aņa delovejevna ([info]deloveja_kundze) rakstīja,
@ 2009-09-13 20:24:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
hei, draugi,
man tiešām nav naudas, so man vajag jūsu ieteikumus, kā maksimāli labi paēst par maksimāli mazām naudām.
studenti, dalieties pieredzē,
lol


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]str
2009-09-13 20:46 (saite)
nu tad tev ir maz naudas- vai nav naudas???
ja nav- tad iet uz macdonaldu, lidiņu un tml, un noskata - kurš atstāj pusēstu porciju

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]deloveja_kundze
2009-09-13 20:56 (saite)
nu, ir maz naudas, līdz ar to ir jātaupa.
un ventspilī, liekas, tomēr nav makdonaldu un lidiņu, bet paldies par ieteikumu enīvei

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]dzeina
2009-09-13 21:31 (saite)
tirgus, dārzeņi. Tieši tagad, kā jau rudenī, fantastiski lēti.
Uz mežu sēnēs un ogās, kad brīvs.

(Atbildēt uz šo)


[info]glam_our
2009-09-13 22:08 (saite)
Mans man-jau-beidzās-nauda variants ir paka piecgraudu vai auzu pārslas, aplejam ar karstu ūdeni un pēc 5 min štaukā iekšā, ja ir kāda zapte, vai auglis ko piegriezt (šoruden aktuāli būtu piem rīvēts ābols) un tā, tad pat diezgan ilgu laiku garšo. Eksistence pietiek ļoti labi, gremojas ilgi, pēc kāda laika, protams, baigi apnīk. Tad vēl griķi, parasti vai buljonā vārīti, ideālā gadījumā ar krējumu, algasdienās arī ar biešu salātiem (biete, zaļie zirnīši, krējums, vai biete+ķiploks). Griķos lieliskākais ir tas, ka var piestumt sevi un tad viņi ritīgi ilgi gremojās un tikpat ilgi negribas ēst.
Vēl var uzvārīt zupu (tādu, ko pēc tam 3 dienas ēst) nu dārzeņus, sēnītes savāra buljonā un beigās dzintarsieru tajā visā izšķīdina, ideāli.

Vēl baigais triks ir maizīšu ņemšana uz skolu, jo tur baigi pazūd nauda, piem. nopērc lekciju starplaikā snikeru, samaksā kādus 40 sant utt jēgas nekādas, es dažreiz pie brokastīm uztaisu sev papildus rudzu riku ko ielikt somā, ietaupās uz to sīcceni diezgan.

Un absolūti klasiskais variants - ēst pliku rupjmaizi un dzert daudz ūdeni virsū, kuņģi aizpilda efektīvi, bet man personīgi šis apnīk visātrāk.

(Atbildēt uz šo)


[info]glam_our
2009-09-13 22:26 (saite)
āāh un es nekad nevaru izdomāt ko ēst (nu, tad, kad man vēl ir nauda) un tad es vnk aizeju uz kāadu lielu veikalu un skatos kam ir atlaides, to arī ēdu, gan jau, ka tas arī ir kaut kā ta, ka diezgan izdevīgi ;D

(Atbildēt uz šo)


[info]zan
2009-09-13 22:32 (saite)
omas mazdārziņš!

(Atbildēt uz šo)


[info]zan
2009-09-13 22:34 (saite)
ā, un ventspilī ir tāda baptistu ēstuve, īsti nemācēšu izstāstīt kur, paprasi jūzerim [info]shirms, bezgaļas maltīte laikam sanāca ap 70 sant. pirms diviem gadiem.

(Atbildēt uz šo)


[info]f
2009-09-13 23:30 (saite)
kabači (uz tirgus)!

bet, ja netirgus - agrāk kartupeļu biezenis bija palēts. aplej ar karstu ūdeni un - ņam-ņam :)

(Atbildēt uz šo)


[info]neraate
2009-09-14 00:15 (saite)
putraimu biezputras dažādās variācijās - ar kartupeļiem, ar biezpienu vai sieru, bez nekā ar miltu mērcīti vai ceptiem sīpoliem. cepti sīpoli ir ļoti sātīgi un kartupeļi vispār ir baigi labā lieta, kad apnīk mundierī, var vārīt un tad apcept cepeškrāsnī, taisīt katrupeļu biezputru (pēc receptūras paredzās arī piens, bet tā vietā var lietot buljonu), ko pēc tam silda uz pannas vai sataisa kroketēs, cept, taistīt pankūkas
ja nopērc katrupeļu cieti, vari no ievārījumiem un sulām un augļiem vārīt ķīseli, kas ir garšīgs, sanāk lēts un aizpilda kuņģi
zirņi un pupas ir baigi labs variants
vāri zupas
virpār mana pieredze rāda, ka svarīgi, lai ēdiens būtu garšīgs, tādēļ jāliek garšvielas, sāts iestājas ātrāk nekā ēdot vnk bezgaršīgu masu. patiesībā ir svarīgi lai katru dienu kārtīgi paēstu vismaz vienu reizi
bet vēl ir labi iedraudzēties ar kādu no vietējajiem un iet ciemos, atrast kojās kādu, ar kuru šad tad kopīgi gatavot, vai satikties ar puišiem, kas ved uz kafūžiem paēst

(Atbildēt uz šo)


[info]deloveja_kundze
2009-09-14 13:53 (saite)
paldies, tas tiešām ir kruta, man tagad būs, ko ēst vēl ilgu laiku
:)

(Atbildēt uz šo)


[info]putraimi
2009-09-14 16:22 (saite)
gribēju jau izplūst, bet ļautiņi visu ir pateikuši ;]

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?