Edgars ([info]daysleeper) rakstīja,
@ 2006-12-19 18:43:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
aplauziens
ka Dienas grāmatas iespiež Spānijā jau biju pamanījis iepriekš, bet, ka esmu aplauzies tādā līmenī - tas gan man ir jaunums. Biju domājis "Diena" redz, kāda laba - iespiež par labām naudiņām nopērkamas grāmatas utml. bet patiesība pavisam cita.
http://www.tvnet.lv/izklaide/culture/jaunumi/article.php?id=468032

Tiem, kam slinkums atvērt lasīt - grāmatas top spāņu izdevniecības paspārnē, "Diena" ir tikai starpnieks tam visam pasākumam. Tik nopārdot ir viņas uzdevums. Žēl, ka tā tomēr - bet traģikomiski, ka, piemēram, "Straumēni" tiek izdoti ar Spānijas ISBN kodu. vismaz arī spāņi uzzinās, kā tas ir "Dvēseļu putenis".

Nu kapitālisms tāds tu esi, bet nu diemžēl esmu vīlies "Dienā", jo tā ir lielā mērā ņirgāšanās par Latvijas literatūras vērtībām, sakiet ko gribiet. Nauda nesmird, bet šitāda komercdarbība gan.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]martcore
2006-12-19 20:24 (saite)
domāju, ka reāli bija tā, ka Diena vnk pateica tiem spāņiem, ko un cik izdot - tas arī viss. nedaudz izmantoju autsorsingu. un fakts, ka citas izdevniecības visas šīs grāmatas tā arī neizdod/nepārizdod - sorī, tā jau nav Dienas problēma, tā jau pati nav nekāda reāla grāmatu izdevniecība.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dienasgramata
2006-12-20 09:04 (saite)
domāju, ka arī Diena ne tuvu neizpārdod spāņu metienus, šaubos, ka tā tipogrāfija spānijā strādā tik elastīgi, lai mainītu tirāžas, atkarībā no nedēļas laikā noteiktā pieprasījuma. pilnīgi skaidrs, ka tam pasākumam ir finansiāli jāizgāžas - grāmatas ir jau reiz vai vairākkārt izdotas, kvalitāte ir zema, tās nav ne aktuālas, ne pirmās nepieciešamības prece, tām ir mārketinga preces pieskaņa, tāpēc šaubos, ka kāds viņas liks zem eglītes. šķiet, ka Diena vienkārši izmantojusi spāņu (kas patiesībā ir itāļu Berluskoni firmas meitas uzņēmums) lētticību un, nodarot viņiem finansiālus zaudējumus, sagādājusi sev reklāmas kampaņu.

bet konkurences likumā ir kaut kas par to, ka nedrīkst dempingot, ja tev pieder vairāk kā 20 procenti tirgus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]martcore
2006-12-20 14:30 (saite)
tas ir ļoti ticami, taču man liekas ļoti apšaubāmi, ka Diena ies apzināti uzmest Berluskoni firmu. pēc tam taču sopranoģimenei arī būs kaut kā acīs jāskatās.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?