Nepabeigtā dienasgrāmata


18. Janvāris 2012

(bez virsraksta) @ 11:50

Iemīļotajā uzbeku retorānā atklājām melno tēju ar timiānu. Mājās pamēģināju pievienot timiāna zariņu pie zaļās tējas. Ir vēl labāk.

p.s. esmu uzņēmies bīstamu misiju - noskaidrot, vai tiešām dolma ir dievu ēdiens tikai vienā atsevišķi ņemtā restorānā "Uzbekistāna", bet visur citur tā ir neēdamas maltās gaļas klimpa, kas ietīta slapjā nenosakāmas izcelsmes plēksnē?
 

Comments

 
[User Picture Icon]
From:[info]str
Date: 18. Janvāris 2012 - 11:57
(Link)
bet tāda misija jau ir veselībai bīstama!
[User Picture Icon]
From:[info]dienasgramata
Date: 18. Janvāris 2012 - 12:06
(Link)
pēc ēdnīcas "Kaukāza sēta" apmeklējuma tā šķita
[User Picture Icon]
From:[info]teja
Date: 18. Janvāris 2012 - 12:09
(Link)
es te esmu iecienījusi šokolādi ar timiānu
From:[info]dute
Date: 18. Janvāris 2012 - 12:27
(Link)
o, labi. man uzdāvināja timiānu podiņā, bet es tik bieži necepu kartupeļus un īsti nelietojas, negribas arī visur gāzt klāt. tēja ir variants
[User Picture Icon]
From:[info]perkons
Date: 18. Janvāris 2012 - 12:32
(Link)
Iestādē "Džuljeta", Deglava un Dārzciema stūris, esot laba - pats gan tur baudu citus gaļas ēdienus.
[User Picture Icon]
From:[info]missalise
Date: 18. Janvāris 2012 - 12:42
(Link)
Kas tas ir par uzbeku restorānu? :)
[User Picture Icon]
From:[info]dienasgramata
Date: 18. Janvāris 2012 - 12:48
(Link)
Bruņinieku iela 33
[User Picture Icon]
From:[info]kemune
Date: 18. Janvāris 2012 - 14:07
(Link)
Kokanda?
[User Picture Icon]
From:[info]antuanete
Date: 18. Janvāris 2012 - 14:18
(Link)
uzbekistana.lv
Vienīgais, kas tur man likās ne gluži izcilā līmenī, bija šašliks, bet plovs un aukstās/karstās uzkodas ir ļoti garšīgi.
[User Picture Icon]
From:[info]piene_ne
Date: 18. Janvāris 2012 - 14:15
(Link)
man pēdējā laikā topā tējā estragons.
un dolma visdievīgākā ir Spīķeru gruzīņu restorānā. kūst mutē
[User Picture Icon]
From:[info]porkus
Date: 18. Janvāris 2012 - 14:37
(Link)
Dolma ir grieķu ēdiens.
[User Picture Icon]
From:[info]dienasgramata
Date: 18. Janvāris 2012 - 14:55
(Link)
vispār jau turku (no turku valodas darbības vārda "dolmak" - piepildīt) un izplatīta visā bijušās Osmaņu impērijas teritorijā
[User Picture Icon]
From:[info]ena
Date: 18. Janvāris 2012 - 15:11
(Link)
zaalju teejaa vajag nedaudz dilles//
[User Picture Icon]
From:[info]porkus
Date: 18. Janvāris 2012 - 15:49
(Link)
ļoti iespējams, ka turku
te (lielākajā grieķu komūnā ārpus grieķijas) grieķi, visapkārt, kliedz, ka esot grieķu un vispār turkiem uzticēties nevar (kā parasti)

tas ka nosaukuma etomoloģija ir turku, varētu arī nebūt iemesls - nesen piedaloties nyc lielākajā balkānu festivālā, viens turks (turcijas turks) atzinās, ka daudzi ēdieni mūsdienu turcijā nāk no balkāniem tā paša iemesla dēļ - osmaņi ar jataganiem atveda no iekarotajām zemēm
[User Picture Icon]
From:[info]krii
Date: 18. Janvāris 2012 - 17:53
(Link)
Armēņiem dolmas jautājumā, protams, arī ir savs viedoklis.:)

Nepabeigtā dienasgrāmata