aņa delovejevna ([info]deloveja_kundze) rakstīja,
@ 2010-09-28 12:30:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Mūzika:raphael - c'est bon aujord'hui
Entry tags:manas pārdomas par dzīvi

turpinu vākt iespaidus par latvietību un Latviju kā tādu. vienreiz text&artefact lekcijā kaut ko lasīju internetos latviski, blakus meitene nevarēja atraut acis no ekrāna, viņai latviešu valoda likās funky. un vispār man liekas, ka tieši tas funky ir tas, kā latviešiem vajadzētu sevi pārstāvēt. mums nav nekāda baigi grandiozā vēsture (tādā ziņā, ka latvieši nav nekādi iekarotāji) un mēs absolūti neesam bagāta valsts, bet tai pašā laikā ir tik daudz lietas un idejas, kas ir pilnīgi atšķirīgas, un ar to mums sevi arī vajadzētu prezentēt. teiksim, tas pats mistiskais Praktiskais latvietis, kurš no vecas mašīnas var uztaisīt ledusskapi un ko tik vēl ne - superīgs tēls, kas ir gan a)praktisks un attapīgs (patīkama pieeja izlepušo bagāto eiropiešu vidū, i mean, mani kursabiedri savus mitekļus iekārtoja par ~1000 eiro, man aizgāja ne vairāk kā 250 eiro par mēbelēm), b)smieklīgs, jo mazliet atgādina Makgaiveru, un tāds jautrs c)videi draudzīgs. godīgi sakot, Eiropa ir garlaicīgi vienveidīga, atšķirības lielākoties ir tikai valodā, bet visur tik un tā lielākoties var izbraukt ar angļu valodu, un Latvijai vajadzētu beidzot sākt lepoties ar savām dīvainībām, kaut vai par to veco joku, ka kur divi latvieši, tur trīs partijas, nevis mēģināt pielāgoties pārējiem. mēs neesam garlaicīga masa, kāpēc gan mums par tādu kādā brīdī būtu jākļūst. īgnie tramvaji var būt funky, Šlesers ar saviem buldozeriem var būt funky (ja vien viņš nenokļūs pie varas, die's pas'), tie paši Jāņi ar lekšanu pār ugunskuriem var būt funky (cik noprotu, lielākoties citās valstīs tā nedara. šodien igauņu/somu meitene stāstīja, ka Somijā lielākoties Jāņu ugunskuri ir tik augsti, ka pārlekt nav iespējams), un ballītes pilnīgi pamestās pludmalēs var būt funky.
tik ļoti, ļoti žēl, ka vispārējais iespaids par LV joprojām ir tikai kā par atpalikušu un nabadzīgu zemi, mums taču ir arī tik daudz kas cits, ko piedāvāt. kaut vai, piemēram, zāļu tējiņas saaukstēšanās gadījumiem - joprojām neesmu atradusi, kur kaut ko tādu pārdod šeit. bēdīgi.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]implozija
2010-09-28 14:12 (saite)
taisni tā, taisni, taisni tā!! :)

(Atbildēt uz šo)


[info]elpa
2010-09-28 16:10 (saite)
TopGear bija viena superīga sērija par Beļģiju. Ā, nē, sorry, tas bija JeremyClarkson raidījums ar nosaukumu "Jeremy Clarkson Meets the Neighbours", kura sērijās viņš braukāja pa Lielbritānijas apkārtvalstīm un pārbaudīja stereotipus par tām.
Beļģijas (un Nīderlandes apvienotā) sērija bija superkruta. Iesaku, ļoti, ļoti iesaku.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]elpa
2010-09-28 16:11 (saite)
My point was, ka tur bija par visādiem Beļģijas sviestiem - to, ka neviens neizjūt patriotismu, to, ka tur ir putnu čivināšanas sacensības, ja nemaldos, arī govju diršanas sacensības, kā arī pīpes pīpēšanas sacensības. Un ķipa tās ir viņu nacionālās izklaides. Baigi kruti.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]deloveja_kundze
2010-09-29 01:00 (saite)
pamēģināšu kādu dien atcerēties un atrast, paldies :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]antonija
2010-09-28 19:21 (saite)
Lasu un priecājos. Tu tak esi lielisks Latvijas vēstnieks!!! Pardon, vēstniece:)

(Atbildēt uz šo)


[info]komeeta_naak
2010-09-29 01:51 (saite)
nesīsim funkiness pasaulē, vai ne? :)

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?