aņa delovejevna ([info]deloveja_kundze) rakstīja,
@ 2011-11-08 20:04:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:statement

visi tik liberāli un vienaldzīgi, ka brīžiem liekas - es teju vienīgā, kurai ideja par krievu valodu kā oficiālo liekas stulba. mani kaitina tā ārprātīgā mīkstmiesība, kaitina mūžīgā ''davai, sūdu nebakstīsim, tad nesmirdēs'' pieeja, kas nekur tālu vienalga neved. (tas par to mūžīgo atrunu, ka, ja VL! nebūtu neko darījuši, nekas nebūtu noticis) ja reiz visiem tik ļoti patīk atsaukties uz normālo Eiropu, varu tikai piebilst, ka mani draugi mēdz būt ļoti pārsteigti par to, ka mums vispār par šo tēmu vēl ir jācīnās, nemaz nerunājot par metodēm. nu nav nekas radikāls priekšlikumā, ka valsts skolām būtu jābūt valsts valodā. es saprotu, citādas vērtību sistēmas etc etc blā blā blā, bet reizēm es tiešām nesaprotu, kas īsti darās citu galvās. kāpēc tāds naids pret nacionālistiem un tāda pakaļskriešana saskaņai.

man besī globalizācija, man ļoti patīk nacionālisms, man patīk latvieši un Latvija, es gribu braukt atpakaļ, dzīvot viensētā kaut kur Ilūkstes rajonā un mierīgi būt
viss, man vairs nav ko teikt par šo tēmu.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]malfor
2011-11-08 21:28 (saite)
+100000

man liekas, ka neviena tauta sevi neienīst tik ļoti kā latvieši. latvieši ir gatavi saukt par naciķiem citus latviešus tikai tāpēc, ka viņiem prātā nāk kaut vai tā VĀJPRĀTĪGĀ ideja par skolām valsts valodā. a kā ļindermans sataisa būtībā pret valsti vērstu parakstu vākšanu, tad nevienam tas neliekas radikāli. tad vienkārši krieviem, citēju, "tas ir pašcieņas jautājums". normz pašcieņa čuvakiem sagrauta, ka jāmāk runāt latviski. tikmēr visi turpina kaifot par ušāru un viņa kaķiem un neredz nekādus flaw'us viņa darbībā: "Ušakovs parakstījies par krievu valodu kā otru valsts valodu. Ušakovs: Es pats personīgi un mana partija iestājas par to, ka Latvijā ir tikai viena valsts valoda - latviešu valoda, un es kā pragmatisks politiķis saprotu, ka referendums nez vai var gūt panākumus."

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]svari
2011-11-09 02:58 (saite)
Nedomāju, ka "ienīst sevi" ir īstais formulējums. Patiesībā tas tik tiešām ir "pašcieņas jautājums", tieši pašcieņas latviešiem trūkst visvairāk. Taisni tāpēc Latvijā var notikt lietas, kuras citur (piem., Baltijā) būtu neiedomājamas. Latvietis ir kā skolēns, kuru visi apceļ, vai kā skolotājs, kuru neviens neņem par pilnu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]zan
2011-11-08 21:32 (saite)
nē, es arī esmu tāda kā Tu, tikai varbūt izņemot Ilūkstes rajonu.

(Atbildēt uz šo)


[info]antonija
2011-11-08 22:12 (saite)
liberālisms ir garlaicīgs

(Atbildēt uz šo)


[info]heda
2011-11-08 22:29 (saite)
Piekrītu ikvienam vārdam.
Zālīte nesen rakstīja, ka tagadējam laikam esot tāda daba, kādu viņai grūti pieņemt. Bet nav taču tādas laika dabas, ir tikai katra paša ērtums un gļēvums, kā visos laikos.

(Atbildēt uz šo)


[info]indulgence
2011-11-09 10:36 (saite)
Tikai nikneims izvēlēts tāds kosmopolītisks, īstam latvju sievišķim nu galīgi nepiestāv. ;)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]dzeina
2011-11-09 11:17 (saite)
par kosmopolīti viņu varētu dēvēt, ja būtu Mrs Dalloway.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?