apčurājos momentā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mansgan
2018-12-06 00:48 (saite)
un nahero konferencē satika pārstāvjus un RUNĀJA ar tiem!!!!!!! oi, ko es vēl varētu izdarīt papildus tam, ka apčurājos?

un , lūdzu, durik, paliec tur savā AK ar savu the most controversial topic – natural versus synthetic

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?