Validation

Entries · Archive · Friends · Profile

* * *
Ārprāts - pirms brīža, lejot puķes, pamatīgi aplēju kompi. Es gan strauji noreaģēju, aizrāvu prom no ūdens un izrāvu no kontakta (laptops bez baterijas, strādā tikai elektrībai pieslēgts), un uzreiz rūpīgi noslaucīju ekrānu un klaviatūru, bet nevaru saprast, ko man tagad darīt - var tāpat mēģināt atkal slēgt iekšā? Vai arī vajag izjaukt un žāvēt? Baigais pizģec, jo dators ir mans vienīgais peļņas instruments, bez tam tur iekšā ir pusdarītais milzu tulkojums, kas man jāpabeidz līdz septembrim. Lūdzu palīdziet ar padomu, kas vairāk no šīm lietām saprot.

UPD. Piezvanīju radiniekam datorspečukam, šis mani nomierināja, ka mēdz būt datori, kam klaviatūra ir uz tādas kā atsevišķas paplātītes, tiem vispār nekas traks nevar notikt. Teica, lai 24 h paturu otrādi apgāstu, tad pažāvēju ar fēnu un tad var mēģināt slēgt iekšā. Ja ies - tad ies, ja neies - tad neies.

* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry

* * *
[User Picture]
On 23. Augusts 2015, 17:37, [info]karmena commented:
Šajā konkrētajā brīdī noteikti neslēdz iekšā!! Citādi saies īsajā. Pāris dienas pažāvē un tad skaties, vai darbojas, bet pagaidām noteikti neslēdz iekšā!
[User Picture]
On 23. Augusts 2015, 17:44, [info]dominika replied:
Bet man ir jāstrādā - pāris dienas noteikti nevaru gaidīt!! Tu domā, ka tur tiešām varēja ūdens tikt iekšā, ja es kādu 20 sekunžu laikā visu norāvu nost un noslaucīju? Man it kā ir cerība, ka ekrāns un klaviatūra ir kautcik hermētiski. Nekur citur ūdens netika.
[User Picture]
On 23. Augusts 2015, 17:49, [info]karmena replied:
Es pirms pāris gadiem iznīcināju savu kompi, uzlejot viņam cukurotu kafiju. Arī ātri noslaucīju, bet drīz pēc tam slēdzu iekšā, bija tāds zibsnis, un ar to arī mātes plate bija iznīcināta. Tavā gadījumā ir cerība, ka izžūs un atkal darbosies, jo ir ielijis tīrs ūdens, bez kafijas biezumiem un cukura. Ir dzirdēts par gadījumiem, kad izžūst un darbojas tāpat kā iepriekš. Bet noteikti ir jāļauj kompim pamatīgi izžūt. Ja tad arī nedarbojas, nes uz servisu.
[User Picture]
On 23. Augusts 2015, 17:54, [info]kautskis replied:
Nav, nav hermētiski. Nekādā gadījumā nedrīkst slēgt iekšā, tieši pa klavieri viņš gana bieži satek. Var mēģināt novienot nost klavieri, ja tas ir gana viegli -- apskatīties, kas tur noticis. St c, informāciju uz cietā diska ir cerības atgūt, pat ja kompim ir beigas.
[User Picture]
On 23. Augusts 2015, 18:07, [info]dominika replied:
Mhm. Nevar īsti saprast, kā tā klaviere ir iestiprināta, man šķiet, ka var izņemt tikai, ja atskrūvē apakšu un izņem ārā visas iekšas.
* * *
[User Picture]
On 23. Augusts 2015, 18:00, [info]virginia_rabbit commented:
atkarībā, cik tu tur salēji. man ir strādājis pēc tam izpūsts, izžāvēts ar fēnu, noņemtiem taustiņiem
[User Picture]
On 23. Augusts 2015, 18:10, [info]dominika replied:
Grūti novērtēt - man apgāzās tikko saliets puķupods un viss ūdens pār plaukta malu kā ūdenskritums gāzās kompī, ko es rāvu nost un rāvu laukā no kontakta un slaucīju, vārdu sakot, ambrāža.
[User Picture]
On 23. Augusts 2015, 18:13, [info]virginia_rabbit replied:
ok, Ingm saka, lai nesledz iekšā. nekadu stāvu un nest pie labotāja.
[User Picture]
On 23. Augusts 2015, 18:13, [info]dominika replied:
Iepriekšējam kompim man draudzene uzlēja vīna glāzi, a neko, vēl tagad sīkās pusmāsas uz tā spēlītes spēlē.
* * *
[User Picture]
On 23. Augusts 2015, 18:11, [info]sw commented:
Iesaku uzmanities un, ja iespejams, stiept uz servisu. Maneja laptopa berns iegaza biezumus no kafijas - tas pat nebija skidrs udens. Noreageju zibenigi, tacu skidrums vienalga bija ticis lidz mates platei.
[User Picture]
On 23. Augusts 2015, 18:18, [info]dominika replied:
Ja man vēl viens cilvēks iekomentēs par nešanu uz servisu, tad gan es uzsprāgšu. Saprotiet taču, ka man nav iespējas to izdarīt.
[User Picture]
On 23. Augusts 2015, 18:39, [info]vistu_zaglis replied:
Nu tad izpūt ar fēnu (ne-karstā režīmā!!), ilgi un pa visām iespējamām atverēm, tad noliec žāvēties, un žāvēties ilgi nevis stundiņu. Vēlams pēc iespējas izjauktā veidā. Un ceri uz labāko. Bet serviss var izrādīties lētāk.
[User Picture]
On 23. Augusts 2015, 18:42, [info]dominika replied:
Lētāk par 3 eur, kas man ir makā?
[User Picture]
On 23. Augusts 2015, 18:44, [info]vistu_zaglis replied:
Lētāk, nekā pārdomas, kā par 3 Eur pagādāt jaunu datoru. Maksāsi tik un tā pie saņemšanas, nevis nodošanas, līdz tam tak kaut ko izštukosi.
[User Picture]
On 23. Augusts 2015, 18:47, [info]vistu_zaglis replied:
P.S. "bez baterijas" tīri tehniski nav īsti taisnība, iekšā viņam vēl viena baterija ir tik un tā, līdz tai būtu labi aizrakties, ja iespējams.
* * *
[User Picture]
On 23. Augusts 2015, 22:31, [info]begemots commented:
ja tīrs bezcukura ūdens, ir cerības.

bet pamatā visu pareizi tev saka; apgriez ar klaviatūru uzleju, žāvē ar ne pārāk karstu fēnu un droši būtu atstāt vismaz uz kādam 24h neieslēgtu.

ja vajag kkur pastrādāt tikmēr, varbūt vari mēģināt kādā biblenē -- parasti ir datori (lnb ir pirmdienās slēgta apmeklētājiem, citādi uzreiz teiktu tur).

[User Picture]
On 24. Augusts 2015, 11:34, [info]dominika replied:
Jā, man tuvākā jaukā Stabu ielas biblene arī ciet. Ai nu es jau samierinājos, ka šodien piespiedu brīvdiena.
* * *
[User Picture]
On 24. Augusts 2015, 11:27, [info]dominika replied:
Paldies. Man gribas tev teikt tāpat kā tu vedjmai - beidzot viens praktisks padoms :) Es vakar sagūglēju, kā, un noņēmu klavieri,viena ūdens pile bija uz apvalka, kur ventilators iekšā, bet citur nebija mitrs - vai nu viss jau satecējis dziļāk, vai nebija ticis klāt. Pafēnoju vakar, pafēnoju šorīt, līdz rītam vēl lai stāv. Es vispār turos pie ieskata, ka tehnika ir izturīgāka, nekā mums šķiet, tad jau redzēs, vai manam optimismam ir pamats.
* * *
On 24. Augusts 2015, 01:12, [info]pet commented:
Viela pārdomām nākotnei - ļoti vēlams parūpēties lai situācija "iekšā ir pusdarītais milzu tulkojums" nekad nākotnē nevarētu atgadīties; tas nav grūti bet mēdz būt ļoti noderīgi jo gadījumi gadās visādi un biežāk nekā gribētos.

Ar domu, ja datora saturs ir peļņas instruments, tad tam ir jābūt rezerves variantam ārpus datora; ja tas nav šķitis hipersvarīgi tad ar rociņām veikt kopijas nesanāks jo apniks, bet var ieviest paradumu 100% visus paša ķepiņām un sviedriem radītos datus turēt, piemēram, dropbox vai onedrive vai googledrive vai lattelecom edatos vai vēl citā tādā folderī gan ir tīri reāli un tad Lielā ČP gadījumā vismaz būs variants kaut vai uz aizlienēta dzelža uzreiz tikt pie saviem datiem, lai var nopelnīt sava dzelža problēmas risināšanai vēlāk.

[User Picture]
On 24. Augusts 2015, 11:43, [info]dominika replied:
Neuzskatu, ka man būtu jātaisnojas nepazīstanšm personām, bet varu informēt, ka vispār man ir bekapi; to, ka vienu failu var arī gadīties nenoseivot ārējā diskā, Jūs droši vien tāpat nesapratīsiet, jo esat perfekts/a. Ceru, ka iespēja pamācīt mani dzīvot padarīja jaukāku Jūsu dienu un ļāva aiziet gulēt ar labi paveikta darba apziņu.
On 24. Augusts 2015, 14:24, [info]pet replied:
Tieši tas ko gribēju teikt, ir ka "vienu failu var arī gadīties nenoseivot ārējā diskā" ir risināma problēma - ja seivojas kā augstākminētajos risinājumos vienmēr pats katru reizi tiklīdz kad dokuments pamainās, tad tas to risku novērš. Atvainojos, ka sanāk kā dzīvotmācīšana; redzēju bēdīgu postu ar plaši izplatītu bet viegli novēršamu sāpi.
[User Picture]
On 24. Augusts 2015, 14:33, [info]dominika replied:
Paldies. Es savukārt lūdzu piedošanu par indīgo toni atbildē, tas nebija nepieciešams. Man šobrīd ir pagrūti strādāt tiešsaistē (ja es pareizi sapratu, ka tas bija domāts kā risinājums, lai faili automātiski saglabātos), jo ir nestabils interneta pieslēgums.
On 24. Augusts 2015, 14:42, [info]pet replied:
Ja principā internets periodiski ir pieejams, tad tam nevajadzētu būt problēmai, tas pats dropbox vai googledrive utml pamanīs, kad nu internets parādās un tad arī sasinhronizēs. Mīnuss ir tad, ja ir piemēram tāds mobilais pieslēgums kur sanāk maksāt par datu apjomu, jo tā automātiskā failu sūtīšana var to apjomu nemanot apēst.
[User Picture]
On 24. Augusts 2015, 14:59, [info]dominika replied:
Ok, paldies. Izpētīšu iespējas.
* * *
[User Picture]
On 24. Augusts 2015, 10:04, [info]gc commented:
Man ir gadījies, ka kafija uzgāžas un viss pilns ar kafiju + biezumiem. Izrāvu no kontakta, laikam jau, ka dienu - divas neslēdzu iekšā, kamēr izžūst. Pēc tam ar klaviatūras pūšamo izpūtu un iztīrīju visu. Strādāja vēl pāris gadus
[User Picture]
On 24. Augusts 2015, 10:44, [info]kautskis replied:
Hah, man viens paziņa automehāniķis reiz stāstīja, kā viņš skrūvējis kopā mašīnu, ar kuŗu iestūrēts dīķī un kas tur kādu pusdienu mirkusi, kamēr izķeksēta laukā. Mašīna gan nav kompis (tādā nozīmē, ka tad, ja kompis pēkšņi darba laikā noklājas, kokā neiebrauksi), bet vispār, kā viņš stāstīja, darāma lieta. Tik vien tās bēdas, ka visi kontakti jātīra, jātīra un jātīra, apnicīgi esot.
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry