aņa delovejevna ([info]deloveja_kundze) rakstīja,
@ 2015-05-14 15:43:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
man ir visādi jautājumi dzīvē pēdējā laikā, un, tā kā nav neviena konkrēta, kam tos adresēt, ierakstīšu šodienas trīs lielos jautājumus šeit:

1) kādas ir pamatatšķirības starp latviešiem un baltvāciešiem 1920. gados un latviešiem un krieviem 1990. gados?
2) vai saldējuma ražošanas cehos ir auksts?
3) kāpēc vietējie iedzīvotāji tik vājprātīgi karo pret un satraucas par potenciālajiem bēgļiem, kas varētu šeit ierasties un ''izputināt mūsu valsti'', nevis satraucas un cīnās pret korupciju, kas patiešām izputina mūsu valsti?


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]neraate
2015-05-14 16:18 (saite)
2. jā

(Atbildēt uz šo)


[info]glam_our
2015-05-14 16:18 (saite)
2) ne pārāk, vēss tur ir, bet nav nekādi mīnusi, man viens drugāns strādāja tur, atceros stāstus, ka līnija saplīsusi un tad saldējums līdz potītēm tur cehā pa grīdu tāds škidrs pļek pļek, konkrēti par temperatūrām nejautāju, mani toreiz vairāk interesēja vai melnā balzāma saldējumā ir īsts balzāms un cik man ir jāapēd, lai apsistos.
3) savā darba vietā jūtu, ka random cilvēki (izglītoti, bet nav nekādi brīvdomātāji) ap 40, 50 gadiem ceļ paniku par jebkādām pārmaiņām, piemēram, par to, ka birojs šī gada beigās pārcelsies uz ēku 600m tālāk var šūmēties 2 dienas (ā, transports, ā, tālāk jāiet, ā, kā ta' nu tur sēdēs), es domāju, ka par bēgļiem un imigrantiem viņiem ir tāda pati panika galvenokārt dēļ potenciālām pārmaiņām, kā arī protams tipiskais latviešu skopums, ko? viņiem kaut ko dos? viņiem kāds palīdzēs? no nodokļu maksātāju naudas? un kurš man pabalstus palielinās, kur man pensija?
vēl viņi ir riktīgi rasisti, nu tipa nē, bet fak jā, reiz pie galda tika apspriests gadījums, ka nēģeris redzēts teātrī (citēju) tb vai tad viņš kaut ko no tā saprot? vai tad uztver letiņu diženo mākslu?
šodien tēmā par imigrantiem "vistrakākie ir ķīnieši, kur ir viens, tur viņi savelk savas komūnas un drīz būs tūkstoši!"

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]glam_our
2015-05-14 16:24 (saite)
to N vārdu es citēju, bet pati to nelietoju nekādā mērā rasistiski, man kaut kā nav izpratnes ne par vārdu žīds, ne čigāns, ne nēģeris lietošanu, es tajos neielieku ne kripatu negatīvas nokrāsas, man tie ir tādi paši kā latvietis vai letiņš blāblā, bet laikam jau nav korekti ar tiem tā mētāties, ja, ehh

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]adelise
2015-05-14 16:43 (saite)
ir īsts un cik jāēd, lai apsistos?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]glam_our
2015-05-14 16:55 (saite)
jā, īsts! kāds naktmaiņas darbinieks reiz noliktavā esot salacies no kannas un sarīkojis īstus svētkus, tā, ka apsargs saucis papildspēkus, lai balzāmiņa spēkavīru dabūtu pie vietas.
bet apsisties neesot nekādas izredzes, ātrāk sākšot vemt no saldējuma nekā iegūšu jel kādas reibuma pazīmes :(

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]adelise
2015-05-14 17:08 (saite)
wow un pfff vienlaicīgi :(((

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ieraksts
2015-05-14 18:15 (saite)
par 3) man šķiet, ka tur nav atbildes, tikai tāds iekšējs *rolls eyes* - b'cuz iz Lettland, nov kvesčons.
šeit jau vairs īsti nekas neizbrīna, izņemot to, cik fenomenāli šaurpierains var būt vidējais līdzpilsonis. lasīju labu rakstu par unintentional racism in Russia - par to, ka cilvēki pat to varbūt nedomā ļauni, viņiem viens melnādainais mēneša laikā redzēts uz ielas ir parādība, par ko pastāstīt visam pagastam tādā provinciālā izbrīnā.

(Atbildēt uz šo)


[info]zan
2015-05-14 19:12 (saite)
man vispār liekās baigi interesanta tā teorija par potenciālajiem bēgļiem. kāpēc viņi brauktu tieši uz Latviju, ja var braukt un izputināt, teiksim, kādu Skandināvijas valsti, vai Nīderlandi, vai UK; kāds ir to apspriedis?

(Atbildēt uz šo)


[info]ravejsledzejs
2015-05-14 21:24 (saite)
pie korupcijas visi ir pieraduši. pie bēgļiem vēl ne. un domāt visi slinki.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?