Dunduks ([info]dunduks) rakstīja,
@ 2012-08-08 22:22:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry

Šodien pirmo reizi teju trīsdesmit gadu karjeras laikā spēlējot dambreti, šahu, bridžu tiku nekorekti uzvedies partijas laikā (un es esmu spēlējis ar pietiekoši daudziem nepatīkamiem tipiem). Pretī bija +/- astoņpadsmitgadīgs žīdiņš no Igaunijas (nu pat ātrumā pagūglējot vecumu neatradu, bet atradu turnīru, kur viņš tabulā ir interesantā lielmeistaru kompānija un pat ņemot vērā to, ka maz kārtu un daudz dalībnieku nozīmē, ka ar līderiem tā arī nespēlēja, tomēr man šāda rezultāta nav bijis ne tuvu. Labi, ka es izdomāju pagūglēt tikai pēc partijas :-D). Partija bija saspringta, es ar melnajiem mēģināju uzvarēt, kur man palīdzēja tas, ka viņš vienā brīdī izvēlējās pats saasināt spēli, upurēja kvalitāti par pāris bandiniekiem, bet nenospēlēja pietiekoši enerģiski un sanāca galotne, kur man kvalitāte par bandinieku, bet ne tuvu nav nekas triviāls. OK, man bija labāk, bet kā uzvarēt īsti skaidrs nebija un tad žadnostj fraijera sgubila - tā vietā, lai pasīvi stāvētu un skatītos vai man izdosies izrauties cauri, aizgāja pēc maniem bandiniekiem, ielaižot manu torni pie viņa un mans veselā saprāta sākotnējais novērtējums dabā sakrita tjuteļka v tjuteļku un kaut arī vienu brīdi viņam bija zirgs un četri bandinieki par torni, bet man bandinieks gāja dāmā un viņš dabūja atdot zirgu, kā rezultātā sanāca galotne divi torni pret torni un četriem bandiniekiem, bet viens krita noteikti un man izskatījās, ka noteikti vēl kādam būtu jākrīt. Jebkurā gadījumā pozīcija viņam bija ļoti slikta, bet tas viņam netraucēja man piedāvāt neižškirtu. Es pietiekoši skaļi iesmējos. Sekoja neliela vārdu pārmaiņa: "Smiesies pēc partijas foajē!", "Nevajag piedāvāt neižšķirtu zaudētā pozīcijā!" Ātri aplasīju bandiniekus un, kad viena torņu pāra nomaiņa palika neizbēgama, pretinieks apturēja pulksteni un pastiepa roku.

Nedaudz vainu mīkstinošs apstāklis varētu būt tas, ka viņš brīžiem nedaudz nekorekti uzvedās, piemēram, bieži kārtojot manas figūras un bandiniekus (kaut arī es jau tāpat tos lieku maksimāli lauciņa centrā), ne vienmēr arī pirms kārtošanas pasakot, ka to darīs. Tāpat bija kaut kādi neverbālie signāli, kurus es tagad nemāku noverbalizēt, bet kuri radīja nepatīkamu iespaidu par viņu, kas kopumā ar saspringumu paveica to, ko paveica. Tā gadās.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]eermaniitis
2012-08-08 22:45 (saite)
es tavā vietā tagad aizietu foajē un nozirgotos

a moš netraucēs ;)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]eermaniitis
2012-08-08 22:47 (saite)
bet vispār pārmetumi lieki - tev bija plāns un acīm redzams - tevi centās paķert uz muļķa par ko droši vien arī uzskatīja - tad nu ko?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]martcore
2012-08-08 22:51 (saite)
vajadzēja apsveikt ar to, ka viņam drīzumā izdosies atrauties no pretinieka

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]dunduks
2012-08-08 23:19 (saite)
Normāli (pieklājīgi) būtu bijis pateikt nē, vai vienkārši neko neteikt un izdarīt gājienu, bet nu kas bijis - bijis.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]eermaniitis
2012-08-08 23:55 (saite)
mierini sevi, ka to laiks ārstē - kad apradīsi ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]begemots
2012-08-09 00:06 (saite)
Pazīstams pretinieka tips no MtG turnīriem.

Rodas iespaids, ka spēli uztver pārāk tomēr nopietni.

(Atbildēt uz šo)


[info]pinjons
2012-08-09 08:08 (saite)
Gabovits nekad nav izcēlies ar sportisku uzvedību. Un no šaha ar neko daudz nesajēdz - pirms mēneša kad ar viņu spēlēju Rīgas šaha federāciajs weekenda ELO turnīrā, tad apspēlēju kā dēlu.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?